Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Re: Koliko troši?

Post od petarboj »

trojanac napisao:Zver od motora. To je automatik beše?

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Da, automatik, manuelac išao samo uz 2.2hdi.

Slika

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Tojota C-HR, novi model, osnovni pogon ( 1.8b od stotinak ks i elektromotor par ks slabiji, deklarisana kombinovana snaga sistema je 140ks ), nije plug-in.
Odlazak na Taru iz Sm, u odlasku preko Sapca, Valjeva i Debelog brda do Bajine Baste, pa gore na Mitrovac, a povratak uz Drinu preko Loznice.
4oro u autu, solidan tempo, 3.8l/100km.
Potrosnju je najvise podigao uspon na Mitrovac, po ravnom na relaciji B. Basta - SM je prosek bio 3.1l/100km, sasvim solidnim tempom od 62kmh.
Pre nekoliko godina sam istu rutu izvezao sa Kliom 4 1.5dci 75ks, prosecna potrosnja je tad bila 3.9l/100km.
Progres :)Slika

Sent from my 2201123G using Tapatalk

Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Kakvi su ti generalni utisci o C-HR-u?
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

Pa, dobar je auto generalno, zadovoljan sam. Ovaj moj je osnovni pogon i nije plug in, dakle neka bazna varijanta, po meni jedina isplativa, ove jace verzije su dosta skuplje.
U poredjenju sa 2008 kojeg je zamenio, kvalitetnije je uradjen, ima slican gepek ( u skladu sa dimenzijama ), u kabini mesta korektno, pogotovo napred, vozacka pozicija je dobra, bar za mene koji nisam kratak ni debeo. Prijatan je za voznju, mekan poprilicno i udoban, za grad odlican. Pozadi je cudan jer je zadnji prozor mali i pomeren unapred, pa si kao u nekom bunkeru.
Najveci adut mu je svakako potrosnja, po gradu je izmedju 3 i 4l, van grada slicno, poci je da trosi tek kad se vozi brzo kao na autoputu recimo, mada i tu trosi manje nego 2008 i slicna konkurencija. Ono na sta se treba navici i sto neki ne mogu da svare je CVT menjac, bas je tripozno voziti ga, ima ljudi kojima je odvratan :)
Ja sam se navikao, ne vozim ga previse svakako, zena je birala, a vidim da njoj ne smeta.
Sa njim sam presao do sad preko 5k km, prosek potrosnje mi je nekih 4.3l, dok mi je na 2008 bio 6.3-6.5, solidna razlika

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Šta je presudilo dvehiljadeosmici?

TapaT

Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

Duga prica, nije za ovu temu :)

pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

Odlična potrošnja za CH-R. Hibrid. Kupeolika forma. Dobra aerodinamika. Toyota.
Inače, ja sa 192 cm mogu pozadi da sednem u panoramski 2008. Nije mi nisko. Najkomfornije vozilo SUV B segmenta.
Juče sam razgledao novi CH-R u salonu. Izgledalo je ovako kada sednem pozadi.
Prikačeni fajlovi
viber_image_2024-07-07_23-23-53-157.png
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

dragan napisao:Duga prica, nije za ovu temu :)

PUG gowno Slika

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

Pa dobro sad, nisam to probao.
Ovako subjektivno, u C-HR vozacka pozicija ima bitno vise prostora, suvozacka isto samo malo manje, zadnja klupa je u Tojoti skucenija, gepek za dlaku bolji.

Edit - @Heinz nije govno, ok auto, ali je Tojota bolja. Uz to, ako bas moram da objasnjavam, davali su dobar popust jer su narucili veliki kontigent za sajam, koji se nije rasprodao, pa sam bukvalno dobio veci popust na Tojotu nego sto sam izgubio na 2008. Da Pug nije otisao za par dana ostao bi svakako.

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

pedalaš napisao: 07 Jul 2024, 23:26 Odlična potrošnja za CH-R. Hibrid. Kupeolika forma. Dobra aerodinamika. Toyota.
Inače, ja sa 192 cm mogu pozadi da sednem u panoramski 2008. Nije mi nisko. Najkomfornije vozilo SUV B segmenta.
Bunker. :D
risk
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2024, 08:14

Post od risk »

mix024 napisao: 07 Jul 2024, 13:02 Kakvi su ti generalni utisci o C-HR-u?
Vozio sam C-HR 2022, kao rental jedno 2 nedelje.

Nepregledan za vožnju po gradu, relativno neudoban i relativno bučan pogotovu za putnike pozadi. Hibridna baterija je meh, nema neki domet bukvalno je za semafore samo i otprilike ima logike da stalno voziš u sport modu. TSS / Lane Centering kad voziš po autoputu radi ok, ali preterano prati trake, i onda se auto ljulja.

