Obuka vozača - cena i(li) kvalitet
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Dobro veče
Meni nije bila moja instruktorka na polaganju. Cak je takva praksa, tako sam cuo od svih koji su polagali u mojoj autoskoli.
Mene je lik gasirao, dvaput mi je pred pesacki iz cista mira nabo kocnicu do poda iako nije bilo pesaka a ni znaka stop ili trougla. Jbg, valjda da vide kako cu reagovati. Ja sam to potpuno iskulirao i nastavio svoju voznju. Polozio iz prve bez minus bodova.
TT post.
Mene je lik gasirao, dvaput mi je pred pesacki iz cista mira nabo kocnicu do poda iako nije bilo pesaka a ni znaka stop ili trougla. Jbg, valjda da vide kako cu reagovati. Ja sam to potpuno iskulirao i nastavio svoju voznju. Polozio iz prve bez minus bodova.
TT post.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Dobro veče
Ja kad sam polagao samnom su bili instruktor, gazda auto skole i pandur, a stojdza sa plinon jedva krece onako natovaren, jos su bili otisli sinhroni prve brzine te kad usporis npr. na lezecem auto nema snage da nastavi u drugoj, te se moras skroz zaustaviti da bi ubacio u prvu, posle toga mislim da avion mogu voziti 
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
PSP, A, B, C, E sve iz prve 

+1Scuderia napisao:PSP, A, B, C, E sve iz prve
sve ove kategorije i sve iz prve

imam i neku dozvolu za upravljanje gradjevinskim masinama...

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Kad si ti polagao? U moje vreme nisu bili negativni bodovi..Uroš S. napisao: Polozio iz prve bez minus bodova.

Brzine idu u H-a !!!

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
DW, jeste smor al ga je realno oborio... I meni su na to skrenuli pažnju, i mene je lik tako puštao al ja nisam skrenuo dok mi pandur nije rekao ajde pušta te jer je bilo na ulazu u poligon sam.
I lik krene i bude udes, ko je onda kriv? To što on tebe pusti ne menja činjenicu da si se kretao protiv prvenstva prolaza, a to se ne ispitu ne sme... Znamo da to nije realna vožnja i ne treba tako posmatrati...Day Walker napisao:Ok ti sledeci put nemoj da skrenes kad te pusti lik..
- Day Walker
Ok svi smo mi naucnici i i vodimo se onom "da komsiji umre krava"...
A zapravo svi prodjemo kad nas neko pusta... Sto dalje ukazuje na to da smo svi nepravilno nauceni ili da ne postujemo pravila..
I mozete pricati da ovo pisem ostrasceno, jer ste u pravu... Pisem.. I niko me nece ubediti da je napravio fatalnu gresku jer je prosao jer ga je lik pustio..
Jasno je njemu da to vise nece tako raditi na polaganju..
A zapravo svi prodjemo kad nas neko pusta... Sto dalje ukazuje na to da smo svi nepravilno nauceni ili da ne postujemo pravila..
I mozete pricati da ovo pisem ostrasceno, jer ste u pravu... Pisem.. I niko me nece ubediti da je napravio fatalnu gresku jer je prosao jer ga je lik pustio..
Jasno je njemu da to vise nece tako raditi na polaganju..
Brzine idu u H-a !!!

