Šta vas ometa na putu i van njega ?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Šta vas ometa na putu i van njega ?

Post od Geza »

Sloba napisao:Povecanjem guzve porasla je i toleracija medju vozacima, koliko god to zvucalo nelogicno.
Baš suprotno. Ali da krenem redom za taj dan.

Tražeći slobodno parking mesto iza Spensa (uvek popunjeno od strane zaposlenih u gradski i republičkih službama) sam nekih komotnih pola sata gledao lešinarske nalete kamiona parkinga servisa, koji su u redovnim intervalima nosili kola parkirana na zelenoj površini. Tom prilikom se trava i zemljani pojas oko obeleženih parking mesta više urniše od kamiona, nego od automobila, ali ko to još gleda. Za to vreme sam čuo muško zapomaganje u vidu ''Nemoj brate...'', kao i žensko u vidu ''Jaooo meni....''.
Nakon što sam rešio neke obaveze krenuo sam do Sajma. Tada mi je postalo jasno da je za nadležne organe koji regulišu rad semafora zeleni talas najverovatnije muzički pravac iz 80-ih.
Povratak kući sam pokušao da obavim kroz Futošku ulicu i sve je bilo u nekom redu dok nisam došao do Futoške pijace. Pošto sam srećno uspeo da se postavim iza autobusa GSP-a, nisam video šta se dešava na raskrsnici ispred mene. Čim sam prešao u Jevrejsku odmah haos. Potpuni zastoj, popunjene obe trake, kola mile, jedva se nekako ubacim, a sve što treba da uradim u potezu od Futoške pijace do sledećeg semafora je da se prestrojim u drugu traku... No Way Pedro. prelazim nekoliko desetina metara, sa uključenim žmigavcem, ali ništa. Niko ne želi da me pusti da se prebacim u drugu traku. Dolazimo do Geodetskom, i dalje niko ni da pogleda u mom pravcu, dok ja tužnim očima pokušavam da uhvatim nečiji pogled. Sada mi je već problem kako da se prestrojim. Pokušavam malo bezobrazno da se ubacim u drugu traku, ali svi kao programirani voze na 3.9 mm udaljenosti. Drugi pokušaj, treba da se ubacim ispred kamiona. Kamion ima zaštitnu šipku pozadi, iscepaće me za 2 sekunde. Manevrišem i levo i desno, žmigavac se stalno gasi, ja ga stalno palim... Srećom, naletim na još jednu izgubljenu dušu koja pokušava da uradi isto što i ja samo u drugom pravcu. Ubacim se nekako u drugu traku, onaj kamion ispred mene vežba kočnice na svakih 17 cm. Na jedvite jade prolazim semafor, druga brzina, dolazim do Bazara, treća - sam sebe pokušavam da usporim, četvrta - sad sam pred semaforom, niko neće biti ispred mene...
Nula od vozačke tolerancije na potezu od nekih 300 m. Da li je zbog drugih tablica ili jednostavno bio takav dan ... :nemampojma:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Evo da dodam jos da me ometaju biciklisti koji voze sredinom trake, pa moras da ulazis u suprotan smer da bi ih obisao ili kada voze jedan pored drugog i pricaju, a zauzeli celu traku i idu 15 na sat. :uf: I ovi sto vise na telefonu, a voze i onda ne znaju ni oni sta rade.
Korisnikov avatar
sErGiO
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V

Post od sErGiO »

Ovo me ometa:

Službenik vlade napravio četiri prekršaja za 20 sekundi

Da su vozači službenih automobila Vlade Srbije bahati i bezobzirni, činjenica je sa kojom se veliki deo javnosti odavno pomirio. Ali, da za samo 20 sekundi vozač zatamnjenog “audija A6” može da napravi čak četiri prekršaja zbog kojih, po Zakonu, mora da bude u zatvoru - prosto je neverovatno.

Slika

KRIMINAL - Ispred samog sedišta Vlade, 15. novembra u 12.10, vozač Vlade Srbije u autu nepoznatih registracija, staje u Nemanjinoj ulici na šine, ali u potpuno suprotnom smeru. Iako mu u susret dolazi tramvaj, audi se ne pomera.

