Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Starfury
Reactions:
Pridružio se: 23 Maj 2021, 10:49

Grčka

Post od Starfury »

Kakav je put Pernik-granicni prelaz Strezimirovci ?

Idem za Halkidiki preko Bugarske ali da izbegnem Gradinu
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Grčka

Post od Saša »

ljubitelj napisao: Gde je ta nedodjija, zar je moguće da usred sezone ne rade vikend?
Nea Mesangala, seoce par km južno od Nei Porija.

Ne rade jer su to redovni ofisi provajdera, imaju svoje radno vreme koje ne uključuje nedelju (a mi stigli u subotu predveče) i to je to. Nisu tu zbog nas turista već lokalnog stanovništva. Pošto nisam preko Googla i Google Mapsa uspeo pronaći neku partnersku prodavnicu u Nei Poriju/Platamonu koja bi takođe prodavala te kartice i radila i vikendom nije bilo druge nego da zapucam do Litohora gde je nabliža lokacija nekog od provajdera (Vodafone) i tamo sam je dobio za 5 minuta i baš jeftino.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Re: Grčka

Post od zdushan »

Nigde ne rade vikendom. Ja sam ušao u subotu, proveo dan u Solunu. NEMA. Tek u ponedeljak uzeo karticu.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

@saša

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Vladapetr napisao:
Heinz napisao:
Vladapetr napisao:Izgleda da sam izvisio za Tursku, nema mesta na letovima. Jbg, predugo smo čekali.

Dajte neku preporuku za hotel u GR, po mogućstvu all inclusive ili barem polupansion.
Aegean Melathron

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Hotel je brutalan, ali je brutalno i 4500e za 10 dana polupansion Slika možda Ohrid i nije tako loša ideja Slika

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Brat bio u junu, 7 dana za njih troje PP 1800e bio.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Grčka

Post od Saša »

@McGruja

SlikaSlika

I ja ih sada viđam posvuda a ranije ih nisam uopšte konstatovao. Slika

Taj je inače pre-restyle. :)
Poslednja izmena od Saša u 18 Jul 2022, 21:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ozbiljna zavisnost od neta kad si morao da ides do litohora po karticu :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Šta ćeš, plus žena i deca za vratom, ćerka počela već da krizira, kaže da je za ova dva dana bez Net-a pogubila sve neke vatrice ili tako nešto. Ništa je ne razumem. Ali Net sam morao da “rodim”. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Saša napisao: 18 Jul 2022, 21:42 ćerka počela već da krizira, kaže da je za ova dva dana bez Net-a pogubila sve neke vatrice ili

:rofl:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Vladapetr napisao: 18 Jul 2022, 12:55 Izgleda da sam izvisio za Tursku, nema mesta na letovima. Jbg, predugo smo čekali.

Dajte neku preporuku za hotel u GR, po mogućstvu all inclusive ili barem polupansion.

Istu muku mucimo, samo sto ja necu u tursku.
Info od danas, mislim da je 1A agencija.
Za bodrum jos ima mjesta na letu oko 1.8.
Ne znam koji je tacno datum

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Saša napisao: 18 Jul 2022, 19:44
ljubitelj napisao: Gde je ta nedodjija, zar je moguće da usred sezone ne rade vikend?
Nea Mesangala, seoce par km južno od Nei Porija.

Ne rade jer su to redovni ofisi provajdera, imaju svoje radno vreme koje ne uključuje nedelju (a mi stigli u subotu predveče) i to je to. Nisu tu zbog nas turista već lokalnog stanovništva.
OK, jasna situacija da si morao tako da rešavaš.
Upravo zbog tog odnosa da ne rade usluge u turizmu zbog turista još jednom mi se potvrdjuje odranije stečen utisak da Grci slabo napreduju, i dalje su kao neka zemlja trećeg sveta.
U Grčkoj sam prvi put bio 1977. u Leptokariji i bila je ista priča, ti njih da moliš da urade nešto što se inače očekuje da funkcioniše od potreba turiste u sezoni.
Kao što je bilo i u Crnoj Gori, ne znam da li je tamo sada srredjen taj odnos da usluga usred sezone postoji radi turista.

Neko pšoredjenje sa Ohridom gde oficijelni provajderi rade subotom do 23h a nedeljom skraćeno do 21h i to bar 15 godina unazad, uz uvek sve dostupne usluge i SIM kartice koje odmah rade tj aktivne su.
Van sezone ne rade nedeljom, redovno radno vreme prilagodjeno lokalnom stanovništvu.

I u Albaniji kada sam bio pre 5 godina sve je radilo nedeljom u Korči, sve prodavnice funkcionišu kao i svakog drugog dana.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

U CG su te kartice za turiste na raspolaganju u maltene svakoj trafici, ne moraš da ideš kod operatera. U Grčkoj ih nigde nisam video.
Korisnikov avatar
zeljkokg76
Reactions:
Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci

Post od zeljkokg76 »

Starfury napisao:Kakav je put Pernik-granicni prelaz Strezimirovci ?
Idem za Halkidiki preko Bugarske ali da izbegnem Gradinu Slika
Ја планирам такође први пут туда, гледао сам снимке на YouTube, неки Турци снимали, пријатно сам изненађен, нема рупа, понегде крпљен, сасвим коректан.
Овај снима од тунела Манајле, ја сам гледао од скретања за Владичин Хан наравно уз премотавање, највише ме интересовао пут од Сурдулице преко Власине и даље према граници и улазак у Бугарску.

А овај најсвежији од пре месец и по снимао је од уласка у Бугарску.

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

grujicd napisao: 18 Jul 2022, 23:43 U CG su te kartice za turiste na raspolaganju u maltene svakoj trafici, ne moraš da ideš kod operatera. U Grčkoj ih nigde nisam video.
ja baš uzeo onu flat 30 dana za 12e, Cosmo operater, radnja u Cosmos Mediteraneo centru. Prodavačica samo aktivirala karticu i radi kako treba. Čak mi je i modem Cosmo brendiran, verovatno kad sam ga kupio pre 7-8 godina i tek sad sam kompletirao set :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Saša napisao: 18 Jul 2022, 21:42 Šta ćeš, plus žena i deca za vratom, ćerka počela već da krizira, kaže da je za ova dva dana bez Net-a pogubila sve neke vatrice ili tako nešto. Ništa je ne razumem. Ali Net sam morao da “rodim”. :D

:rofl: :rofl: :rofl:

def su grci jako losi na nekim poljima usluge za turiste a kako mi se cini sve je gore, umesto da napreduju rapidno na tim poljima oni stagniraju pa cak i nazaduju....naravno da kartica treba biti dostupa u svakoj trafici ili marketu i sl. jer turistima to treba kad dodju, ne da se cimaju po drugim mestima i gradovima i traze provajdere. Takodje net u kucama bi trebao biti bolji e sad dal to zavisi od vlasnika objekta ili provajdera ne znam ali da nije dobro nije.
Odgovori