Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Re: Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Post od mr.Big »

Jumbo napisao:Osim toga mnogo veca verovatnoca je da ce negde da stane kad najmanje treba.
Ovo ti je najbitnija stavka u racunici, a na nju vecina najmanje misli ;)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jumbo,krucijalan deo mog posta je: Ako neko ima izbor.
Ko nema kesh,a treba mu automobil odmah,nije bolje da uzme kredit,nego mu je to jedina opcija.
Ali ako ne postoji alternativa,onda je glupo i pominjati je,zar ne?
O ovoj temi mozemo pricati samo u slucaju da covek koji ima kesh,razmislja da li je bolje uzeti na kesh ili kredit...
ALi bi bilo lepo da se vratimo na temu polovnog i novog automobila :)
Mada mislim da je i ona doterana do kraja.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Ja sam se nadovezao na tvoj komentar da sam dao 30% vise para sto ipak nije tako.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Za isto to vreme si imao skuplji ovlasceni redovan servis,kasko,skuplju registraciju za kola do 5 godina...
To koliko bi te izasao tvoj prethodni auto i koliko si ga prodao,stvarno ne mozes da ubacis u racunicu ako se prica o globalnoj prici,a ne konkretnom primeru :)
Isto to sve da si uradio,samo da si na kesh kupio auto tog trenutka,imao bi ustedu od 3.000e. I samim tim je kesh isplativiji.
Kao sto rekoh,ako je tebi jedini nacin da kupis auto,kredit,onda je prica o kesu suvisna i rasprava nema poente,posto ne moze o jednoj stvari bez alternative da se raspravlja,ne moze sama sa sobom da se poredi :)
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:

Post od Jumbo »

Ti stvarno ili neces ili ne mozes ili ne zelis da shvatis poentu price. Ne postoji globalna prica vec samo individualna racunica. Ti bi ustedeo 3.000 evra, ali ja ne bi. Kalkulacija oko ovoga je mnogo komplikovanija od 1+1=2 i ta kalkulacija je individualna za svakog posebno i ne postoji globalna racunica. Previse faktora ulazi u tu racunicu.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:

Post od mr.Big »

Jumbo napisao:Ti stvarno ili neces ili ne mozes ili ne zelis da shvatis poentu price.
NHF ali...,koliko sam shvatio, Xepoj nije nikad kupio nijedan auto -bilo nov ili polovan. Mozda je to ta ,,mrvica'' koja mu nedostaje u pregledu ove tematike. :D
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

:srbin:

Brate,ajde da bude da sam ja taj koji ne kapira.
To je kao prica izmedju Mercedesa i Hyundai-ja i da li Mercedes vredi vise...
Mercedes ima razloga da kosta vise,ali od individualca zavisi da li mu to vredi toliko.
Tako i kredit kosta vise,ali od individualca zavisi da li se njemu isplati.
Ja ne znam kako to prostije da vam objasnim ne bili skapirali vise...
Znaci ne mozes da izmisljas neke racunice i da ispadne auto jos i usteda ako ga uzmes na kredit.
Platio si ga 3.000e vise nego da si imao kesh da ga uzmes i to je to.
Tebi licno se isplatio,posto nisi imao kesh i ne razumem kako uopste mozes da pricas da li je tebi kesh isplativiji,kada isti nisi imao?
Da si imao 10.000e u keshu i da si odlucio da uzmes kredit,da bi okrenuo pare,bilo bi ok i o tome bi mogli da diskutujemo,ovako je bespoentno...

Mr.Big,kada nemas nesto pametno da kazes,nekada je bolje ne reci nista ;)
Xepoj je kupio auto i trenutno ga i dalje vozi. I kakve veze sa kreditom ima polovan ili nov auto?
I kakve veze ima da li je neko nekada kupio auto? Ovo je matematika i logika,a ne stvar iskustva.
Nisam nikada ni plocice na kolima zamenio sam,pa jel to znaci da o istima ne mogu da pricam?
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:

Post od mr.Big »

