Suzuki SX4 - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od Sloba »

Moj je presao 70k km na gas i sedista ventila su bila ok. Sve je reseno podloskama.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Uobicajeno je da se plocicama proverava zazor na +-150,000km intervalima ili koji je vec za veliki servis.
Na gas obicno posle 250-350,000 km se primete promene na sedistima ventilai nastane potreba da se naknadno posle fabrike podesava plocicama.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

McGruja napisao:Kako znaju da je katalizator?
Neka pogleda to neko ko se razume u dijagnostiku, jako su male šanse da je katalizator

Edit:
Ne razumem ugradnju plina, i nikad neću to razumeti
Ili kupite fabriku, ili dizela
Pitam ja za preciznost dijagnostike, tj da li može biti nešto drugo. Ne, kaže da je samo katalizator, ništa drugo. Ne može biti senzor ili tako nešto. Nisam znao da je ta preciznost, ali Japan... :D

P.s. Nova Vitara stiže za dve--tri nedelje.

TapaT

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Jes jes, preciznost pa lad se javi ponovo problem kazu ti pa bio ke i katalizator. :)

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Peđa, ako nekad želiš, dođi da pogledamo auto, vidimo trimove i O2 senzore
Druga opcija je da ga pogleda Babić, njemu bih verovao
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Svakako potraži i drugo, pa i treće mišljenje. Za plin babić, slažem se. Oko motora nije ni Novi sad daleko, tebi makar koji si stalno na putu. Meni je malo čudna priča iskreno.

I batali NIS za plin. Ja sipam isključivo na Petrolu. Kažu i MOL da je dobar.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

McGruja napisao:Ne razumem ugradnju plina, i nikad neću to razumeti
Šta tu ima da se ne razume? Imaš opciju da voziš benzinca a imaš potrošnju dizelaša. I još si ekološki najčistiji moguće. Zimi se greješ kao čovek, ne moraš da strepiš hoće li ti se zamrznuti gorivo, ne bojiš se skupih kvarova i još 100 drugih mana dizelaša. Ja recimo nikad ne bih vozio čistog benzinca. A dizela (privatno) tek pogotovo, ma ni mrtav. I još postoji i fabrički plin, dakle čista fabrika, kako kažeš. :)

TT

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Živi bili pa videli.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Živi bili pa sledeći bio turbo sa metanom ili tako nešto, idemo još korak dalje. :D

TT

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Ako je fabricki to tako napravljeno, to je prihvatljivo skroz
Ja govorim o modifikacijama i naknadnoj ugradnji
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Saša napisao:
McGruja napisao:Ne razumem ugradnju plina, i nikad neću to razumeti
Šta tu ima da se ne razume? Imaš opciju da voziš benzinca a imaš potrošnju dizelaša. I još si ekološki najčistiji moguće. Zimi se greješ kao čovek, ne moraš da strepiš hoće li ti se zamrznuti gorivo, ne bojiš se skupih kvarova i još 100 drugih mana dizelaša. Ja recimo nikad ne bih vozio čistog benzinca. A dizela (privatno) tek pogotovo, ma ni mrtav. I još postoji i fabrički plin, dakle čista fabrika, kako kažeš. :)

TT
Saša, napisao sam poduži post, sa poređenjem tih potencijalnih dizel kvarova, pretvorenih u realne, na uzorku mojih službenih dizel vozila. U firmi imamo (i ukupno smo imali) samo jednog benzinca, koji se i najmanje vozi. U pitanju je mnogo km.

Ne bi verovao koliko smo novca uložili u te famozne dizel kvarove. A tek kada uporedimo druge blagodeti dizela, za sitnu razliku u parama... Priznajem samo ekologiju.

Obrisao sam post, ne želim da ovo pređe u još jednu "plin vs ostali" temu. O drugim stvarima se sa tobom i može pričati, ali brate, kao da distribuiraš plin :D

TapaT

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Lako se prebace postovi, ali mislim da nema šta tu da se priča i objašnjava. Izbor postoji i svako ima pravo da odabere ono što mu najviše prija i što misli da je najbolje. Tačka.

:back2topic:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Peđa, imaš pp :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

pedja napisao: 18 Sep 2018, 09:49Obrisao sam post, ne želim da ovo pređe u još jednu "plin vs ostali" temu. O drugim stvarima se sa tobom i može pričati, ali brate, kao da distribuiraš plin :D
Ne želim ni ja polemike tamo gde im mesto nije, ali me jednostavno iznervira kad se neko iščuđava što ljudi voze na plin. Ja se isto tako iščuđavam nekom ko vozi čisto na benzin. Meni vera prosto ne dozvoljava da bacam pare kroz auspuh, kad već imam i opciju da se vozim maltene upola jeftinije i još sam ekološki "10 klasa" iznad bilo kojeg dizelaša. :) End off. :D
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

McGruja napisao: 18 Sep 2018, 09:17 Ako je fabricki to tako napravljeno, to je prihvatljivo skroz
Ja govorim o modifikacijama i naknadnoj ugradnji
Izbor goriva postoji pa ne bih ulazio u to sta je kome prihvatljivije i bolja opcija ali se ne bih slozio sa iznetim ako pricamo o danasnjem vremenu.
Posto pominjes modifikacije pretpostavljam da mislis na karburatorske motore i stare sisteme koji su se morali modifikovali prema motoru i zahtevali sto znanja sto prakticnog iskustva da bi sve leglo kako treba,

Danas i zadnjih 10tak godina je plinski sistem fabricki napravljen za 99,99% modela vozila koja su bila u prodaj kao solo bnezinskai , nema nikakvih improvizacija. Montaza je na istom principu kao i montaza benzinskog ili dizel sistema- namesti, zasrafi, proveri, podesi.

Isto kao sto proiizvodjaci auta ugradjuju od gotovih u nekoj drugoj fabrici napravljenih dizel ili benzin elemenata sistema ubrizgavanja goriva.

Kod danasnjih sistema ubrizgavanje plina je common rail sistem i radi na istim principima kao i common rail benzina i common rail dizela a poslednja generacija nema svoje dizne vec se TNG ubacuje kroz benzinske dizne i nema naknadnih podesavanja jer se mape same regulisu.
Plug and play.

Prilikom ugradnje TNG naknadno se nista ne modifiukuje na autu koji koristi benzin, dodaju se dodatni elementi poput rezervoara sa njegovom opremom i cevi za dovod goriva.

Ugradnja TNG nije neka ekperimentalna modifikacija vec rutinski proces vec sproveden na desetinama miliona vozila.
Sa tehnickom dokumentacijom proizvodjaca, obicno jos i nacrtano.
Znatno komplikovanije i sa vise rizika su promene na trapovima ili sistemu osvetljenja gde se mnogo lakse zezne.
Zahtevnija je ugradnja multimedije nego TNG.
Odgovori