Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Biciklizam

Post od grujicd »

Moje gume su nekad bile kramponke, ali su sad skoro slikovi :rofl:

Edit: gume su sad slične mojoj kosi - ima sa strane ali na sredini - ćela! :rofl:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Aerodinamika bolan! :kezo:
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Re: Одг: Biciklizam

Post od oli »

Hvala Pajo

Послато са XT910
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Focus je komplet sređen i prepravljen i od ovoga
Slika
je nastalo ovo
Slika
Slika
Slika
Slika

Frame: Mares Carbon BB30
Fork: FOCUS Carbon
Wheelset: DT Swiss R 1900
Tires: Continental sport contact 700x32
Drivertrain: Shimano 105
Gear ratio: front: 46/36, rear: 12-27
Number of Gears: 20
Shifter: Shimano Sl-R780 2x10
Crankset: FSA Gossamer BB30
Brakes: Avid SD 7 i XT ručice
Handlebar: RITCHEY WCS FLAT OS 580mm
Stem: RITCHEY 4-AXIS PRO OS 130mm
Seatpost: Concept SL
Saddle: Concept EX
Color: White-Black
Rogovi Ritchey WCS
Gripovi Ritchey WCS true grip
BBB karbon spejseri
KCNC SC 11 obujmica šticne
Pedale Shimano PD-M520 BLACK sa platformama
Nosač bidona Syncros composite
Ciklokomp sa pulsmetrom Polar CS 200cad

Bicikl je u voznom stanju i pređeni su prvi kilometri.
Tokom prepravki je bilo malo problema. Prvi problem je bio to što desetofazni MTB šifteri neće da rade sa drumskim menjačima. To je problem koji se javlja tek kod desetofaza. Kod devetofaza i ostalih kompatibilnost je kompletna i nema ovakvih problema. Problem je rešen nabavkom drumskih šiftera za ravan volan Shimano Sl-R780 2x10. Kod nas ih, naravno, nije bilo pa sam morao da ih nabavljam iz Mađarske.
Drugi problem je bio sa kočnicama. Na biciklu su bili kandeliveri koji ne rade idealno sa V-brakes ručicama, pa sam zamenio i kočnice i stavio v-brakes.
Sve ostalo je prošlo bez problema.

Razlika u vožnji u odnosu na stari KTM je velika. Novi bicikl je drastično, da ne kažem duplo, lakši, gume su prilagođene asfaltu, odnos brzina je drugačiji.. što sve dovodi do toga da je novi bicikl drastično brži.

Pitajte ako vaš nešto interesuje.

Još jednom hvala Zuzazuu i Bajkeru na teorijsko-praktičnoj pomoći.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Imam ja. :)
1. Kako si napravio nosac ili tzv. nozicu za zadnji tocak bicikle? Svidja mi se :mrgreen:
2. Ako nije tajna, koliko te je na kraju izasla ta igranka oko prebacivanja volana?
3. Jel si uspeo da prodas delove koje si zamenio i da malo smanjis troskove?
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

:pivo:

Nedostaje final touch, o cemu nesto kasnije :cool!:
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Bas lep bajs :bravo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

@ Zuzazu

Misliš na točkove? :kezo: :kezo: :kezo:
Od tvojih ideja me boli novčanik. :kezo:

@ Kuzmanović

Koštalo me papreno. Problem sa šifterima me je izbacio iz finansijskog plana. Samo oni su bili 125€. Da su mogli MTB šifteri koji su polovni 30€ ostao bih u okviru cene bicikla jer sam volan, šamaraljke, pedale i jednu gumu prodao za 150€ i time sam planirao da pokrijem sve delove za konverziju.
Druga stvar koja je bila skupa je Polar, ali s tim sam računao i on ne ulazi u konverziju.
Ostala mi je jedna guma Schwalbe Racing Ralph Evo, 35-622 i lula od 110mm, pa ako nekome treba nešto od toga nek se javi. Kočnice je zaplenio Zuzazu.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Uh kad se krene sa ulaganjem, nikad kraja.
A zasto menjas tockove? I nisi mi odgovorio na prvo pitanje? :)

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Nema kraja definitivno. Imam ja ideja da spucam još finu količinu para, al se obuzdavam. :D
Ne menjam točkove. Zezam se sa Zuzazuom jer su njegovi novi točkovi kod mene na lageru dok on ne stigne u Bg da mu ih predam.
Šta me pitaš za stalak?
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Pajo, svaka čast, ovo je vrlo ozbiljan, high-performance :) bicikl!

Ipak, nadovezao bih se na tvoju poruku od pre par dana, u kojoj si napisao da je čudno što ljudi uglavnom kupuju MTB, pogotovo ako neće silaziti sa asfalta. To je zbog toga što je u današnje vreme daleko više MTB-ova nego ostalih tipova bicikala, pa je najlakše naći odgovarajući. Ja sam imao i dodatni razlog - putevi kod nas su toliko loši, da sam, u okviru zadatog budžeta, prvo gledao što bolji amortizer, pa onda ostalo. Probao sam specijalku par puta i znam da ide kao metak, ali i kakva je udobnost sa krutom viljuškom i tankim gumama.

One nove "biciklističke staze" na Novom Beogradu neću ni da pominjem... neko će zbog njih morati da odgovara... :twisted:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Bitno je da postoji izbor, ali i da ljudi znaju za taj izbor. Kod nas se malo zna za razne vrste hibrida, pa i za cyclocross bicikle. Zato sam to napisao, a stvar ličnog izbora je ko će šta kupiti.
Činjenica je da je MTB tržište najrazvijenije i da je najlakše naći dobar MTB, s druge strane tržište ostalih vrsta bicikala (osim MTB i specijalki) je, pre svega zbog neznanja, nerazvijeno pa su i cene dobrih bicikala kad se pojave dosta niske jer nema kupaca.

Na novom biciklu sam prešao nekih stotinak km u onih par lepih dana i mogu ti reći da mi suspenzija ne fali ni najmanje. Ulice su takve kakve su, ali uz tehniku razvijenu još kad sam bio dete da ustajem kad god je neravno ja ne osećam neravnine preterano.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Planiraš li da staviš one korpice na pedale? Dobijaš na performansama, ali je meni malo frka, bar u gradskoj vožnji gde često moraš da staneš u sekundi.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Te korpice su prevaziđene jer je jako teško izvaditi nogu iz njih kad je frka.
Dans su aktuelne tzv pedale sa klipsom (SPD). U đon specijalne patike se ušrafi pločica koja ulazi u pedalu i kad staneš na pedalu pločica uleti u fiksira se.
Imam takve pedale i odlična su stvar. S druge strane pedala imam plastičnu platformu na kojoj vozim kao na običnoj pedali.

Problem sa SPD-om je da traže period privikavanja. Problematične su u neočekivanim situacijama tipa izleti ti dete na ADi i sl. U saobraćaju gde sam najskoncentrisaniji bez problema vozim ukopčan.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Eto koliko sam neinformisan. Koliko je teško izvući nogu iz tih klipsova u slučaju frke? Nemaju slučajno neku foru kao vezovi za skije da se otkače kad noga ode pod nekim uglom, u slučaju pada?
Odgovori