Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Tesla automobili

Post od Xepoj87 »

Mr.Rotor napisao:Audi skoro svaki svoj model ima u e tron varijanti.

Ne brini hondaš.
Samo A3 hatchback i Q7, a i to su hibridi, nemaju veze sa elektricnim vozilima, ali i oni rade na elektricnim automobilima, u naredne 3 godine ce svi imati u ponudi vise modela EV.
Za sada od premiuma, samo Bmw i3 i Mercedes B class, oba imaju domet do oko 200km.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Mislim da su gorivne ćelije mnogo praktičnije i ekološki bolje rešenje, odnosno, vožnja na vodonik.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Problem je što se za dobijanje vodonika troši previše energije. Dok se to nekako ne reši ništa od njega kao goriva.

TT
sunnyvale
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2016, 05:19

Post od sunnyvale »

Baterije su buducnost samo sto ce potrajati dok se napravi jos veca gustina ili povoljnija cena.
sunnyvale
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2016, 05:19

Post od sunnyvale »

Jedan vrlo zanimljiv video za Model X
https://www.youtube.com/watch?v=Up0d0SY5Rpg
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

E moram u WC posle ovog videa, gotovo, ovi su zahebali i Apple...

Umesto sto prave ovakve vide-e bolje da nisu opet podbacili sa brojem isporucenih primeraka prosla tri meseca, vec da jednom ispostuju sta obecaju.

A evo i najboljeg feature-a na delu u praksi:

https://www.youtube.com/watch?v=MrwxEX8qOxA
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Budalaština. Ako već hoćeš da te drugi vozi, koristi taxi ili uber. Jeftinije je i bezbednije :)
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Dobar im ovaj Mercedesov Airmatic :D
Autopilot ne bi trebao da se koristi nigde osim na autoputu.

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ma sve je to OK, nego je taj pristup jaoo evo izmislili smo ovo, prvi smo napravili ovo meni toliko iritantan da nemam reci, pre svega jer nije istina, cista laz.

Autopilot, jos uvek je to nezrelo za upotrebu (u uputstvu pise ne skidajte ruke sa volana dok ga koristite, pa cemu to onda sluzi???) a nije Tesla jedina koja to nudi, ima to i Merc i BMW, ako cemo iskreno na tom polju je najvise demonstrirao Audi kome je RS7 vozio trkacku stazu brze od profesionalnog vozaca (da opet poemnem da se veliki deo posla na tome radi u Novom Sadu)...

Prvi auto koji se isparkirava sam... mozda da nema BMW 7, mozda je bio neko i pre ali sam propustio, sad jos kola to ima.

Vauu moze da se digne i spusti kao i zilion drugih.

Falcon vrata stvar koja je ultra neprakticna u praksi izdizu je u nebesa, vremenom kad splasne odusevljenje i fasciniranost kako to interesantno izgleda ce se shvatiti kakva je to budalastina.
Sam otvara prednja vrata, cemu to, i pride je neprakticno, sporo i problematicno na uskim parkinzima.

A ovaj video je toliko glupav da su i sami sebi kontradiktorni, ovo je prvi auto koji ima toliki domet na baterije, pa da li je realno da ste zaboravili da sama Tesla ima model S sa vecim dometom?

Veliki ekran, dokazano je da je najopasniji trenutak koriscenja telefona pri pozivanju i kuckanjuna na samom telefonu, ali sad je cool i ok drndati svaki cas taj ekran, nema nikakve opasnosti, garant i podize bezbednost saobracaja. Prava dugmadi su 7x prakticnija i bolja.

Mislim jasno mi je da ovo nije snimila Tesla firma vec neki Tesla fanovi, ali pun je internet ovakvih hype vide-a da to postaje mucno, ne mozes jedan realan review pogledati.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Mene lično fascinira količina tehnologije upakovana u njihove automobile, posebno ovaj X obzirom da ta firma postoji, koliko, desetak godina? Realno, fali im jedino još malo više luksuza da većini kritičara zapuše maltene skroz usta. :)

TT
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Taj luksuz kosta poprilicno i nije ga ni malo lako dostici - u suprotnom bi na trzistu premiuma bila daleko veca konkurencija.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Lako ga je dostići, teško je naći onog ko će to hteti platiti. Takve pare daju se samo na ime, kvalitet, tradiciju i prestiž. Tesla za sada po svemu sudeći uspešno gradi ime i prestiž, kvalitet tek treba da se pokaže i dokaže, a za tradiciju jednostavno treba mnogo više vremena. :)

TT
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Tesla je dobar primer Pareto principa, 80% rezultata dolazi od 20% ulozenog truda. E sada da oni dodju na 100% (tamo gde su BMW, Merc...) njima treba jos 80% posla da obave.
Tako da to jos malo im fali zapravo zahteva mnogo vise posla nego sto bi se reklo.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ja na Teslu gledam iz drugog ugla, ti ljudi (Elon Musk pre svega) su za mene vizionari koji žele da okrenu auto-industriju u novom i ekološki prihvatljivijem i boljem smeru, zarada i profit im definitivno nisu na prvom mestu (ali su naravno itekako bitni da bi cela ta "priča" uspela). Zato ih i teba podržati i kupovati te automobile (ko može, naravno) a ne tražiti svaku dlaku u jajetu i stalno ih porediti sa današnjim gigantima auto-industrije i njihovim postojećim SUS ili hibrid modelima. Daj Bože da zbog njih i ostali proizvođači u narednih par godina izbace svaki po 5-6 modela električnih automobila i da im se cene konačno spuste na neki normalan nivo - ja bih sutra odmah otišao i kupio takvo vozilo jer bi sigurno zadovoljavalo 100% sve moje potrebe. :)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Kakva crna struja na auto forumu :bokser: :delete: :mrgreen:
Odgovori