Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Biciklizam

Post od Bax »

Ma kakva posta, nista bez test drive...

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ja to napisao kao generalan savet. Nisam mislio konkretno na tebe, mada ima par trgovaca od kojih bih čak i ja mogao da ti kažem da uzmeš poštom i da može da bude samo bolji od opisa koji si dobio.

Nego da ti izdeljemo jedan od drveta ko onaj sa prethodne strane. Imam ja jedan posečeni orah iza kuće. :kezo:
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Problem je sto se ja ne razumem u tu tematiku "drumasa", probavao sam neke od 2000 evrica u Svici,i odusevio se, samo bi ja to nesto jeftinije ako moze :)
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ne razumem se ni ja, al mogu da te savetujem. :kezo:

Glavno je da pokapiraš grupe mehanike. Ako je reč o Shimano-u onda je ono što valja 105, ultegra i dura-ace.
Ne tvrdim da sam 100% u pravu ali 105 grupa bi bila pandan MTB Deore grupi, Ultegra - XT i dura-ace - XTR.
Naravno rade i slabije grupe, ali kao i kod MTB mehanike rade lošije, sporije, i češće moraju da se šteluju.
Pravilo je da je što je bolja mehanika to su boji i buržiri i sajle pa dobiješ ceo sistem zaokružen.

Druga stvar je broj brzina. Uveliko su aktuelni 11-ofazi pa onda možeš da predpostaviš koliko je mator i šta je sve preživeo neki dura-ace devetofaz. Lepo zvuči, a sva je prilika da je odradio dobar deo života, a mnogi će probati da ga uvale zbog zvučnog imena.

Često ćeš naći da samu slovnu oznaku prati i numerička. Ta numerička ti je pokazatelj koja je serija i guglanjem ćeš lako naći od kada se proizvodi, koliko je brzina....

Još jedan pokazatelj starosti je i položaj buržira ili ti kako izlaze iz šamaraljki. Ako izlaze tako da ih vidiš od same ručice računaj da je stariji sistem u pitanju, a ako su sakriveni pod trakom pa izađu blizu lule kad se traka završi, računaj da je noviji sistem.

Osnovni je da smisliš veličinu koja ti treba, budžet ti je vrlo ozbiljan pa da tražimo. Dok ne znamo veličinu nema mnogo smisla da ti šaljemo linkove.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Bajkeru, ozbiljno si ugrožen u ovoj temi. :)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ostaju mu foto teme i vazduhoplovi. :kezo:

Ma nije ugrožen, ja sam priučeni teoretičar, a Bajker je praktičar.
A ti bolje spremaj šoferu vozilo nego što off-uješ. :kezo:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja moram da uhvatim Bajkera jedan dan da rasturimo ceo moj bajs. Oću da ga pimpujem. :kezo:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ajde zovite kad budete akcijali.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

zuzazu napisao:Ne mislim na tockove, dozvoli da te iznenadim :zbunjen:
Iznenađen sam! Mislim, manje ja više moje dupe. Dobio sam novo fensi sedište, jer je darodavac procenio da je moje staro citiram "odvatno" ! :kezo:
Hvala šoferu i javno! :D
Slike sutra

EDIT
Da dopunim gornji tekst.
U poslednje vreme je prisutna tendencija da prednji pogon umesto tri lančanika ima dva tzv kompakt pogon. Objašnjenje je da su sa porastom broja brzina dovoljna dva lančanika jer se i tako dobija praktično isti opseg odnosa, a u pozadini svega se krije borba protiv grama i borba za uvaljivanje "novih proizvoda".
Sve ovo je bitno jer takođe može biti jedan od pokazatelja koliko je mehanika "sveža".
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

trojanac napisao:Bajkeru, ozbiljno si ugrožen u ovoj temi. :)
Nisam, Paja je dobar PR ove teme, usao je u sustinu materije. Samo da vise vozi i bice od njega pravi BAJKER :kezo:
trojanac napisao:Ja moram da uhvatim Bajkera jedan dan da rasturimo ceo moj bajs. Oću da ga pimpujem. :kezo:
Potrebna mu je strucna popravka pa se nudim to da zavrsimo udvoje-troje, P.S. Paja ce da dodje bajkom do nas da nas malo zeki kako mi ne vozimo nego samo nesto budzimo :kezo:

paja napisao:Ostaju mu foto teme i vazduhoplovi. :kezo:
A ima tu jos tema, ne pratis ccc :forumas:
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

E vala stvarno sam postao PR biciklizma. Ko Miša Suzukija :kezo:

Šta ću kad su mi kola malo dosadila. Ne mogu više da pratim koliko ko ima ks, kw.... Zasitio sam se.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Pa si se sad bacio na grame i pedale :kezo:
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

paju je ujela bicycle bug i za kratko vreme se nafilovao informacijama kao enciklopedija.
Za sada mu je dobro, nema groznicu.... ali ako zameni bajk za neko kratko vreme - gotov je.

Danas je bar u dve radnje u bgd predmet analize bio tip pajinog bicikla, stil voznje, doope i komocija za 00.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Moje pedale i grami nikako ne idu u istu rečenicu. Kad kupim Crankbrothers EggBeater 11 onda će da može, a to će biti nikad.
http://www.bike24.com/1.php?content=8;n ... d=22;pgc=0
174 grama par! :trljamoci:

Mogu ovaj da prodam samo tebi. Toliko ga čežnjivo gledaš da mi te je prosto žao. :kezo: Ma ne dam ga nikom! :D
Nisam ja u fazonu da menjam svake godine. Pre ću svake godine nešto da doradim. Davno su prošla vremena kad me je veselilo otvaranje svake kutije. Sad sa deloima za Focusa se to vratilo. Kao da sam se vratio u detinjstvo. Mnogo dobar osećaj za filing. :D
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Cim ti pratis te grame i te pedale ti si onda na pola puta da ih pazaris :kezo:
Slika
Odgovori