Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Re: Biciklizam

Post od mića »

Bilo ok juce da nije bilo vetra :-( Ja sam odvozao od b.kose do petlje ap pecinci i bilo mi puno da nastavim do rume. Videh grupu biciklista u karlovcicu.
treba mi fantomka za lice definitivno, gde ima da se kupi?
Uz dobru opremu nije hladno tako da ne odustajte, nema izgovora da je lose vreme :-)
kamasne na sprinterice, aktivni ves duge gace i dres za zimu, wind stop jakna lagana i super je. Iskreno (kad nema vetra) nekad mi vise prija na +5 da vozim nego na +40, samo po suvom, kad je mokro izbegavam drumasa.
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Ovako nešto:
http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... ack/46561/

Nisam probao, ali možda je ova varijanta bolja:
https://www.sportofis.com/prodavnica/bi ... ce-zimska/

Juče sretoh samo jednog biciklistu na starom Obrenovačkom, a posle prođoh Moštanicu, Sremčicu, Železnik i videh samo još jednog dedu, vozi gole glave, bez rukavica... Niko u likri :D
Što se mene tiče, juče sam naučio da dobra kamašna glavu čuva, smrzli se prsti, tako da možda odem još danas do pb ili sutra do sportofisa. Ako neko ima preporuke za dobar model, javljajte (mtb cipele iako vozim drumaša).
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Juce sam svratio do PB u Yugi, imaju kamasne nekoliko modela.
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

speedy stikis napisao: 15 Nov 2018, 11:36
@zu

Kakvu makinu teras? :bicikl:
1.jpg
1.jpg (88.6 KiB) Pogledano 2917 puta
2.jpg
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

klisko napisao:Ovako nešto:
http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... ack/46561/

Nisam probao, ali možda je ova varijanta bolja:
https://www.sportofis.com/prodavnica/bi ... ce-zimska/

Juče sretoh samo jednog biciklistu na starom Obrenovačkom, a posle prođoh Moštanicu, Sremčicu, Železnik i videh samo još jednog dedu, vozi gole glave, bez rukavica... Niko u likri :D
Što se mene tiče, juče sam naučio da dobra kamašna glavu čuva, smrzli se prsti, tako da možda odem još danas do pb ili sutra do sportofisa. Ako neko ima preporuke za dobar model, javljajte (mtb cipele iako vozim drumaša).
Kupio ovu pa videcemo kako ce da bude.

http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... ack/46560/

imaju kamasne, ali pogledaj na sajtu u kojoj radnji jer su vec povukli bici program.
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

zuzazu napisao: 19 Nov 2018, 19:28
speedy stikis napisao: 15 Nov 2018, 11:36
@zu

Kakvu makinu teras? :bicikl:
1.jpg

2.jpg

Zu

Jako lepo izgleda :thumbup:

Koja oprema?

@mica

Ja licno o planetu nemam ni jednu pozitivnu rec! klasican lobi + bezobrazluk sa cenama :thumbdown:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Zu, vidim da je ram alumijumski, ali otkud viljuška od ugljeplastike? :mrgreen: Mislio sam da ti to ne voliš? :D
Ђенерал Јанковић
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

@snork, gresan sam, priznajem. Prethodna je bila od karbona ali sa vratom od aluminijuma, ova je komplet karbon i to je sranje neopevano. Sve mora da se radi sa kilo kljucem, inace, pogotovo vrat viljuske moze lako da dobije plasticne deformacije od pretezanja lule.

@speedy, prednji menjac i pogon su Ultegra, a zadnji menjac i samaraljke 105. Poslednji model 105 je sa najduzim potezanjem tako da moze da radi i sa V brake. Ostalo je Ritchey (lula, volan, sticna, sediste)... Avid kocnice... Faz sam sam sklapao u kombinaciji zupcanika koja ne moze da se kupi u standardnoj ponudi.

Upravo skidam Mavic tockove Aksium i stavljam ove koje sam pleo. Mavic Open Pro sa DT zicama i nablama.

