Start-Stop sistem
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Start-Stop sistem
Ma Prius je budalastina svoje vrste, to je da kupis pa da kenjas komsiji kako si zelenko i da se osecas bitno. Ako gledamo koliko jedan auto zagadjuje, ne ogranicavamo se na izduvne gasove, vec na:
- sirovine za proizvodnju
- proces proizvodnje
- potrosnju i amortizaciju u eksploataciji
- otpadno zagadjenje i moguznost reciklaze
Za mrtvi Prius prvo mora da se kopa nikl, pa da se nosi preko pola sveta u Japan, pa da se tamo prljavo obradi, i to sve samo za baterije. A onda ga punis na struju koju dobijas iz termoelektrane, recimo, i jos plus koristis benzin. Kad crknu baterije, zakopas ih u more da pospesis populaciju dvoglavih riba.
Moj Focus je pojam ekologije za Prius... u stvari, Golf 2 1.6D je pojam ekologije za Prius.
- proces proizvodnje
Za mrtvi Prius prvo mora da se kopa nikl, pa da se nosi preko pola sveta u Japan, pa da se tamo prljavo obradi, i to sve samo za baterije. A onda ga punis na struju koju dobijas iz termoelektrane, recimo, i jos plus koristis benzin. Kad crknu baterije, zakopas ih u more da pospesis populaciju dvoglavih riba.
Moj Focus je pojam ekologije za Prius... u stvari, Golf 2 1.6D je pojam ekologije za Prius.
Jedino sto se reka relativno lako obnovi.
Kad nuklearka napravi karambol... ebali su jeza svi u okolini trajno. Takodje i na globalnom nivou postoji kumulativni efekat.
Kad nuklearka napravi karambol... ebali su jeza svi u okolini trajno. Takodje i na globalnom nivou postoji kumulativni efekat.
E upravo to,gledali smo istu emisiju,ali sam ja opaki amnezicar kada me nesto ne interesuje preteranoRakhil napisao:Ma Prius je budalastina svoje vrste, to je da kupis pa da kenjas komsiji kako si zelenko i da se osecas bitno. Ako gledamo koliko jedan auto zagadjuje, ne ogranicavamo se na izduvne gasove, vec na:
- proces proizvodnje

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prius i start-stop nemaju nikakve veze sa eklogijom.
Pogledajte Svajcarce...njima su puna usta ekologije a mislim da su prva zemlja u Evropi po broju registrovanih autobila sa preko 3000ccm i najivse resgistrovanih auta po glavi stanovnika.
Ujutru kad krenes na posao svako se sam vozi u autu
Pored toga, udeo hibrida na trzistu je minimalan.
Pogledajte Svajcarce...njima su puna usta ekologije a mislim da su prva zemlja u Evropi po broju registrovanih autobila sa preko 3000ccm i najivse resgistrovanih auta po glavi stanovnika.
Ujutru kad krenes na posao svako se sam vozi u autu

Pored toga, udeo hibrida na trzistu je minimalan.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:42
- Garaža: Suzuki SX 4, 1.5 16V; Fiat Punto 1.2 8V
Xepoj87 napisao:I koji je zakljucak? I opet,kako znati da ta istrazivanja nisu fabrikovana od strane industrijalaca?

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Italijani su prvi u Evropi po broju auta po stanovniku.Floyd napisao: mislim da su prva zemlja u Evropi po broju registrovanih autobila sa preko 3000ccm i najivse resgistrovanih auta po glavi stanovnika.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Da Xepoj uzeo sam taj sa smanjenom emisijom CO2 i uz njega dobio start/stop i da usao sam u kategoriju ekoloskih automibila i pise na njemu....
Brzine idu u H-a !!!

Za početak da ne bacamo đubre sa prozora i na ulicu i što se mene tiče bićemo vrhunski ekolozi.
- Day Walker
Pre cemo svi voziti Priuse nego sto ce prestati da bacaju djubre na ulicu
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja vala to kroz prozor bacanje ne pamtim kad sam video 
Inače, start stop iako ne deluje kao loše rešenje, ja ne mogu da se otrgnem utisku da je to drndanje auta

Inače, start stop iako ne deluje kao loše rešenje, ja ne mogu da se otrgnem utisku da je to drndanje auta
E pa eto,to je fino,a sada budi iskren i reci da li si taj auto uzeo zaista zbog ekologije?Day Walker napisao:Da Xepoj uzeo sam taj sa smanjenom emisijom CO2 i uz njega dobio start/stop i da usao sam u kategoriju ekoloskih automibila i pise na njemu....
Imas kola u familiji koja zagadjuju poprilicno vise od Bmw-ovog 2.0 dizela,pa i od mog C 200 CDI-ja...
Sto se bacanja djubreta kroz prozor tice,ja bas popizdim kada neko baci iz mojih kola nesto... Ali bukvalno napusim osobu,jer me to bas nervira i bas mi je odvratno

Jedino sto nekada uradim,jeste da bacam iz kola u kontejner,a da ne izlazim iz kola

Ali sto Grujic kaze,bas se retko desava da neko nesto baca u poslednjih par godina...
- Day Walker
Jedan od razloga je i taj, jer bi trebao da nosi sa sobom neke beneficije kao besplatni parking itd. ali na to se jos ceka...
Inace Astra ima 159g co2 vs 120g bmw-ovog dizela..
A osim co2 emisije, sve ostalo je na strani astre zbog benzina..
Koliko li tek tvoj LC zagadjuje
Inace Astra ima 159g co2 vs 120g bmw-ovog dizela..
A osim co2 emisije, sve ostalo je na strani astre zbog benzina..
Koliko li tek tvoj LC zagadjuje

Brzine idu u H-a !!!

On zagadjuje koliko mu stisnes gas
A imam par automobila za koje je LC mala beba