Znaš onaj osećaj kad prave auto da bude "sportski" pa ga zeznu, i umesto da bude sportski da se lepi za put, a unutra udoban, oni ga naprave da bude tvrd da osećaš svaku grbu i rupu, a pliva i ljulja.

Mislim da fiesta isto godište ima slično mesta i udobnija i preglednija i tiša je. Jedino što sediš niže, ako voziš iza džipova i kombija imaš lošiji i manji pregled situacije napred.

Ne znam kako se poredi sa Peugeot 2008 hibridom recimo, ili Škoda Kamiq. Nekako bi hteo da ih probam sva tri i stavim utiske na papir pre nego što bi hteo da potrošim novac na bilo koji od njih.
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Saša napisao: 08 Jul 2024, 08:13
pedalaš napisao: 07 Jul 2024, 23:26 Odlična potrošnja za CH-R. Hibrid. Kupeolika forma. Dobra aerodinamika. Toyota.
Bunker. :D
Toyota kod mnogih svojih hibrida stavlja ( "hibridne") baterije ispod zadnjih sedišta ( ne radi tako baš kod svih hibridnih modela ).
Ali, kod onih kod kojih su baterije ispod zadnjih sedišta, pozadi je nešto manji prostor za trup i glave.

Ne znam koliko u praksi troši najnovija Dacia Duster sa 1,2 MHEV motorom ( po WLTP za mešoviti ciklus deklaracija je 5,4 i 5,9, zavisno da li je 2WD ili 4WD), ali, znam da ja u to vozilo mogu veoma lepo da sednem i pozadi. Jer je Dačija vodila račune o tome da vozilo bude praktično i komforno. Tako se pravi automobil. Iznutra kao spolja. Takav je i pežo 2008. Veoma komforan.
Pa ni Duster, a ni 2008 nisu kupeolike krosover forme, kao dosta savremenih modela. Nema dileme da kupeolika forma pri velikim brzinama smanjuje otpor vazduha i potrošnju goriva, ali, za mene, "džaba im to" ako se time ugrožava funkcionalnost vozila.

A evo slike da je lepo sednem pozadi u novi Duster, za razliku od CHR-a.
Prikačeni fajlovi
viber_image_2024-07-08_10-05-06-538.png
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Utisci u novom Dusteru?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

"Na oko" je odlično uradjen u enterijeru (za moj ukus).
Svakako mnogo bolje nego pre.
Jesta da u enterijeru ima baš dosta veoma tvrde plastike ( mekano je samo gde je oslonac za lakat na prednjim bratima i centralni oslonac izmedju prednjih sedišta ), ali, danas to imaš u većini novih vozila. Da ih sada ne pominjem koja kao da su "od kamena" uradjena.
Pozicija za volanom je meni sasvim OK. Volan baš lep. I one MF komande.
Videh da sedište vozača u Extreme opremi ima i lumbalnu podršku. Interesantno, nema to Jogger Extreme. On u Extreme ima "Shark antenu", a u Extreme je nema novi Duster ( on i dalje "motku", kao i još neka aktuelna vozila danas koja nisu Dačija ) .
Videh da 4WD ima disk kočnice pozadi. Ostale verzije ne.
Podvozje je veoma, veoma uredno uradjeno. Da nema jednog "detalja" nikada ne bih pomislio da gledam podvozje Dačije. Nikada. A taj jedan detalj "u izgledu" podvozja mi malo kvari utisak kada pomislim da Duster (kao hibrid) može cenom da ide do 31,5 hiljadu sa opcijama ( kao i Jogger ).
Ali, generalno, zaista me oduševio za "prvo gledanje". A gledao sam ga tri puta do sada :) Retko koja kola pogledam toliko puta za tako kratko vreme.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

risk napisao: 08 Jul 2024, 10:22
mix024 napisao: 07 Jul 2024, 13:02 Kakvi su ti generalni utisci o C-HR-u?
Vozio sam C-HR 2022, kao rental jedno 2 nedelje.

Nepregledan za vožnju po gradu, relativno neudoban i relativno bučan pogotovu za putnike pozadi. Hibridna baterija je meh, nema neki domet bukvalno je za semafore samo i otprilike ima logike da stalno voziš u sport modu. TSS / Lane Centering kad voziš po autoputu radi ok, ali preterano prati trake, i onda se auto ljulja.
To je stari model. Dragan prica o ovom novom modelu. Koliko vidim iz testova razlika je nebo i zemlja u svemu u odnosu na prethodnika.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odgovori