Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Tesla automobili

Post od Geza »

Laki021 napisao:Tesla je dobar primer Pareto principa, 80% rezultata dolazi od 20% ulozenog truda. E sada da oni dodju na 100% (tamo gde su BMW, Merc...)
O da, felerični motori i zarđala karoserija su sigurno nastali zbog 100 % truda. :D
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Saša napisao:Ja na Teslu gledam iz drugog ugla, ti ljudi (Elon Musk pre svega) su za mene vizionari koji žele da okrenu auto-industriju u novom i ekološki prihvatljivijem i boljem smeru, zarada i profit im definitivno nisu na prvom mestu (ali su naravno itekako bitni da bi cela ta "priča" uspela). Zato ih i teba podržati i kupovati te automobile (ko može, naravno) a ne tražiti svaku dlaku u jajetu i stalno ih porediti sa današnjim gigantima auto-industrije i njihovim postojećim SUS ili hibrid modelima. Daj Bože da zbog njih i ostali proizvođači u narednih par godina izbace svaki po 5-6 modela električnih automobila i da im se cene konačno spuste na neki normalan nivo - ja bih sutra odmah otišao i kupio takvo vozilo jer bi sigurno zadovoljavalo 100% sve moje potrebe. :)
+1
igord
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 16:50

Post od igord »

Slika

Slika

Slika

Slika

Enterijer uopšte nije finalna verzija, a menjaće se prednji, kao i zadnji deo, biće još jedna prezentacija.
Ako mi posao bude išao u dobrom smeru, za tri god ću moći bez problema da priuštim sebi model 3, i to ću definitivno uraditi.

Skoro 300.000 narudžbi, to je neverovatan uspeh.
300 miliona dolara bez kamate dobili faktički :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
sunnyvale
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2016, 05:19

Post od sunnyvale »

Kada izadje i taj drugi deo Model 3 bice sigurno jos narudzbina. Plus sto do pocetka isporuke ima jos godinu dana.

Vidim ja da cu lepo prodati moju narudzbinu. 20% popusta za clanove foruma :-)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sta je 300 miliona na tom nivou?
To su uradili samo da bi rezervacije imale neku tezinu, osim toga sitna je to lova.
igord
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 16:50

Post od igord »

Mislim da je ovaj broj narudžbi impozantan za ovako malo vreme, to jeste 72 sata, i za ovako malu kompaniju. Verovatno ništa slično i nije zabeleženo u automobilskoj industriji. 300 miliona nije mnogo, ali će svakako dobro doći.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Koliko bi oni problema imali da su morali razvijati dizel i benzin motore...
Nije tu sam enterijer problem, ima tu i dometa i brzine punjenja.

Usput ovo sa elektromobilima mi deluje kao sa Android sistemom - svako ce moci praviti auta.

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
marketman
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2015, 11:52
Garaža: Toyota Rustolla 1.6 astmo

Post od marketman »

Za jabuku se vec zna da spremaju :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?v=VxL3GtDE22M
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sve je ovo fino i moderno, ali ovo nit je manufaktura, nit je velikoserijska proizvodnja, već nešto između. Za model 3 moraće mnogo stvari da promene u fabrici ako žele da ga naštancaju u velikom broju. :)
sunnyvale
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2016, 05:19

Post od sunnyvale »

Nema gotovo je. Jednom kada postignes ovaku efikasnost vise nista neces uvoziti iz Kine. Mnogo je jeftinije imati ove robote i samo ih pustis da prave 24/7. Za 10 godina od danas sve ce postati ovako i US samo odjednom ima da ispadne najveci proizvodjac svega na svetu.

Na kraju ce automobili da izlaze iz 3D stampaca.
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

Laki021 napisao:E moram u WC posle ovog videa, gotovo, ovi su zahebali i Apple...

Umesto sto prave ovakve vide-e bolje da nisu opet podbacili sa brojem isporucenih primeraka prosla tri meseca, vec da jednom ispostuju sta obecaju.
laza hejter. pa nije tesla pravila video vec neki random likovi (sa celih 61 subscribera, znaci potpuno nebitni), koji su eno vidim testirali i bmw i3, mozda to da pogledas da se malo smiris.

mozes hejtovati koliko hoces ali musk sa teslom a pogotovo spacex-om radi posao za medalju. porediti teslu/spacex sa appleom je u najmanju ruku smesno, neozbiljno i prilicno neocekivano od bilo koga ko ima ikakve veze sa tehnikom.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Zar SpaceX nije imao dosta fail-ova u zadnje vreme?

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

ko radi taj i gresi. to je razvoj i bez testiranja, pa i gresaka, se ne moze doci do napretka. ono sto su hteli to su zadnji put i uspeli, raketa je poletela, deployovala satelit i vratila se na predvidjeno mesto. medjutim, zbog problema za jednom nogom koja se nije zakljucala pala je u stranu. jbg. poenta cele price je da rakete mogu da se koriste vise puta a ne samo jednom kao do sada cime bi se celokupna prica svela na cenovno pristupacniji nivo.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Jel Musk sa Virginom izgradio onaj svemirski park u pustinji što je sad pust?

P8 Lite TT
Odgovori