Izgleda da vredeftj napisao:Imam i ja to, mislim da su to nekakve lampe i da ne vrede ništa.
Dobro veče
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Re: Dobro veče
Never Say Never Again
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Dosta ih ima po oglasima, neke su oglašene i za po 30-40 eura po komadu 
http://www.kupujemprodajem.com/Elektron ... e%5D=group
http://www.kupujemprodajem.com/Elektron ... e%5D=group
- Uroš S.
Jel možete da mi kažete za neki forum sa tematikom elektrike, i tih cevi, upravo sam našao na ebay-u ovu istu cev kao što ja imam, prodaje se za 600 dolara, a ostali oglasi za istu cev su minimum 300 dolara(neispitana sold As is)?!
Malo sam guglao i saznao da su to izvesne "Thyratron" cevi, upravo čitam o tome na Wikiju...
Malo sam guglao i saznao da su to izvesne "Thyratron" cevi, upravo čitam o tome na Wikiju...
Bato da to nije iz vinche
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ei Niš cevi su dosta cenjeni u hifi svetu za pojačala, kao i za lampaška gitarska pojačala. Mnoge lapme se više ne prave kod nas i Rusa i zbog toga imaju astronomsku cenu.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Uroše,
nemoj ti to da šalješ tom tipu ... tih 1500 din. koje si rekao - taj tip je profesionalni preprodavac i verovatno će tvoj iznos pretvoriti u 10x veću cifru "na pravom tržištu".
Zaebi to i prvo se obavesti "šta to stvarno imaš i da li vredi". Pitaj nekog sa Elektro-tehničkog fakulteta ili kao što ti rekoh daj bre krštene slike toga pa da pitam svoje ljude ... imam ih bar dvoje koji su školovani u toj branši (bar će pomoći svojim informacijama - koliko toliko).
Ja ti rekoh a ti vidi kako ćeš.
nemoj ti to da šalješ tom tipu ... tih 1500 din. koje si rekao - taj tip je profesionalni preprodavac i verovatno će tvoj iznos pretvoriti u 10x veću cifru "na pravom tržištu".
Zaebi to i prvo se obavesti "šta to stvarno imaš i da li vredi". Pitaj nekog sa Elektro-tehničkog fakulteta ili kao što ti rekoh daj bre krštene slike toga pa da pitam svoje ljude ... imam ih bar dvoje koji su školovani u toj branši (bar će pomoći svojim informacijama - koliko toliko).
Ja ti rekoh a ti vidi kako ćeš.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Realno, možda imaš rudnik
Daj se bre prvo raspitaj
Daj se bre prvo raspitaj
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Upravo tako.
Ako su to one najkvalitetnije lampe ... zaboravio sam pravilne termine tj. nazive tih tehnologija (a ono što si postovao, deluje tako) ... i ako se potrefi da to nekome treba (najverovatnije za Hi-Fi tj. muziku) ... realno cena im je neograničena.
Ne znam da li ti znaš koliko bogatih ljudi ima u Americi i po Evropi, koji su spremni da ne trepnu a da plate za nas astonomske pare ... samo ih treba naći - što danas sa ebay-om i sl. online prodavnicama je ultra-laka stvar.
Zato Uroše - pamet u glavu i nikome ne šalji ni jedan primerak !!!
Takođe računaj na ovo: svi koje budeš pitao a koji se razumeju u tu tehnologiju i znaju njenu pravu vrednost - pokušaće da te prevare i da na tebi zarade malo bogatstvo (potšo si rekao da ih imaš podosta). Pašće komntari tipa: ma ovo ništa ne vredi ali možda ti nađem nekog ko bi ih kupio jer još uvek ima neki ... (stari uređaj i sl. proseravanja). Vodi računa o tome.
Ako su to one najkvalitetnije lampe ... zaboravio sam pravilne termine tj. nazive tih tehnologija (a ono što si postovao, deluje tako) ... i ako se potrefi da to nekome treba (najverovatnije za Hi-Fi tj. muziku) ... realno cena im je neograničena.
Ne znam da li ti znaš koliko bogatih ljudi ima u Americi i po Evropi, koji su spremni da ne trepnu a da plate za nas astonomske pare ... samo ih treba naći - što danas sa ebay-om i sl. online prodavnicama je ultra-laka stvar.
Takođe računaj na ovo: svi koje budeš pitao a koji se razumeju u tu tehnologiju i znaju njenu pravu vrednost - pokušaće da te prevare i da na tebi zarade malo bogatstvo (potšo si rekao da ih imaš podosta). Pašće komntari tipa: ma ovo ništa ne vredi ali možda ti nađem nekog ko bi ih kupio jer još uvek ima neki ... (stari uređaj i sl. proseravanja). Vodi računa o tome.
Obogati se Uros 
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Sećam se ko klinac da je ćale imao pun podrum toga i da nismo znali šta ćemo s tim pa smo pobacali a ostala je jedna za ukras. Sad je ne dam ispod 500e 
Nemoj 500 Probaj da izvuces bar 1200e
- Uroš S.
To su, koliko sam uspeo da išceprkam, tzv tiritronske lampe, sa vodonikom, najređe i najbolje od svih lampi tog tipa. Korišćene su za radare u Drugom svetskom ratu, za neku medicinsku opremu, itd. Imaju neke neverovatne karakteristike. Korišćene su i kao prvi memorijski moduli u prvim računarima. Ove imaju oznaku 4C35, Philips, na samoj cevi. Druga je PL435, a koliko sam uspeo da saznam, ove dve oznake su sinonimi, tj na par mesta se navodi "4C35 also known as PL435"maxer napisao:Upravo tako.
Okačiću normalnu sliku posle.
Poslao sam par mejlova prodavcima sa EBay-a koji prodaju ovakve i slične lampe, pa čekam odgovore danas.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
- Uroš S.
Hvala, poslao sam mejl čoveku.