Golf VII 1.2TSI 85KS
Re: Golf VII 1.2TSI 85KS
Jeste ta cena. Ima drugar Ibizu sa 105 KS i DSGom i ide odlicno, mada ja nesto nisam u ljubavi sa automatskim menjacima, iako smatram da je DSG vrhunski.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Ja pitah da li je 86ks motor ok za Oktaviju, a vi ovde pricate da ni ovaj od 105/110 nije, a da je 110ks ok za Fabiju ?! Cekajte, govorimo o normalnoj, porodicnoj voznji sa dvoje male dece, bez prelazenja 120km/h nikad ?
Naravno da je ok za normalnu vožnju, malo će faliti snage pri preticanju, ali biće ok
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Tesko ces dobiti pravi odgovor,jer niko nema takvu oktaviu.Imao sam je u planu proletos pri kupovini,ali nista dalje od planova.
Forumi,ko forumi.....Nista manje od 120-130 ks i jedno 200 nm sa 16 alu minimum,pozeljno 17 sa premijum pneumaticima.Skoro full oprema....
Kao da ne zivimo u Srbiji.
Iskreno,cini mi se da je taj 1.2 od 86 preslab za toliki auto isto kao sto je i ovaj 1.4 u ceed-u.Ide normalno,ali kad stisnes gas nista se posebno ne desava.
Ako ne ocekujes previse od motorizacije,dobices odlican auto sa puno lima po odlicnoj ceni.
Razlog mog odustajanja je bio nedostatak info o tom 86 ks motoru na tolikoj karoseriji,nemanju takvog testnog vozila,losi uslovi finansiranja i cini mi se da je i cena skocila oko sajma kada sam kupovao auto.
Forumi,ko forumi.....Nista manje od 120-130 ks i jedno 200 nm sa 16 alu minimum,pozeljno 17 sa premijum pneumaticima.Skoro full oprema....

Iskreno,cini mi se da je taj 1.2 od 86 preslab za toliki auto isto kao sto je i ovaj 1.4 u ceed-u.Ide normalno,ali kad stisnes gas nista se posebno ne desava.
Ako ne ocekujes previse od motorizacije,dobices odlican auto sa puno lima po odlicnoj ceni.
Razlog mog odustajanja je bio nedostatak info o tom 86 ks motoru na tolikoj karoseriji,nemanju takvog testnog vozila,losi uslovi finansiranja i cini mi se da je i cena skocila oko sajma kada sam kupovao auto.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Za grad je sasvim ok, autoput će isto odraditi korektno. Problem može biti magistrala i obilaženje pogotovo kad je pun auto. Ali na to se sve čovek navikne i planira, proceni dobro da li može da bezbedno obiđe.
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Golf sa tim motorom lepo ide i iznenađujuće malo troši.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
U sustini da. Na jednom drugom forumu sam nasao korisnika koji je zadovoljan ovim autom. Ovde na forumu jedino sto sam mogao zakljuciti da mi treba 1.4 tsi ili 2.0 tdi sa 150ks i nista ispod toga. Kazem, super je imati tu snagu, ali nisam siguran da li mi treba jer apsolutno vozim mirno i ne prelazim 110/120 km/h ni pod razno jer imam malu decu.sasha015 napisao:Tesko ces dobiti pravi odgovor,jer niko nema takvu oktaviu.Imao sam je u planu proletos pri kupovini,ali nista dalje od planova.
Forumi,ko forumi.....Nista manje od 120-130 ks i jedno 200 nm sa 16 alu minimum,pozeljno 17 sa premijum pneumaticima.Skoro full oprema....Kao da ne zivimo u Srbiji.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Ja mislim da ce ti za umerenu voznju biti adekvatan u svakom pogledu.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Miki, ja sam prvi za bezbednu vožnju i pridržavanje ograničenja. Ipak, vožnja nije samo autoput. Na tebi je da procenis u zavisnosti od toga kuda najčešće voziš. Ako ideš npr. na Zlatibor ibarskom i nije ti problem da se kilometrima vučeš iza šlepera jer ne možeš bezbedno da pretekneš onda je motor sasvim dovoljan za tvoje potrebe.
Inače, ocekuje se da u 2015. godini svaki auto ima dovoljno snage da te izvuče kad treba, ali nude se i slabije verzije što zbog cene što zbog različitih potreba. Mom caletu bi i to bio "avion" i on bi vozio iza šlepera 50km i ne bi mu to bio problem.
Inače, ocekuje se da u 2015. godini svaki auto ima dovoljno snage da te izvuče kad treba, ali nude se i slabije verzije što zbog cene što zbog različitih potreba. Mom caletu bi i to bio "avion" i on bi vozio iza šlepera 50km i ne bi mu to bio problem.
Posetite www.garaza.rs !
Da, to si u pravu. Jedino me brine to preticanje uz brdo. Problem je sto nema nigde tog modela da ga probam, ima Rapid, ali to nije to.
Realno koliko se puta prosecan vozac poput tebe godisnje "penje" uz brdo da bi mu to bilo presudno oko izbora motora? Ovde svi dok su polozili posedali u kola sa preko sto konja i 25o nm, pa svima malo svega, po ovom procitanom gore onaj ko vozi auto od "nedaj boze" 75ks ni pod tackom razno da izadje na magistralu ili neko brdasce to je samo za po gradu? Jbt jel ko na forumu juga vozio il bar probao u zivotu da vozi nesto slicno, do pre petnestak godina pasat 1.9 tdi bio masin sa 9o konja pa je svuda isao i izvlacio a sad kola bez 13o ks nisu ni zanimljiva, svako bezbedno i dobro preticanje je ono koje zavisi od vozaca i njegove procene
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Apsolutno se slažem, treba probati taj konkretan model. Čak ni Golf nije identičan, ali je verovatno najbolji reper da vidiš sta možeš da očekuješ.
Mene to podseca na Fabiu 1.2HTP, prva generacija,vozio sam službenu. Doduše i taj motor je imao jaču i slabiju verziju. Mi imali slabiju verziju. Osećalo se da mu fali snage čim sedne još neko pored mene, a kamoli pun auto. Ali sam se ja tako slatko navozao sa tim autom. Nisam uspeo posle da ga otkupim, mada sam tad već kupio Civic pa mi realno Fabia nije ni trebala, jedino da sam dao ćaletu.
Mene to podseca na Fabiu 1.2HTP, prva generacija,vozio sam službenu. Doduše i taj motor je imao jaču i slabiju verziju. Mi imali slabiju verziju. Osećalo se da mu fali snage čim sedne još neko pored mene, a kamoli pun auto. Ali sam se ja tako slatko navozao sa tim autom. Nisam uspeo posle da ga otkupim, mada sam tad već kupio Civic pa mi realno Fabia nije ni trebala, jedino da sam dao ćaletu.
Posetite www.garaza.rs !
Imas golfa sa tim motorom kao test vozilo, verovatno da isto tako ide i oktavija pa probaj.
O.K. Ajmo da pitam to ovako, danas sam se vozio u Oktaviji O2, 1.9 tdi 105ks. Ona ima 250 Nm @ 1500-2500 RPM i ubrzanje od 11.8 s do 100 km/s. Sto se mene tice ona sasvim dobro ide. Ako to uporedimo sa ovom Oktavijom O3, 1.2 TSI sa 86ks, ona ima 160 Nm @ 1400–3500 RPM i ubrzanje od 12 s do 100km/s. Koliko je to losije od ove O2 ?
Mnogo lošije. Da su iste snage, pa će i dalje biti lošiji osećaj.