Xepoj87, nema razloga da se brecaš :ccc:
Kao što zadivljuje tvoja informisanost, studioznos i argumantovanost u raznim oblastima, tako je smešno ovo tvoje matematičko objašnjavanje i poredjenje kupovine skupe stvari kao što je nov auto.
Dati zaradjene pare za neku veliku investiciju (u odnosu na ukupnu imovinu kupca) je savim druga stvar od prenamene dobijenog/nasledjenog/osvojenog novca. Jednostavno, ni u ruci te dve butke para nemaju istu tezinu. Glupo je da ti to objašnjavam, jer ne mozeš shvatiti dok ne dodješ dotle. Siguran sam da ćeš vrlo skoro biti u toj situaciji.
Ti se raspravljaš o kupovini kola sa Jumbom :kuku: ...-znaš ono: uči klinac ćaleta kako se deca prave :kezo:

P.S.
Pošto sam sa baš potrudio da temeljno, odmereno i pristojno odgovorim na tvoj post, neću dalje širiti ovu besmislenu raspravu, iako me budeš prozivao i omalovažavao iziritiran podsećanjem na činjenicu da ipak nešto ne znaš -jer si jednostavno premlad da to shvatiš :pivo:
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:

Post od Jumbo »

@Xepoj87

Odustajem od toga da se ubedjujem sa tobom.

Jednog dana ces shvatiti realnost zivota i da nije bas sve tako jednostavno kako ti predstavljas stvari. Stvari su mnogo komplikovanije od toga. Nesto o cemu sada ni ne razmisljas ili cak ni ne znas da postoji jednog dana ce ti postati prioriteti u zivotu i sve ce biti mnogo drugacije nego sada.

Ti si sa svoje tacke gledista u pravu, ali to vazi za tebe. Ja ti uopste ne govorim sta i kako treba ti da radis, ali nemoj govoriti drugima sta i kako treba da rade i da li su u pravu ili nisu, osim ako njih ne poznajes jako dobro i znas koji su im prioriteti u zivotu, u kakvoj se situaciji nalaze i jos mnogo toga.

Tvrditi da su neke stvari takve i samo takve jednostavno nije tacno, posto sve to isto se ne moze primeniti u nekom drugom slucaju.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Aman covece,ko je tebi rekao sta i kako da radis? :o Gde sam ja rekao da nisi trebao da uzmes kredit i da skupljas pare da uzmes na kesh? Ajde mi citiraj jednu moju recenicu gde sam ja tebi rekao sta i kako da radis... Sta vam je bre ljudi?
Ja ne mogu da verujem da vi dalje od sebe ne vidite...
Ako se prica o temi na javnom forumu,znaci da se ne prica samo o vama,nego o temi koju smo vec zapoceli... Ako smo se prebacili na kupovinu na kredit ili na kesh,stvar je jasna.
Kredit kosta vise,ali neko nema izbor. Reci da kredit nije skuplji,ako vec imas kesh je zaista :srbin:
I onda sam ja taj koji licno dozivljava nesto :o
Ja i dalje ne mogu da verujem.
Kakav zivot,kakvi ocevi i sinovi,gde ste vi otisli... Kakve zaradjene,dobijene i slicne pare vas spopale...
Kredit i lizing su skuplji od kupovine automobila na kesh! Prosto i jednostavno.
Ajme mene,o cemu ste vi poceli pricati... :srbin:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

:kokice:
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ova tema je kao dizel vs benzin, konzola vs ps3, lcd vs plazma i slicno. Ne postoji bolji. Postoji kao sto kaze Jumbo individualna racunica i afiniteti kupca, te je svakom nesto drugo bolje. Ovde treba ostati na razmeni misljenja i mozda izneti argumente zasto je to vama bolje/losije, ne znam cemu ubedjivanje kad je besmisleno i dovodi do teskih reci. :pivo:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

I na kraju dolazimo do filozofskog pitanja... Da li su Nemci ZAISTA precenjeni u odnosu na ostale? :)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Naravno da su precenjeni, kupis bre Clio Dci (samo on ima taj neprejebivi osecaj, fakjea) i bog da te vidi :doubleup:

Ajd sad svima nama koji trolujemo ban nedelju dana :mrgreen:
Odgovori