Ja kazem kako je kod nas na faxu. Ne da utice, nego opusteno dize prosek za bar 1.5, a uticaj na znanje je 0. Stavise ako cemo u krajnost, na predavanjima koja nose 20ESPB ja mogu da znam gradivo za 10, dobijem zbog predavanja 8, a neko ko zna gradivo za 7, dobije 9 zbog predavanja i ima veci prosek i bolju ocenu.Laki021 napisao:To je sve do profesora i asistenta, nemojte preuvelicavati problem. Dobrih i losih profesora ima bez obzira na sistem i pravila.
Ja nikada nisam belezio ko od studenata dolazi na predavanja a ko ne i to im nije uticalo na ocenu...

Mada ovo je mozda moje izolovan slucaj, ja se za sebe ne brinem, znam za sta sam sposoban i u kojim uslovima studiram, ali cini mi se da ima jos primera.
A sad kako sam na kraju vidim da ni 6 ni 10 nece imati neki poseban uticaj na buduce poslove i praksu.
I nema tu do profesora, to je po zakonu, ako si spavao na predavanju i potpisao se na taj papir za prisustvo bodovi ti sleduju i to mora da se racuna, pa tako se skupi neka ekipa 5-6 ljudi i onda idu na smenu potpisuju jedni druge