Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?
Gdi je gasoline direct injection.
Ono na sta ti mislis bi trebalo da je MPI - multipoint injection.
Kod vw prvi gdi motor je FSI I TSI, a kod fiata i alfe JTS i TBI
Ono na sta ti mislis bi trebalo da je MPI - multipoint injection.
Kod vw prvi gdi motor je FSI I TSI, a kod fiata i alfe JTS i TBI
- Darko
https://www.youtube.com/watch?v=6NDddEZnpOQ
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?
Nakon "ere" karburatora pojavio se monopoint sistem, pa tek onda multipoint. A posle njih i direktno ubrizgavanje. A sve to važi ako govorimo o masovnoj primeni, pošto je bilo i izuzetaka koji ne prate baš ovaj redosled.nikaragva napisao:Pa kako se zove ubrizgavanje nakon karburatora, a pre tog "novog" direktnog?

TT
Meni je sve posle karburatora bilo direktno 

Darko napisao: Najveca dilema u vezi proceeda je 1.4 vs 1.6..
1.4 je prakticniji, slabiji, dugovecniji, jednostavniji, jeftiniji za odrzavanje.
Dok 1.6 ide bolje, manje trosi, tisi je, ali i osetljiviji na lose gorivo i ne moze plin na njega, kao i skuplji 1000e u startu.
Aj odmah da ti razbijem iluzije oko plina, plin mozes uzeti samo kad kupis auto direktno iz fabrike (mada i tad ugradjuju ovde u srbiji kod nekog privatnika) i samo onda ti vazi i dalje fabricka garancija, svaka naknadna ugradnja plina automatski povlaci i gubljenje garancije pa makar ugradio kod istog privatnika gde i oni ugradjuju. Ne pitam sto je tako, ali tako je i to sam proverio vise puta na vise mesta...
Izbor motora, 1.4 sasvim lepo vuce izmedju dva semafora, nemas ti gde po gradu ni toliko da se zaletis. Ocekuj potrosnju u oba slucaja oko 9 po gradu, neces nista ustedeti na gorivu. Posebno jer ako uzmes jaci motor, vise ces da ga stiskas jer osecas da moze, a to znaci da ce i vise posrkati...
Rekao sam ti moje misljenje, mnogo je bolje uzeti paket opreme Ex style (sa 1.4 motorom umesto 1.6 - 900e razlike), stvarno se mnogo vise dobije i potpuno drugi i za 3 klase lepsi auto (govorim iznutra, jer ipak se unutra i vozis). Drugacija sedita, prijatniji i lepsi stof, eko koza u vratima, pijano klavir plastiku i raznu opremu, kameru za voznju unazad..Tu su i led diode, i automatsko sklapanje retrovizora (ko nije vozio kia vozila sa onim slonovskim usima od retrovizora ne zna sta je muka kad se parkiras)...
- Darko
Secam se toga sto si ranije pricao. Sacekacu da vidim prvo da li mogu da ostvarim tu pogodnost 0 posto ucesca preko firme jer mi od toga sve zavisi. Nakon toga bih probao oba benzinca ako imaju kako test vozila pa cu presuditi. Bas mnogo mi se svidja style paket opreme, definitivno je to drugi automobil sa tim paketom i u enterijeru i u eksterijeru. Naravno sve to kosta pa cu morati da razmislim malo.
Sto se tice potrosnje, nije mi primarna stvar ali s obzirom da nisam iz beograda, vec zivim u mirnom predgradju novog sada i nemam mnogo voznje stani kreni, guzve i imam laku nogu na gasu.. Mislim da ce mi potrosnja biti oko 7-7.5-8.. Ali to cemo videti u praksi.
Ovakvu boju i opremu ciljam ako sklopim fin. konstrukciju. Da bude identican ovom.

Sto se tice potrosnje, nije mi primarna stvar ali s obzirom da nisam iz beograda, vec zivim u mirnom predgradju novog sada i nemam mnogo voznje stani kreni, guzve i imam laku nogu na gasu.. Mislim da ce mi potrosnja biti oko 7-7.5-8.. Ali to cemo videti u praksi.
Ovakvu boju i opremu ciljam ako sklopim fin. konstrukciju. Da bude identican ovom.

Ta, to je taj Ex Style...
A vidi ovo, razlika nebo i zemlja...

A vidi ovo, razlika nebo i zemlja...
Sedista su ista samo je stof drugaciji.
Ex Style ima tu i tamo koznu trakicu.
Udobnost je ista.
Ex Style ima tu i tamo koznu trakicu.
Udobnost je ista.
Društvo, vi sve vreme pričate da u gdi ne ide gas, ali: http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... d_2014_god
Doduše, ne piše gdi ali piše 1,6. Valjda nema drugog.
Doduše, ne piše gdi ali piše 1,6. Valjda nema drugog.
Moram te razocarati, ali to GAS je skracenica od GASOLINE tj benzin po naski...
Moguće, ima logike. Ali priznaćeš da je glupo koristiti tu skraćenicu za benzinski motor.
Pa mogu se sloziti sa tobom ali eto, budi siguran da ne moze nikakav plin u 1.6 da se stavi, pitao licno, imao sam takvu ideju....
- vitezkoja
- Pridružio se: 16 Nov 2012, 21:17
- Garaža: w202 C200 KOMPRESSOR
Koja je potrosnja tog 1.6 kad razmatrate ugradnju plina?
marko radi za kiju i verovatno je postavljao oglas, nema drugog objasnjenja 
Mislim ako je tacno da ovo gas znaci gasoline.

Mislim ako je tacno da ovo gas znaci gasoline.
Hahaha pa koliko sam visio po salonima i osecao sam se kao da radim za njih...jos na sajmu kad sam bolje od prodavca znao sta koji auto ima od opreme onda sam se zabrinuo za sebe i rekao da se vise u salonima necu pojavati....
Po recima prodavca, oko 8 je potrosnja tog 1.6.
Po recima prodavca, oko 8 je potrosnja tog 1.6.