Zimovanje

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Zimovanje

Post od pedja »

TSO Raska vrsi usluzno izdavanja privatnog smestaja, koliko znam.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Najbolje preko preporuke, u samom centru je ponuda bas mala u odnosu na potraznju pa je vrlo tesko naci privatni smestaj za dobru cenu. Za vikend naselje je druga prica al to bih izbegao.

nidzo skijanje je skoro pa ekstreman sport a ti kolko se secam imas opremu maltene za profesionalce pa bih pre ocekivao da se nakon dana skijanja umoris a ne napunis baterije :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja danas skijai ceo dan, ocekuje se sutra nove padavine, kombinacija na dan uvek, ako je subota, i bolke nego vikend, spavas kuci, sutra nedelja nema greske. Krenes u 16 nazad, do 20h si kuci.

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ima li neki sajt na kome može redovno da se nađu ažurirani podatci o visini snežnog pokrivača na našim planinama?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

ftj napisao:nidzo skijanje je skoro pa ekstreman sport a ti kolko se secam imas opremu maltene za profesionalce pa bih pre ocekivao da se nakon dana skijanja umoris a ne napunis baterije :)
Budeš umoran ko pas fizički, ali kliker se resetuje na nulu. To je bitno za vožnju jedino. :-)

Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Nisam nikada isao tako bas na jedan dan.
Vikend varijanta je skroz OK, ali barem 2 noci da se prespava, ispod toga mislim da mi ne bi prijalo.
Korisnikov avatar
zrnkemiki
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
Garaža: Audi A5 2.0 190KS

Post od zrnkemiki »

perfiko napisao:Ima li neki sajt na kome može redovno da se nađu ažurirani podatci o visini snežnog pokrivača na našim planinama?
http://www.infokop.net/info/ski-kamere-2.html

Na dnu stranice su komentari. Koji su azurni, pisu ljudi koji su bili, koji su gore, i koji treba da idu.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Danas napokon hladno i snegic, mozda 5 cm, ne vise, staze zaledile.

goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Krajem sledece nedelje idem na Staru Planinu, ko zna oce li biti skijanja... :glavomuzid:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sta te privuklo tamo da ides?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Dobri putevi
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Vec dugo godina idem na isto mesto (Kopaonik - Grnad) i generalno sam zadovoljan uz par zamerki (male osobe cak i kada platim vecu, nema svoju garazu, nema u ponudi 3 obroka, nema nikakvih specijalnih pogodnosti za decu...).
I prosle godine sasvim slucajno zavrsimo na Staroj Plinini sa prijateljima, bilo nam lepo i resimo da ponovo idemo na isto mesto.
Konkretnih razloga je mnogo:

- Cela ekipa ide tamo pa idemo sa drustvom
- Neuporedivo bolji smestaj od Granda na Kopu. Mislim na smestaj u samoj sobi koja je bukvalno 3-4 puta veca i neuporedivo bolje opremljena, komfornija...
- Ponuda 3 obroka po principu all inclusive, sto nam je opet velika prednost zbog dece
- Sam koncept hotela i cele organizacije gde je sve podredjeni deci i porodicama sa decom. Gosti u hotelu su 80% porodice sa decom pa je klincima daleko lepse u drustvu, sa animatorima....
- Garaza u hotelu, lakse istovaranje stvari i pakovanje...
- Za bolji hotel, bolju ponudu obroka, kvalitetniji smestaj... placas 30-40% nizu cenu.
- Vanpansionska potrosnja neuporedivo niza, iako su prednosti finansija na poslednjem mestu ali ih ipak treba pomenuti.
- Za decu besplatna oprema, ski pas i ski skola.
- Sto se tice samih staza, naravno losije nego na Kopu ali opet sasvim dovoljno. Meni kad su pricali kako je bio sam razocaran ali sve dok sam nisam prosao sve staze, tako da je situacija mnogo bolja nego sto su mi pricali. Naravno, losije od Kopa i za neko ozbiljnije skijanje vec posle par dana dosadi ali itekako moze lepo da se skija.

Iskreno, meni licno i dalje vise odgovara Kop ali ako posmatram kompletu ponudu za porodicu sa decom, onda mi Stara Planina vise odgovara.
A inace jedva cekam da deca malo stasaju pa da krenemo da obilazimo ozbiljnije ski centre po evropi...
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Poslednja recenica je srz. Za decu koja ne skijaju ili slabo skijaju, a bitniji je hotelski program bolja je Stara planina. Za sve ostalo bolji je kop. Na staroj planini van hotelski aktivnosti nema, setnja skoro da ne postoji, tako da posle dana/dva hotel dosadi, a ukoliko npr neko ne skija u opste, moze samo da se rokne :D
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Tako je, oko hotela nemas prakticno nista.
Mada ja i na Kopu ne koristim nikakve sadrzaje van hotela kada idem sa porodicom. U hotelu imam dva obroka, u hotelu rucam, kad odmaram od skijanja sedim u hotelskom lokalu, klinci u hotelu idu u igraonicu i u kuglanu, posle vecere vreme provodimo u hotelskom spa centru, uvece sedimo u lobiju hotela (jako prijatan)... a preko dana upraznjavamo samo aktivnosti na stazi. Tako da sto se mene tice sve oko hotela prakticno mi nije potrebno.

Isto je i na SP, sve i da imaju vise sadrzaja oko hotela ne vidim sta bi koristio.
Mi pored skijanja redovno koristimo motorne sanke i odemo jednom u nocnu setnju sa krpljama i to je to.
Skijanje je za klince odlicno, gondola im isto vise prija... tako da nam trenutno SP bas odgovara.

A doslo je malo i do zasicenja sa Kopom. Ja i sada opalim gore po koji vikend, ne preskacem ga nijedne godine, ali tamo sam vec sigurno preko 15 godina za redom na istom mestu.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Na Kopu sve ledene ploce, nema uzivanja u skijanju, bar za mene.

Odgovori