BMW Serija 4 - Coupe, Cabrio, Grancoupe & M4

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: BMW Serija 4

Post od NexT »

Lepo sto si pomenuo WTCC.

Slika

KOliko se secam, osvojili su 2009. godine i titulu konstruktora i vozaca.
Na Le Mans-u godinama haraju dizeli u najjacoj klasi.

Ne vidim sta razumes u poredjenju 607 i E klase, i kakva je to njihova upotreba, a oba su brza od Civica 1.8

Ovde se pricao kolima za svaki dan, sto serija 4 svakako jeste, a ne o Carreri na slikovima koju ces na prikolici vuci do obliznje staze i zajebavati se ceo dan sa drugarima milionerima.
U svakodnevnom zivotu ce 435d da pravi decu 95% kola na ulici, a da li to tebi izgleda sportski ili penzionerski, vrlo je nebitno.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ji 4Tze napisao:Pogledajte spisak unapređenja dizel motora poslednje decenije - silno vreme i lova je potrošeno da to radi mirno i da se ne kvari a i dalje nije zaživelo u sportskoj vožnji ako izuzmemo prototipove, trke kamiona i potezanja traktora (a čak i tu više koriste kerozin). I naravno sportsko merkanje čija je lepša karoserija :mrgreen: Common rail, dizne ove dizne one, plivajući zamajac, DPF, da ne lupam sad...
Zatim pogledajte spisak unapređenja benzinaca, čak i bez turba to može da pruži sportski užitak a poslednje unapređenje vredno pomena je elektronsko ubrizgavanje, izum koji je imao i Yugo 86. godine dakle pre skoro 30 godina (i Me109 pre 7 decenija). I prestanak korišćenja olovnog benzina, naravno.
Eto, sam si sebi lepo odgovorio :)
Dizel nije ono sto je bio pre 20 godina...mada mnogi ljubitelji benzinaca i dalje pokusavaju da ga vezu za to vreme.
Ja "od malena" pratim autoindustriju i 90ih nije bio ama bas ni jedan dizel koji bi privukao moju paznju (kao i tebi)...tad sam balavio na GTI, VR6, GSI, RS2000 (o Coshwort-u da ne pricam), Williams itd. Kasnije se mnogo toga promenilo i kad sam se prvi put 2002. provozao u tada novom 330d E46, definitivno sam promenio stav o dizelima.
Danas imas situaciju da su prosecni dizeli po performansama u rangu sportskih automobila od pre 20ak godina a jaki dizeli ih siju i lagano se nose sa danasnjim sportskim benzincima.
Tako da dizel moze biti sportista a to da li se nekom njegov zvuk i nacin rada svidja ili ne je sasvim licna stvar pojedinca.
Ji 4Tze napisao:Jer prva stvar koju će neko da pita za ovog BMW-a je verovatno "koliko troši" :)
A sto da ne pita?
To sto ce neko da kupi 435d za 60k eura i posle 4 godine ga proda za npr. 30k (spreman je i ima mogucnosti da ulozi 30k za uzivanje u nekom periodu), znaci da treba da baci jos 10k eura koliko bi vise potrosio sa benzincem za taj period...nekom zvuk (nista osim njega se ne dobija) ne vredi toliko, nekom ne vrede kozna sedista, nekom veilike felne, nekom 200ks viska...100 ljudi 100 cudi.

Da ne pricam o eko taksama koje postoje u nekim zemljama (a docice i u SRB) i kace uglavnom vlasnike jakih benzinaca.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Next, ne vidim da i dalje voze TDI na WTCC? Evo jedne analize tog TDI Seata, citiram samo ono što mi je zapalo za oko a što čini dizel neprikladnim u toj meri da su sve ovo što vi dizelaši :) pominjete u ovoj temi samo izuzeci koji potvrđuju pravila. A ta pravila mogu da sruše recimo benzinci sa hibridnim pogonom tj. električnim motorima pozadi ;) Pa Mercedes je odustao od dizela u sportskim modelima i ide na hibridne..

http://www.pistonheads.com/doc.asp?c=129&i=19356
The witchcraft has tried to combat the heaviness of the diesel and the massive instant torque to get it working through the front wheels.

Braking is where this car differs greatly to a petrol race car. With such a low-revving engine you suddenly become totally dependant on the 332mm steel vented discs at the front of the car. I am used to a combination of engine braking and the pedal, combining a bit of heel and toe to get the max performance out of slow down.

As my last lap comes to an end I reflect back on the noise of this diesel machine and the most emotive point of the Leon TDI. Racing should be a loud affair; the soundtrack of high revving engines is all part of the sensation experienced at a circuit. The noise of the car from inside - as it powers through the narrow rev band - is still rewarding but it doesn’t sing to you like a petrol engine does.
It is noisier than I expected it to be before sitting in the car but it doesn’t talk to you. You rely heavily on flashing lights in front for when to change gear and not by engine note – and I would imagine with radio communications and ear plugs you would be hard pushed to hear it anyway.
S druge strane, tvoj 607 je pravljen da bude tih i udoban, kao i taj Mercedes a ja vozim malu porodičnu limuzinu pa ne vidim razlog da se trkamo.

slična dilema iz ove priče

http://www.youtube.com/watch?v=cqERH9fk ... age#t=502s
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja znam da ste svi vi veliki strucnjaci u voznji, ali i da vam smetaju niski obrtaji dizela kada u isto vreme pritiskate desnom nogom kvacilo i kocnicu na stazi...

Preterujete...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Svaka prica na temu za i protiv dizela zavrsi kod WRC-a, WTCC-a i sl.
To sto se na forumu na prste jedne ruke mogu prebrojiti oni koji bi se na takvim takmicenjima vozili samo kao suvozaci je nebitno.
Bitno je da bi svi vozili 600ks po gradu :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

P.S. greska gore u mom postu, mislio sam na gas i kocnicu prilikom menjanja brzine kod koce nja :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Floyde, dizelu su unapredjenja bila neophodna, benzincu nisu. To je moja poenta.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Ja imam svoje misljenje i o dizelima i o benzincima,ali necu sad ovde o tome jer je tema BMW serije 4,ionako je tema otisla u pogresnom smeru. :)

Sad sam malo svrsljao po nekim stranim forumima i vidim da mnogi pricaju da ce serija 4 po svoj prilici biti dosta "kruta" ,tj neudobna i da ce po tom pitanju trojka biti u znacajnoj prednosti u odnosu na cetvorku.Ovaj podatak mi se ne dopada nimalo,ali kako god ...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Jedu go*na :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Suviše je rano pričati o tome. Dosta veće međuosovinsko rastojanje i nešto veći auto uopšte, kao i nešto ozbiljnji izgled koji implicira da je ciljna grupa nešto strija ekipa, daje za pretpostaviti da će auto biti udoban i više ići ka cruiser varijanti nego sportskom autu...kao što su i Z4 pomerili u tom smeru. Videćemo...sve je to još rano pričati.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Pravi se mesto za Seriju 2. :D
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Upravo. Može biti samo udobniji, čak i po izgledu više vuče na neki gt automobil.
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

I ja se nadam da ce biti tako.Na srecu ubrzo ce se pojaviti na ulicama pa ce se na delu videti kakav je.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Slika
Slika
Odgovori