Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Tesla automobili

Post od Laki021 »

In je imati EV, ali ja i dalje mislim da je npr BMW 330e plug in hibrid kud i kamo bolji izbor u svakom pogledu od Tesla modela 3 (ekoloskom, prakticnom, po pitanju luksuza...).
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ja ne razumem zasto se neko buni oko hype koji okruzuje bilo koji proizvod. Oni se trude da ga maskimalno izreklamiraju, a trziste daje konacnu ocenu. Bio to iPhone, Tesla, Surface ili bilo sta drugo. Na kraju proizvod ima ili nema prodju. Kupci presude. Nejasno je zasto se nadju ljudi koji se iz ptenih zila trude da objasne da to ne treba ili ne valja kada ocigledno postoje (hiljade, milioni ljudi) kojima to savrseno odgovara i zele taj proizvod.
Jos gore je kada se pomene lider kompanije. Uspeo je da proda ideju, proizvod, koncept, sta vec, ne samo kupcima vec i investitorima, dakle, kapa dole. Mnogi pametuju kako je to lako. Jeste malo sutra.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Dzoni_m napisao:Ja ne razumem zasto se neko buni oko hype koji okruzuje bilo koji proizvod.
Nisi me razumeo, ne bunim se već mu odajem priznanje da zna kako se radi posao (ili je video kako su to drugi već uspešno radili pa i on ide tim "marketinškim putem"). I da je to ovog puta mnogo bolje nego u "Apple slučaju", odnosno čovek ima ipak neke više ciljeve od puke zarade i dominacije na tržištu. I za to mu zaista treba skinuti kapu. Da mogu sutra bih kupio jedan od njegovih automobila. :)
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Ma ne mislim na tebe, pricam generalno. Videcemo sta ce biti sa tom 3-kom. Nama je problem infrastruktura. Plasim se da cemo jos dugo cekati na pristojan broj DC punjaca. Bez toga, nema smisla. Licno ja bih to uredio zakonski. Svaka benzinska stanica mora da ili instalira DC punjac po odredjenom standardu ili da odvoji deo placa pa neka napravi provajder sta zeli. Neke stvari moraju na silu. Kao sto su uveli Euro norme, tako mora i ovo.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Pa od resoa za kafu do kradje struje za razne potrepstine nece se mnogo usreciti vlasnici ovde.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Mislim da se mnogo leti sa prognozama koliko ce se brzo preci na EV.

Dok ne vidite da Merc/BMW/Audi to ne pocinju ozbiljno da rade, od cele price nema nista. Za pocetak, ne postoji infrastruktura koja moze da podnese toliko kola. Drugo, ko ce da proizvede toliko vozila?
Revolucija jeste krenula, ali recimo ako Mercedes nije uopste planirao ful EV za E klasu koja ce se proizvoditi do 2022. - 2023., ne treba ocekivati da to postane svakodnevnica u narednih 15 god ni na zapadu, a kamoli kod nas... Mozda gresim, ali misim da ce da guraju kola ovakva kakva su dokle god budu mogli.

Sto se 3 tice, nisam odusevljen. S je mnogo lepsi, elegantniji, ovaj ima liniju kao beluga. Mislim da ce mu velika prednost biti ponuda prostora, a ako kvalitet enterijera to isprati bice ozbiljan auto. Performanse vec ima.

Nego, da nisu angazovali botove za sendvic, da naprave veci hajp? :mrgreen:
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Moje misljenje je da ce EV u narednih 10ak godina biti "ozbiljnije" zastupljeni samo u zemljama koje ih forsiraju (DK, NL) i USA. Ja i dalje ne vidim opravdanje da dam tipa 30-60 vise za EV u odnosu na konvencionalan auto samo kako bi imao EV i bio u trendu. Prednosti, za mene kao vozaca, je malo a postoje kompromisi.

35.000 usd nije malo novca, realno, u USA se za te pare kupi recimo nova C klasa. Ja ne verujem da ce model 3 biti ozbiljno konkurentan u voznoj dinamici, kvalitetu enterijera, udobnosti, ergonomiji i mogucnostima personalizacije jednoj C klasi.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Cenim da ce u narednom periodu biti dva tabora EV i Hybrid, kao Apple/Samsung sto imamo. Nijedan koncept nije 100% 'zaokruzen' tj. kompletan i svako ce da bira sto mu treba. Po meni je hybrid ipak u prednosti i EV ima jos mnogo da se dokazuje i pokazuje.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
sunnyvale
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2016, 05:19

Post od sunnyvale »

Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Ma da svi cekaju fosile auto industrije da se smiluju i krenu da proizvode nesto sto ocigledno trziste trazi. Infrastruktura nece biti problem i vec sada nije problem, ne racunajte leve zemlje u koje i mi spadamo. Hibridi su samo prelazna forma koja je trebala ustvari vec sada biti primarni pogon, ali zasto bi se gospoda mucila kada je lakse da "optimizujete" postojecu tehnologiju, koristite iste motore i zavaljujete za sve vise novca. Excel kaze da je manje rizicno i vise para donosi.

200 000 rezervacija za 24 sata. Ma da kome treba EV.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Enterijer deluje prazno i monotono. Model S je atraktivan a ovo je bzv.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Spolja je baš lep, jedino mi ružno što nema gril, makar bio ukras. Kad može Mercedes da ima lažne izduve, može i tesla gril. Instrument tabla, ako može tako da se nazove, je odvratna a volan kao iz nekog starog Citroena.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Volan je kao peretak.

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 6SWVS56aZU

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Za4XJY0e5g

Slika
Slika
Slika

Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Iako je prototip, mogli su se vise potruditi oko enterijera.

Sent from my m2 using Tapatalk
Odgovori