Jaguar XF

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Jaguar XF

Post od Floyd »

nidza napisao:@Floyd: Nije ni smešno. ;)
Naravno da nije smešno kad izjaviš "kupujem Jaguar jer sam skroman i ne želim da privlačim pažnju".

Ja nemam ništa protiv da pričamo ozbiljno o autu ali se prvo oslobodi predrasuda i stereotipa.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Pritom se rasprava rasplamsala zbog licnih stavova a ne jaguarovog kvaliteta, posto svi kazu jedno a ti to neces da prihvatis.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ako se složim da si u pravu, onda je ovo sto si upravo napisao ništa manje nego čista predrasuda najmanje u istoj meri, zar ne?

Čekam neke cifre održavanja, to će biti zanimljiv podatak.

Tapatalk
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ma nema potrebe da se slozimo, nego ovo sto si ti napisao da se rasplamsala diskusija, 10 postova je da je nemacki auto bolji, a ostalih 30 neke gluposti, ukljucujuci naravno i moje postove.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ono gore sam Floydu odgovorio, na TT se uopšte nije pojavio post između, čak ni posle refresh.

Simpatična pričica na N1 linku iznad, hvala za link. Istina je to što su napisali za naše tržište ovde, gde većina priznaje samo veliki nemački trio, a sve druge marke se nipodaštavaju. Forum je slika i prilika. Fali možda malo razumevanja za drugačije razmišljanje.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ovaj test je bas zabavan :)
Ako ga procitate pazljivo, osim sto je novinar zaboravio da se osisa svaka druga recenica je poredjenje sa BMW, Merc, Audi, a onda mi krivi sto petaljmo druge marke u pricu :)
Ima par bas zabavnih recenica, istakao bih:

Audi A6 i nema pogon na zadnjoj osovini, tako da realno i nije premijum automobil

Sjajno, ovo smo oduvek pricali, sad evo izaslo i u novinama :)

Englezi odbijaju da naprave automobil koji se na putu ponaša poput limuzina iz Štutgarta i Minhena. Da li to sviđa svima? Naravno da ne, ali američki vozači su se opet vratili Jaguaru

Sve u svemu lepo oni tu upakovali da je taj auto losiji od Nemaca, samo zbog sponzora teksta su to lepo upakovali. Motor od 163 iz 2.2l je anemican rekao bih. Opet se u svakom pasusu pozivaju na to da je drugaciji i iako je losiji to je OK jer je drugaciji...

I za kraj, odmah na pocetku su skrenuli paznju na jednu od glavnih tema u ovoj diskusiji:

Ovo je dinamičan, brz i atraktivan auto koji agresivno skreće pažnju na sebe.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

nidza napisao:Istina je to što su napisali za naše tržište ovde, gde većina priznaje samo veliki nemački trio, a sve druge marke se nipodaštavaju.
Sad kao, mi Srbi seljaci ne znamo sta valja, nipodistavamo ostale proizvodjace. A ako pogledas sva znacajna svetska trzista svaka pojedinacna marka iz velike trojke unistava Jaguar-a po prodaji.
To nije slucajno. Jasno je koja tri brenda se konstantno odrzavaju na prva tri mesta.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Aca Todorovic, kralj nerealnosti, mislim da ima pik na nemce.
Evo nesto iz drugog testa da se jos malo smejemo :kezo:

Verso je dobio novi, manji motor iz Minhena, ne zašto što Toyota nije umela da napravi manji agregat, već zato što je nemački motor bio mnogo jeftiniji. Svakako, Toyota je ugradila sopstveni plivajući zamajac, jer pouzdanost motora sa Toyotinim znakom mora biti mnogo bolja nego kod BMW-a (Nemci su odavno priznali da je Toyota pouzdanija od BMW-a, od ADAC-a do TUV-a).

Toyota je ugradila svoju upravljačku jedinicu, kompjuter je Toyotin. Nosači motora su takođe drugačiji nego kod Minija. Toyota ima i daleko bolju zvučnu izolaciju, a motor radi još uglađenije nego u engleskom automobilu.