U jednom trenutku, vozač pali crveno-plave blinkere koji se nalaze na zadnjem staklu i na prednjem braniku, i kreće! Iako je na semaforu crveno svetlo, vozač nijednog trenutka ne koči, već skreće levo u Ulicu kneza Miloša iako je to strogo zabranjeno. Ovo znači da je za samo 20 sekundi napravio čak četiri prekršaja: vožnja šinama, vožnja suprotnim smerom, prolazak kroz crveno svetlo na semaforu i nepropisno skretanje.

Ova ponašanje vozača u centru Beograda, prema Zakonu o saobraćaju, smatra se nasilničkom vožnjom. Zbog ovog prekršaja, vozaču Vlade Srbije zaprećena je kazna od 30 do 60 dana zatvora, dozvola mu se oduzima na devet meseci i u nju se upisuje čak 15 kaznenih poena. Vozača, međutim, niko nije zaustavio, iako je na raskrsnici Nemanjine i Ulice kneza Miloša uvek prisutan saobraćajni policajac.

Slika

Poznato je da ovakve "audije" u Vladi gotovo isključivo koriste ministri, pa je pitanje čiji je vozač napravio ovakav prekršaj i da li je visoki zvaničnik takođe bio u automobilu.

Prema rečima Damira Okanovića iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, ovo je skandalozno ponašanje koje kalja ugled države.

- To što je uključio blinkere, odnosno signalizaciju, ne daje mu nikako za pravo da se ovako ponaša. Inače, poznato je da vozači službenih automobila, po izlasku sa parkinga Vladee, izađu direktno na šine u suprotan smer i onda skreću gde hoće. Ovo je zaista zabrinjavajuće, ali iako se ne vidi broj registracije, od Vlade očekujem da istraži ko je u to vreme mogao da napravi prekršaj i da se najoštrije kazni - smatra Damir Okanović.

U ovom slučaju je očigledno da je reč o klasičnoj zloupotrebi rotacija, koje služe za prvenstvo prolazak u saobraćaju.

Borbu protiv zloupotrebe blinkera najavio je i vicepremijer Aleksandar Vučić, ali ako je suditi po ovom slučaju, rezultata još nema.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Nece jos dugo, oduzece im svima blinkere i rotacije, samo ce nekima ostati.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Geza napisao:
Sloba napisao:Povecanjem guzve porasla je i toleracija medju vozacima, koliko god to zvucalo nelogicno.
Baš suprotno. Ali da krenem redom za taj dan.

Tražeći slobodno parking mesto iza Spensa (uvek popunjeno od strane zaposlenih u gradski i republičkih službama) sam nekih komotnih pola sata gledao lešinarske nalete kamiona parkinga servisa, koji su u redovnim intervalima nosili kola parkirana na zelenoj površini. Tom prilikom se trava i zemljani pojas oko obeleženih parking mesta više urniše od kamiona, nego od automobila, ali ko to još gleda. Za to vreme sam čuo muško zapomaganje u vidu ''Nemoj brate...'', kao i žensko u vidu ''Jaooo meni....''.
Nakon što sam rešio neke obaveze krenuo sam do Sajma. Tada mi je postalo jasno da je za nadležne organe koji regulišu rad semafora zeleni talas najverovatnije muzički pravac iz 80-ih.
Povratak kući sam pokušao da obavim kroz Futošku ulicu i sve je bilo u nekom redu dok nisam došao do Futoške pijace. Pošto sam srećno uspeo da se postavim iza autobusa GSP-a, nisam video šta se dešava na raskrsnici ispred mene. Čim sam prešao u Jevrejsku odmah haos. Potpuni zastoj, popunjene obe trake, kola mile, jedva se nekako ubacim, a sve što treba da uradim u potezu od Futoške pijace do sledećeg semafora je da se prestrojim u drugu traku... No Way Pedro. prelazim nekoliko desetina metara, sa uključenim žmigavcem, ali ništa. Niko ne želi da me pusti da se prebacim u drugu traku. Dolazimo do Geodetskom, i dalje niko ni da pogleda u mom pravcu, dok ja tužnim očima pokušavam da uhvatim nečiji pogled. Sada mi je već problem kako da se prestrojim. Pokušavam malo bezobrazno da se ubacim u drugu traku, ali svi kao programirani voze na 3.9 mm udaljenosti. Drugi pokušaj, treba da se ubacim ispred kamiona. Kamion ima zaštitnu šipku pozadi, iscepaće me za 2 sekunde. Manevrišem i levo i desno, žmigavac se stalno gasi, ja ga stalno palim... Srećom, naletim na još jednu izgubljenu dušu koja pokušava da uradi isto što i ja samo u drugom pravcu. Ubacim se nekako u drugu traku, onaj kamion ispred mene vežba kočnice na svakih 17 cm. Na jedvite jade prolazim semafor, druga brzina, dolazim do Bazara, treća - sam sebe pokušavam da usporim, četvrta - sad sam pred semaforom, niko neće biti ispred mene...
Nula od vozačke tolerancije na potezu od nekih 300 m. Da li je zbog drugih tablica ili jednostavno bio takav dan ... :nemampojma:
Ja od kako sam dosao u NS, slabo sam se susretao sa tolerantnim vozacima. Jako tesko N-sadjani hoce da propuste "kolegu" vozaca da skrene, prestroji se i sl.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Koje tablice imas?

