Ja cu za vikend da izvucem bajs iz podruma. Gume su prve na listi za zamenu, ostalo samo treba proveriti/dotegnuti. Lepo je vreme, i ujutru je prijatno za voznju. Mrzi me da pesacim
Pozdrav svima! Danima iščitavam forum jer bi mi trebao novi bicikl. Prošle godine gotovo da nisam ni vozila bajs, a želja mi je da se ponovo aktiviram. Vozila sam ga bar 3-4 puta sedmično, prosek je nekih 30km dnevno po asfaltu, najviše 100 km u jednom danu. Mislim da se u moj stari bicikl ne ispalti ulagati. To je neki New line model, uveliko punoletan. Ne daje mi se mnogo para i vidim da su u tom slučaju bolja opcija polovnjaci. Problem je što se ja baš i ne razumem u materiju i što, vrlo verovatno, ne bih imala mogućnost da bicikl isprobam pre kupovine. Svi saveti i preporuke su dobrodošli. Inače, živim u BiH, ali i Srbija je opcija za nabavku bajsa. Možda bih u Novom Sadu neki mogla i lično da pogledam. Visoka sam 167cm. Izviniti na dužini posta.
Juce sam išao po ženu u Nicu i prosao lokalnim putevima kroz neke planine - posto sam želeo da obidjem obalu (nisam hteo auto putem), a ono Tour de France. Jedva sam pobegao od njih
Posle podne sam otišao bajsom od HN do Kotora. Preko Lepetana.
Samo 1h i 12 minuta ( oko 27,5 km ).
Ne bi ni kolima brže. Verovatno i sporije u ovo doba sezone, jer za bajs nema čekanja za trajekt, a i deo puta preko Prčnja i Stoliva za kola jako zajeban za mimoilaženje. Bicikl nema taj problem. On prolazi svuda bez zastoja.
Prikačeni fajlovi
viber_image_2024-07-26_00-07-40-765.jpg (46.55 KiB) Pogledano 1289 puta
@Bax @pedalaš
Koja je vas preporuka za duvanje guma? Na gumi pise 1,8-3,7 bar-a.
Bici je mount, ali se 99% vozi po asfaltu.
Po nekoj "logici" sam duvao na 3 bar-a, blizu zlatne sredine
To ti je kompromis izmedju komfora i otpora kotrljanja, osim ako nisu neke bas stare gume.
Ja idem uvek malo ispod max preporuke.
Nabolje malo da isprobas razne varijante, sa nizim pritiskom, ce biti meksi tocak kad udari na neravninu, sa vecim malo grublji ali ce i bicikl malo lakse ici.....
Zavisi i od tezine vozaca.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Kod udara u neravnine meni je veća frka od manjeg pritiska nego od većeg - veća šansa da udarac sabije gumu skroz do felne i da je "kamen sa jedne strane, metal sa druge" iseku.