Svi modifikacije koje su radjene sa olaksavanjem bicikla, kao sto je zamena buzira aluminijumskim clankovitim buzirom, imbusi od titana, ili sl., su vraceni u prethodno, fabricko stanje koje se pokazalo kao najbolje resenje za pravilno funkcionisanje komponenti.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Avid Ultimate (V brake, kovani, CNC radjeni, sa industrijskim lezajevima) sa Problem Solvers ekscentrima radi upotrebe sa samaraljkama.
Fantasticna kombinacija.
3FC7D019-FD7E-488D-A9E5-8EB7E1FF852F.jpeg
C2710CF9-FDB5-4E53-BB61-9A4261E1361B.jpeg
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Bicikl ti vapi za sfaltom, dosta mu je parketa i tepiha :kezo:
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ponesi alatljike da skinemo kasetu :bicikl:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Hoces kasetu da prebacis na nove tockove :)
Alat spreman, samo reci letecemo kao meci :kezo:
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Simpaticni biciklici (pogotovo za grad i posao). Licni izbor bi bio broj 2 koji je i ako celicana, kilo laksi od broja 4 (sto snork lepo prozva) od ugljeplastike.

vello.jpg
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Evo jos koji bajs da predstavim, mozda sam neki vec i slikao pre...

Slika

Koga Miyata Full Pro 1993g

Trkacko grlo, FM1 japanski celik, spiralni profil, tri puta tanjeno.
Bicikl koji je prosao najvecu torturu, pre nego sto je reaktiviran u sluzbu.
Fabricki je imao aluminijumsku viljusku, i bio je radjen za trkace penjace, te se kao model proslavio na Alpe D'Hueze usponu na TdF.
Konkretan bajs pre nego stoje stigao kod mene, je imao visestruke lomove, imao je saobracajku spreda, koja je slomila fabricku viljusku, i sabila mu head tube prema ostatku rama po vise osa.
Zatim je zavrsio kod nekoga koga bih mogao da opisem kao 'praktican' tip, koji je ostatak bicikla, upotrebio da sklepa neki krsic da bi izvukao jos koji atom zivota iz njega...

Naime, 'prakticni' tip je na ovaj bicikl, pokusao da uglavi gume balonke, i posto usled knap geometrije nije uspeo. krenuo je u adaptaciju.
Isekao je zadnji most (nosac kocnice), ali to i dalje nije bilo dovoljno, pa je i cekicem sabio down tube u duzini 20ak cm, da bi balonka napokon stala.

Naravno posto ovo verovatno nije vise licilo ninasta, bicikl je konacno rashodovan, i baceni ram je cudnim pijacnim putevima stigao do mog prijatelja, koji mi ga je poklonio u svojstvu ukrasa za zid.

Posto sam znao da je ram prva liga, bar bio, crv mi nije dao da se smirim vec sam zeleo da ga provozam.

- Sam udes, osim krivljenja head tuba, nije prelomio ni jednu od cevi, vec ih je samo nategao, posle vise-nedeljnog ispravnja cevi pomocu celicnih pluga, i nebrojenih mrdni provozajj, sesija, ram je uravnotezen sa novom cro-mo hromiranom viljuskom, i vracen na fabricku geometriju.

Bila je peripetija gde je pukla Tajvanska viljuska, pa je stigla nova na ime reklamacije.

- Zadnji most je resen, umetkom od aluminijuma kakav se radi za Keirin japanske velodrom bicikle

Ostalo je da se napakuje opremom, koja usled osteg stanja rama prepunog oziljaka je malo sarenolika, pa bajs ima Campy tockove, i pogon, i Shimano ostatak opreme, te vrhunske trkacke gume.

Bicikl je brz i precizan, mozda malo umrtvljen u odnosu na Coumbus SLX konkuretski ram iz tog vremena. Celik iako jako izgreban, na vise mesta, ni trunku rdje ne pokazuje.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Svaka cast kao i uvek. :bravo: :doubleup:

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Odgovori