Tesla automobili
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Tesla automobili
Polako... Normalno je da imaju gubitak u startu.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pa ta prica vec godinama se ponavlja, svaki put sad ce postati profitablini, sad ce, a oni sve veci minus prave.
Opet ne podcenjujte ni koliko brzo se Merc i BMW sire i koliko ulazu, rastu po 10% godisnje. Sad bas gledam, BMW samo prosle godine zaposlio preko 6000 ljudi, zadnjih 5 20 000.
Ove godine opet znatno prosiruju fabriku u USA, novi pogon u Juznoj Africi i povecanje na svim drugim mestima, i oni ulazu krsh para u rast.
Porsche isto kida sta radi, prave cak i EV auto.
Opet ne podcenjujte ni koliko brzo se Merc i BMW sire i koliko ulazu, rastu po 10% godisnje. Sad bas gledam, BMW samo prosle godine zaposlio preko 6000 ljudi, zadnjih 5 20 000.
Ove godine opet znatno prosiruju fabriku u USA, novi pogon u Juznoj Africi i povecanje na svim drugim mestima, i oni ulazu krsh para u rast.
Porsche isto kida sta radi, prave cak i EV auto.
Reklama, bajo moj...
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... FtJR5yhutU
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... FtJR5yhutU
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Kako Laki iskusno izostavlja Audi...
Sram ga bilo, izostavlja i Volvo 
Sent from my m2 using Tapatalk

Nije ograničen nego je to planirana proizvodnja prve godine. Za svaki model planiraju proizvodnju u zavisnosti od toga koliku tražnju očekuju.Nemanja987 napisao:Chevy Bolt je unapred ograničen što se tiče proizvodnje.
Ako potražnja bude veća rekli su da mogu za godinu da podignu na 75.000, ali ne verujem da će prodati godišnje ni 25.000. Posebno sa ovakvim cenama goriva.Nemanja987 napisao: Čini mi se na 30 hiljada, možda i grešim ali tako neki broj. Dakle, unapred se zna da tim automobilom ne nameravaju da prave neke velike promene.
E ovo si lupio. 'Compliance cars' tipa Chevy Spark ili Fiata 500 imaju domet ispod 80 milja i prodaja je ograničena na par država, uglavnom na Californiu i Oregon. I godišnja prodaja je oko 2.000-3.000 komada. Fiat gubi $10.000 za svaki prodati Fiat 500 EV.Nemanja987 napisao:Takozvani compliance car.
Ko vidi interes da baca pare u bunar? Svi auto proizvođači mogu da naprave auto sa dometom od 400km, ali ako postave cenu da nešto i zarade na njemu niko ga neće kupiti. Još uvek čekamo da Tesla počne da ostvaruje profit. Osnovana je pre 12 godina, a Model S je u proizvodnji 4 godine. Od svih tradicionalnih proizvođača Nisan je najozbiljniji, a i prodao je više elektroautomobila od Tesle. Videćemo kakav će biti novi Leaf, verujem da će biti bolji od Bolta.Nemanja987 napisao:Jednostavno se još ne vidi neki poseban interes u električnim automobilima i veliki proizvođači bukvalno neće da se ozbiljno uključe.
Naravno. Što se me tiče može da uđe u trku sa nemačkom trojkim.HKS napisao:Sram ga bilo, izostavlja i Volvo
O Audi-u jos i da pregovaramo, o Volvo-u, ni u ludilu 

Da ga ebes ja ne znam ko je ovde lud:

Da li oni koji su napravili ovakav enterijer i predstavili ga, ili oni koji ga podrzavaju i tvrde kako je super...
Ja i dalje kontam da je nemoguce da je ovo ni blizu konacnoj verziji ma sta clanci na netu pisali.

Da li oni koji su napravili ovakav enterijer i predstavili ga, ili oni koji ga podrzavaju i tvrde kako je super...
Ja i dalje kontam da je nemoguce da je ovo ni blizu konacnoj verziji ma sta clanci na netu pisali.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
A kako ide razvoj EV, hibrida kod Audi-a?Mr.Rotor napisao:Kako Laki iskusno izostavlja Audi...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ide ok, za sad se izbacuju samo automobili koji imaju smisla i ne oslanjaju se na veru i goodwill.
http://www.youtube.com/watch?v=6xs8WC9OuTM
http://www.youtube.com/watch?v=6xs8WC9OuTM
Zapravo ide super. Vec imaju etron vozila, za godinu dve bice i full electric na trzistu, i to neki SAV.Ji 4Tze napisao:A kako ide razvoj EV, hibrida kod Audi-a?Mr.Rotor napisao:Kako Laki iskusno izostavlja Audi...
Audi skoro svaki svoj model ima u e tron varijanti.
Ne brini hondaš.
Ne brini hondaš.