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Obuka vozača - cena i(li) kvalitet
I sta bi bilo da ga je pustio, a ipak krenuo i zveknuo?
Vrlo lako bi "fingirao" saobracajku ako mu to odgovara iz bilo kojeg razloga...
(pricam o situaciji u svakodnevnom zivotu - svega sam se naslusao)
Vrlo lako bi "fingirao" saobracajku ako mu to odgovara iz bilo kojeg razloga...
(pricam o situaciji u svakodnevnom zivotu - svega sam se naslusao)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
2008. Bilo je max. 70, a koliko se sećam sa ispod 63 se padalo. Krećeš sa 70 i kako praviš greške tako ti se smanjuje, s tim da npr. ako prođeš na STOP, automatski padaš. Bar je to bila priča...Day Walker napisao:Kad si ti polagao? U moje vreme nisu bili negativni bodovi..Uroš S. napisao: Polozio iz prve bez minus bodova.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Džaba sad sve, oboren je i polagaće ponovo. Inače, to je jedan od najčešćih razloga za obaranje jer često ljudi, slučajno ili čak i namerno (kad vide da je komisija u autu) stanu da propuste vozilo auto škole iako imaju prednost. Neki vozači to znaju i namerno stanu da zeznu početnika, a panduri to kažnjavaju bez pardona.
Samo razmisli šta se dešava da naiđe drugo vozilo koje ima prednost i ne zastane, već naleti na vozilo auto škole koje je krenulo jer ga je ovaj pustio.
Mnogo zavisi od instruktora, kako te spremi za polaganje. Moja priča je malo duža, pa ću samo napisati da sam za polaganje vožnje uzeo 10 dodatnih časova kod drugog (matorog) istruktora i on me baš dobro spremio za polaganje. Položio sam iz prve. Da me spremao onaj alkos koji me obučavao 40 časova, ne bi položio ni iz 5 puta.
Samo razmisli šta se dešava da naiđe drugo vozilo koje ima prednost i ne zastane, već naleti na vozilo auto škole koje je krenulo jer ga je ovaj pustio.
Mnogo zavisi od instruktora, kako te spremi za polaganje. Moja priča je malo duža, pa ću samo napisati da sam za polaganje vožnje uzeo 10 dodatnih časova kod drugog (matorog) istruktora i on me baš dobro spremio za polaganje. Položio sam iz prve. Da me spremao onaj alkos koji me obučavao 40 časova, ne bi položio ni iz 5 puta.
Posetite www.garaza.rs !
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Ja sam bas imao kontra situaciju, kada sam polagao pustao me covek i ja pogledao u instruktora i on mi klimnuo glavom da prodjem jos je posle komentarisao kako sam dobro odreagovao, neki vole kada je sve po knjizi dok drugi vole ako znas da se snadjes u realnim situacijama. Ja sam uvek pre za praksu nego za teoriju.
- Day Walker
Slazem se Trojke, al ne moze da predje preko onog prvog.. Osim ako nisu 2 trake u pitanju
Najveci zbun mu je napravio taj instruktor levi koji ga je provocirao od starta.. Trazicemo da taj sl put ne bude u kolima, pa kako bude, bice.
Gledao sam ga kako parkira, to mu lepo ide.

Najveci zbun mu je napravio taj instruktor levi koji ga je provocirao od starta.. Trazicemo da taj sl put ne bude u kolima, pa kako bude, bice.
Gledao sam ga kako parkira, to mu lepo ide.
Brzine idu u H-a !!!

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja sam vozio casove po ovom novom zakonu o polaganju, i imao sam situaciju gde na pesackom stoji covek, i ja stanem da ga pustim. Medjutim covek mi pokaze da prodjem, i ja taman da krenem, a instruktor nabode kocnicu i kaze mi da slucajno ne radim to na ispitu jer bih pao odma. Inace instruktor mi je moje godiste, ali je lik ekstra. I lepo me je naucio, i bas vodi racuna da se sve radi po ps-u. Ako nekog interesuje nesto o ovom novom polaganju, pitajte, ja sam sve prosao obuku po novom(osim finalnih testova, jer jos cekam za datum....).
@Day Walker, a to sto se instruktor dere kao lud, to je totalno kretenski. Pa kako ce on da nauci ako mu ovaj urla na uvo pored njega. Debil instuktor....
@Day Walker, a to sto se instruktor dere kao lud, to je totalno kretenski. Pa kako ce on da nauci ako mu ovaj urla na uvo pored njega. Debil instuktor....

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Da ne bude da samo pametujem oko ovoga - mene su instruktor i komisija bukvalno naterali da preteknem traktor koji je isao brzinom ranjenog puza na mostu (preko pune, naravno - ko zivi u NSu zna na kom mostu). 2 puta sam pitao da li me zezaju i posle toga pretekao i to je to.Ivan napisao:Ja sam bas imao kontra situaciju, kada sam polagao pustao me covek i ja pogledao u instruktora i on mi klimnuo glavom da prodjem jos je posle komentarisao kako sam dobro odreagovao, neki vole kada je sve po knjizi dok drugi vole ako znas da se snadjes u realnim situacijama. Ja sam uvek pre za praksu nego za teoriju.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ako si polagao po starom ZOBSu tad to nije bio prekršaj