Iako imamo najgore autoputeve na Balkanu (mada to političari u Audiju A8 ne mogu da primete)

Ovaj automobil predstavlja i službeni uvod u saradnju Toyote i BMW-a. Toyota je znatno izmenila motor koji se vrti u Miniju, ali je japanskim inženjerima cilj bio da naprave dovoljno pouzdan motor za renome jedne Toyote, ali ne i motor koji će biti optimalna motorizacija za ovaj monovolumen. Svakog momenta prevladava utisak da ovo nije Toyotin motor, i da je njemu "pomalo neugodno" u japanskom automobilu. Šalu na stranu, Toyotin 2.0 D-4D je mnogo bolji u svakom pogledu, pa i ako je trošio pola litra više, zar je to bio toliki greh da se on izbaci iz ponude?

Toyote su uvek bile brže, udobnije i kvalitetnije od konkurencije. Kada je u pitanju ovaj Verso, morate da se naviknete da je on samo neznatno brži od konkurencije, a iskreno se nadam da nije i neznatno kvalitetniji, jer BMW-ovi dizelaši ne mogu da pređu ni 50% onoga što pre generalnog remonta prelaze Toyotini motori.

Sve ima svoj kraj, a saradnja BMW-a i Toyote ne ide po planovima. Da li da navijamo za razvod? BMW je u ovom braku dobio mnogo više – BMW i8 je u potpunosti baziran na Toyotinoj tehnologiji. Možda sam prestrog prema Toyoti, jer ovo je najkvalitetniji auto u ovoj klasi, koji nudi i vrhunsku bezbednost, ali ja od Toyote ipak želim više.

i za kraj

Toyota prosto ne ume drugačije: uvek pravi najpouzdanije automobile u klasi, koji se nekima dopadaju više, a nekima manje. Drži cenu bolje od VW-a, kvari se manje od Mercedesa, a pritom je najjeftinija za održavanje u klasi.

:rofl: :rofl: :rofl:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sjajno, pa ovaj je lud 300% :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Slažem se, ali to nije argument da je nešto bolje. Bolje se prodaje, fabrika bolje zarađuje, to stoji.

Ja bih bio veoma nesrećan da moram da biram auto samo iz te tri marke. Prema tome, uspešno gađaju mnoge segmente, ali ne bas sasvim sve.

Da je tako ova i mnoge teme ne bi postojale. Kad ti treba auto svi bi znali šta će da kupe i ne bi bilo nikakve polemike.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Sta se sve nece procitati na ovom forumu ... Od toga da nema mesta pozadi u A6 sa 180cm i da je njemu bitno koje je boje i koje felne ima. :) I to sa prednjim pogonom tek nema veze sa vezom. Sta je sa onim cim predjes u 6 cil 95% dobijas 4x4. I da ste svi sumaheru u ovoj klasi limuzina. Pustite nidju neka uzme ono sto mu se svidja. Covek voli to i gotovo. 95% ce voziti normalno i polako u tom autu i njemu je najbitnije da mu bude prijatno dok se vozi. Sta ce mu bembara koju nece i ne voli i nece se osecati lepo u tom autu. Zanimljivi ste svi ali preterancije ima i te kako ...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao:Ja bih bio veoma nesrećan da moram da biram auto samo iz te tri marke.
A razlog je? :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Razlog je iz štutgarta :)

Sent from my D5503 using Tapatalk
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Post od zex »

Meni je Jaguar uvek dobar izbor. Ne mislim da je losa auto. Ima taj neki aristokratski engleski smek, pomalo me podseca na Aston...
Da li je pametan izbor? Pa ne mislim da jeste, ali pri kupovini auta jako malo utice pamet. Uglavnom je srce.
Jaguaru, npr jako zameram enterijer, jer je vola lep za neku osnovnu verziju i ne moze se menja´ti. Sedista mi deluju nekako obicno, ali mi je menjac vrh (mislim na komandu).
Kombinacija tamno zelena boje i bez enterijera mi je prava, aristokratska.
Da li je bolji od serie 5, ne mislim da jeste. I ovde je redak, kao i volvo, ali iskljucivo zvog lokal patriotizma Nemaca i dosta skupljih uslova kreditiranja. Pre ce nemac za isti novac kupiti passat nego jaguar.
Ja volim BM, svidja mi se njegov enterijer najvise, najbolje mi lezi, ali ne mislim da jedino on postoji
p.s. U Audi fabrici u Nekarsulmu (Heilbronn) vise od 50% radnika su Turskog porekla...To znaci da je A6, Q7, A4 i jos nekoliko modela Turski?
Odgovori