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Vidi, država fura fazon ulice, pa tako je i u saobracaju

Poslednjih par nedelja sam u velikoj stisci sa vremenom, i ne poštujem propise, sem onog "sto brze prodji od A do B, i ne ugrozi nikog"

Ima svih vrsta obolelih na ulicama, a mogu i da dokumentujem ako mi stigne drzac za telefon/kameru

Uglavnom, ja prelazim grad od Zemuna do Zvezdare i nazad za 20 min u spicu, sa potrosnjom od13l-15l
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

NS ima strasno nekolegijalne vozace, to stalno naglasim. Inace sam pre 2 nedelje deonicu od bolnice do Temerinske pored pumpe OMV isao oko 1.5 sata, to je mozda 2 km razdaljine. U sta se pretvorio taj grad...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Kola gube smisao
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

To je tranzit i izmedju 15-18h uvek je guzva, kamiona milion, petkom pogotovo. Od kako se radi bulevar Jase Tomica guzva je x2.

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Retko idem tom rutom u to vreme, ali nisam mogao da verujem.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Kada vozis svakodnevno, budes u toku gde, sta, kako. Ja se uopste ne nerviram u sobracaju i za mene je stanje daleko od loseg u smislu guzvi i manjka tolerancije. Infrastruktura je losa jer ne prati rast grada i broj vozila. I Beograd mi je nekad bio konfuzan, posle je leglo, prilagodis se uslovima, obicajima...

Sent from my HTC One V
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sto se nerviranja tice to mi ostaje za mnogo bitnije stvari od ovog, ali generalno u ovih par meseci je grad toliko razvaljen od raznih raskopavanja da to nije normalno.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ma sve je stvar u poznavanju grada i zeljom da improvizujes.

Prosli petak popodne ortak i ja krenemo zajedno sa BK prema Metropolu. On ima vremena, boli ga uvo, plus drnda sluzbeni auto i putovao je do Metropola preko sat vremena. Ja sam stigao za 27 minuta uz 25 prekrsaja, alternativne rute, prolaske kroz blokove, polukruzna itd...

Pritom nisam se uopste nervirao, bilo mi je extra, odvrnuo TDI i smisljao sta dalje :kezo:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

NexT napisao:Ma sve je stvar u poznavanju grada i zeljom da improvizujes.

Prosli petak popodne ortak i ja krenemo zajedno sa BK prema Metropolu. On ima vremena, boli ga uvo, plus drnda sluzbeni auto i putovao je do Metropola preko sat vremena. Ja sam stigao za 27 minuta uz 25 prekrsaja, alternativne rute, prolaske kroz blokove, polukruzna itd...

Pritom nisam se uopste nervirao, bilo mi je extra, odvrnuo TDI i smisljao sta dalje :kezo:
Ovo i ja radim, u 60% slucajeva se ne dobije na vremenu ili se dobije nesto minimalno, po pravilu se napravi vise kilometara tako da je i potrosnja manje/vise identicna tako da ovakve varijante za prosecne vozace i nemaju smisla al' ja gorim kad stojim u kreni/stani koloni :)
Odgovori