Vozim Genesis Day One 10, single speed, prezadovoljan sam. Nije moja slika, sa neta je, ja sam svom skinuo blatobrane samo.

Sto bi menjao bajs, ako ti je tvoj dobar, sredi sta imas i cepaj dalje. Mozda ti novi ne bude odgovarao nikako, nije ni to nemogice da se desi, ako promasis dimenzije.grujicd napisao: 26 Maj 2021, 19:26 Bio konačno do PlanetBike servisa, da oni pogledaju šta je sa preskakanjem. Za početak, lanac i kaseta treba da se menjaju, a uskoro verovatno i pogon. Pa i paknovi, sajle, bužiri, ručice... A ni gume nisu najnovije. Za utehu je da točkovi nisu loši![]()
Sad se već više razmišljam da uzmem nov bajs, mada nisam još prelomio. U principu 99% vozim asfaltom, ali tu su ivičnjaci, rupe, ponekad se prođe nešto zemljanim putem ali je to više da se preseče put... Generalno sam zadovoljan mojim postojećim bajsom - mounti bajk samo stavljene uže slik gume. Probao sam od drugara par skupljih trkačkih bajseva. Iako nema nikakve sumnje da su brži, meni su bili neudobni, jedva sam čekao da se vratim na svoj bajs. Sećanje je čudna stvar, ali mi se čini i da su dosta neudobniji od mog starog Rog 5-trzinca iz 80-tih, tad se to zvalo trkački bajs. Samo nije imalo tako uske u tvrde gume kao sadašnji drumaši. U suštini ok bi mi bio i neki drumski bajs ako može u gornjem položaju da se relativno uspravno sedi, prednji amortizer mi ne treba, samo ne želim preterano uske gume. Ove sad su 26x1.50. Kad gledam nove bajseve specifikacije kažu nešto kao 700x28, to je samo inči protiv milimetara?
Kakav meni bajs uopšte treba? Koliko shvatam to je neka hibridna varijanta. Nisam siguran da sam jasno obasnio šta želim, u Planetbajku su mi pokazali Polar Forester Pro za 55k:
https://planetbike.rs/biciklizam/bicikl ... omp-1.html
I SCOTT SUB CROSS 20 MEN za 110k:
https://planetbike.rs/biciklizam/bicikl ... omp-1.html
Na prvu loptu vidim da oba imaju gume sa nekim malim kramponima što mi se nije svidelo.
Gde uopšte da gledam bajseve? Ja znam za Planetbike, Intersport, Decathlon, Marconi. Nisam rad da kupujem preko oglasa, mnogo bi radije da odem u prodavnicu. Neki saveti kako da biram veličinu bajsa?
Kakvi su generalno ti u Decahtlonu? Vidim kad se u NS otvorio bio je solidan izbor, sad vec tanko, a cene su sasvim korektne. Jedino što me bacilo u rebus kod njih, sto vidim da su mehanicke komponente njihov neki brend, cak i n onima preko 50.000 slabi sta ima danje Shimano ili Sram, sve nesto njihovo...grujicd napisao:Na primer Decathlon u katalogu ima solidan izbor. Ali na lageru - jako tanko. Mislim da se osećaju posledice covida, usporenih, otežanih i skupljih nabavki na globalnom nivou i skršenih "just in time" proizvodnih procesa. A to isto važi i za izvore odakle nabavaljaju naši preprodavci sa malih oglasa.