Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Biciklizam

Post od Bax »

:sesir:
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Odneo juče bajs u Bike Team, lepo mu je Miloš sredio kočnice. Paknice nisu menjane, i on kaže, to su kočnice takve kakve su, slabije, a još i nove pakne slabije koče na starim čeličnim felnama. Ali dobro, sad su nove ručice kočnice, zamenjena i slajla prednje kočnice, sve naštelovano, i sad i prednja i zadnja kočnica fino rade. Obe kočnice pojedinačno nisu bog zna šta, ali sasvim se fino zaustavlja kad kočiš s prednjom i zadnjom istovremeno.

Rđom se još nisam bavio, al ću i toga da se dohvatim, i za to ću da javim rezultate.

Tako da ću njega da sredim taman koliko sam hteo, a usput ću da mislim i o nekom novijem bajsu. Ovo je dobro kad rešiš na bajsu nešto za trenutak, ali iz mog ugla - kad više za njega nema ni OK pakni da se nađu, pregazilo ga je vreme. Tj. to zavisi ko kako gleda, ko voli takav baš bajs, nije mu teško ni da ga održava iako se on održava uz improvizacije. Osim ako mi ovaj priraste srcu - u tom slučaju bi umesto novog bajsa gledao da mu nađem savijeni korman... To je moguće čak i moj deda da se rešio savijenog kormana sa njega, pa stavio ovaj, to bi mi ličilo na njega.😁 Ali, i to džaba da mislim ako uočim da mu je kočnica i dalje preslaba ko kiši, onda jbg.

Tako da eto, neke dileme se još nastavljaju, ali u tome mi nema pomoći, već samo ja da vidim kako će se od ovog trenutka bajs ponašati, pa ja sam da odlučim.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Taj tocak nece nikad super kocoiti, tj obruc, ali moze solidno da koci, ali ne sa tvojim potkovocama.
Taj bajs se ne treba opterecovati, losa je osnova. I sve da mu nabudzis nije ni blizu bajsa koji mozes opet jeftino celog da uzmes.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Da, to je to što si mi i ranije dobro objasnio. Zato o drugačijim kočnicama na njemu neću ni razmišljati. Za iole bolje kočnice - drugi bajs. Ali sam bio i siguran da ne bi hteo da odložim ni ovaj bajs negde tako samo sa polomljenom ručkom. Sebi da uzmem drugi bajs, i ovaj će imati primenu - mogu ga dati nekom od mojih. Al ispravnog, ne s nečim polomljenim.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Gazu napisao: 28 Nov 2024, 15:45 Aha, onda nisu ručice odgovarajuće ipak. Hvala Kuzma u svakom slučaju!😎

Visok sam 180cm. Kapiram, to je neki prosek, trebalo bi da mi skoro svaki bajs za odrasle lepo paše, mada bi ovaj Tirga za mene mogao biti nepotrebno visok.🙂

To su lepi predlozi što si poslao!
https://www.kupujemprodajem.com/bicikli ... 4614345692
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Hvala Bax!😊 Super deluje bajs, samo mi je malo podaleko od Novog Sada - s obzirom da bi trebao da odem do njega da ga oprobam verovatno, a onda i da dovezem bajs.

Mada, kad sam kod toga, kako bi vi prevozili bajs u autu? Ja bi mogao da oborim zadnja sedista, pa nekako da ga uglavim, ali možda biste mu skidali korman da može kompaktnije da se smesti? Možda čak i prednji točak? Ovaj moj matori, kad sam ga prevozio s Adica na Liman autom, nije baš hteo lagano da se smesti - zbog kormana i prednjeg točka, pa sam smišljao kako da ga učvrstim. Lakše bi mi bilo da sam ga samo dovezao na Liman nego tu egzibiciju što sam izvodio.😅
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ovaj sto sam ti ja poslao skidas tockove na polugocu za pola minute, i isto ih i vracas.

Samo ram ide bez problema na zadnje sediste u Punta.

PS. cisto da imas predstavu o bajsu sa oglasa, cena te Continental gume je bila oko 50e, za komad.

Ja sam pre neki dan za rodjaku uzeo jedan dobar bajs u novom stanju za 70e, alu Giant, kvalitetna Shimano oprema LX klasa, made in Japan, Svalbe Maratonke, neprobojna gume sa zastitom od busenja.
Ovde je ceo bajs ispao jeftiniji, od cene novih guma na njemu.

Ovaj model sa slike

Slika
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Pitanjce još jedno. Za bajs sa oglasa može da se ogradi dodatno i blatobran?

Ako da, mogao bi i da se onda provozam do Valjeva.😁 Zvuči jednostavno to što kažeš.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Moze, i slobodno se ucenkaj ako se resis, slobodno 80e ponudi, ja sam gledao jedan slican sad u subotu mogao je i za 70-80e da se uzme.
Bas cu da postavim sliku

Slika
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Malo sam porazmislio, i samo da je nešto bliže, definitivno bi ga uzeo.

Al hvala ti što si me se setio, ja se nadam da bi primetio nešto slično, samo da je bliže ipak. Barem se nadam da bi se neka slična prilika mogla ukazati i blizu Novog Sada u narednom periodu.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Evo dva zanimljiva u tvom kraju

https://www.kupujemprodajem.com/bicikli ... 4308755762

https://www.kupujemprodajem.com/bicikli ... 4308755762

Na osnovu slika treking je vise presao km, rekao bih da mu je razvucen lanac.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Plus, taj treking mi ima nešto puno roze boje...😁

Baš ću videti za taj MTB šta kaže. Taj mi je skroz lep bajs! Do na da mu stavim blatobrane, što je sitnica.

Taj znači ne bi trebao ništa da je sporan za održavanje?🙂 Kapiram svi delovi da su mi standardni.

EDIT: Prodat MTB.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

E bezveze, on je imao najstandardniju i najeftiniju opremu mogucu, za odrzavanje, ali extra kvalitet.
Jedino sto je na licu meta trebalo probati je kako koci, te kocnice treba znati podesiti, kad se dobro usteluju koce odlicno.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Duga je zima, iskopace ti Bax krsten bajs po odlicnoj ceni. :)

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

S Baxom na mojoj strani, za mene nema brige.😁
Odgovori