Polovnjak, 3500-4000e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Polovnjak, 3500-4000e

Post od Day Walker »

pa trebalo bi bar to da znas u vezi motora :)
z16xe u crnoj naspram z16xep u srebrnoj...
crna ima motor kao moj koji je poznat po potrosnji ulja cakk i do 1l na 1000km,
dok ova druga ima twinport motor u kome je to sredjeno..

Al naravno sve je to pod pretpostavkom da su motori u ok stanju..

Crna je ulickana i svidja mi se, al ova siva mi je samo zbog opreme i godista zanimljivija...
naravno to nikada ne bi presudilo da uzmem auto...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

ma znam ja dobro da je u srebrnoj xeP "tvinport" i varijabilni razvod ventila ,i zato sam i postavio to pitanje jer plin u njega ne ide nikako, jer je u predhodnim postovima bilo reci o njemu, zato sam i reko da ne treba uvek gledati godiste auta nego neke druge parametre.

naprimer moj auto ima 20 i uvek mi izmami osmeh kad sednem u njega, i na primer nikad ga ne bi menjao za bilo koju astru G
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Plin ide u twinporte, mogu da potvrde vlasnici tih kola. Znam za jednu corsu C i jednu astru G da šljakaju već neko vreme bez problema, corsa je 1.2, a astra 1.6.
Što se tiče te dve astre i ja mislim da je crna bolja (iako siva ima bolji motor). Sve Italijanke imaju dobru opremu (između ostalog i ovu lamperiju :ccc: ), ali svi znamo sve o kolima iz Italije i o kolima iz Nemačke. A realno ni ova crna nije klotara (vidim da su felne sa NjoY ili Diamond, ne znam tačno, a koliko znam to bar nisu loši paketi).
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Walkeru, nista od one Astre....stigla je al je karavan,dti. :-|
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

DW, ma sto se tice ove sive, ok je to, ali proveri dobro zazore, jer mozda je namerno ostavio ostecenja da pomislis "ovaj je bar posten prodavac nije je licao", a onda je zamazao veca ostecenja.

i proveri stanje ispod auta, ako vam se bude svide, vidi da nije negde probila zastitu.

a sto se tice garancije koju pominje u ogasu za sivu, on je u obavezi da ti obezbedi garanciju zakonom, ako se ne varam barem godinu dana. Proveri to detaljno u zakonu o zastiti potrosaca.
Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Taj zakon o zastiti potrosaca moze da okaci macku o rep to jest, svi mi ga mozemo okaciti, mnogo vazniji zakoni se ne postuju, pa ce ovaj da nas spase, ne dao bog da ti zapadne neki dresh, s.ebo si se ne vrede ti zakoni nista
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

ma to da, ali to je samo rezerva ako nesto promakne i pri detaljnoj proveri auta pri kupovini. ja bez solidnog majsotra ili nekoga ko se razume dosta u doticni auto, ne bih isao.
Slika
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:

Post od elMaestro »

kvcali :plusone: Sa tom nazovigarancijom mož' samo da se slikaš, pogotovo kad su u pitanju ovi džeparoši ( :pardon: ) koji na "lageru" imaju jedna do 2-3 kola, a ostala su "rezervisana i stižu krajem meseca". Kad su neki ozbiljniji placevi u pitanju, onda ok. Ovako ti pomažu samo dobar majstor, dobra provera i položaj Venere u odnosu na Sunce na dan kupovine. :pardon:
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

:rofl:
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ljudovi, bio sam da pogledam onu teget Astru koja je skinuta sa oglasa (bice vracena kad uplate clanarinu sajtu polovniautomobili)..

Motor je 1.6 16v 101ks kao moj... Oprema je elegance )digitalna klima, alu felne, maglenke, kozni mf volan, plis sedista itd.)

Motor nije pran, pali lepo, najnormalnije radi i prima gas, menjac je labaviji od mog sto ukazuje na vecu rashodovanost...
NAvodna kilometraza je 145k km, ali decko mi je rekao da ne moze da tvrdi da nije skidana jer je uvezena iz Italije..
Zagledao sam je limarijski, koliko mi to moje laicko umece dozvoljava...
Nema korozije, ima dosta ogrebotina, vidi se da je parkiran po ulicama, morao bi da se ispolira onako dobro, da bi se to ublazilo...
Deluje mi da nije udaran, osim prednjeg dela, koji mi je sumnjiv.. Branik je iskocio u stranu, to imam i ja od nekog debila sa parkinga, ali mi je nesto drugo privuklo paznju... Na usisnoj grani sa jedne strane ima duboki urez, koji nije mogao da nastane neki alatom.. To je jedino sto me buni.. :zbunjen:

Enterijer je ok, volan izlizaniji od mog, ali nije u katastrofalnom stanju.. na suvozacevom mestu ima od cigare kruzic, ostalo je sve dobro..

Automatska klima je ista kao kod mene, s tim da se vidi da je potreban servis, posto nije poceo da ladi, a kad je poceo, jedva da je duvalo nesto hladno.. Osti se miris klime, znaci da kompresor radi, verovatno nedostaje freon..

Poslao sam stricu link za ovu crnu astru posto je iz Lo, odakle je i on, svidja mu se i oticice da pogleda, samo mu je jaka cena, nada se da moze da je spusti..

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _g_16_16v/
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Ova crna realno vredi oko 3200 evra, stim sto je uradjen servis znaci da je u startu smanjeno ulaganje od 150-200 evra, samo dal je to uradjeno je diskutabilno, ako je tacno, i ako uzivo izgleda kao na slikama i nema neki veci mehanicki kavar, dobre gume i ako se to utvrdi posle test voznje moze da se plati 3.3 do 3.4 K evra maksimalno.
Slika

nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Meni je ova crna baš baš lepa...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Tek sam sad izvalio da ima onu ultra-mega-giga termo reflektujucu fensi soferku, a to je bas retko na Astri :)
Jedino me nervira sto je oprao motor.. Jel ima to nekog loseg efekta?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

kvcali napisao:stim sto je uradjen servis znaci da je u startu smanjeno ulaganje od 150-200 evra, samo dal je to uradjeno je diskutabilno,
Samo ako ima fiskalne račune od delova i majstor potvrdi koji je menjao mogu da mu poverujem (ne konkretno njemu, već bilo kome ko priča da je radio servis).
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:

Post od elMaestro »

Ja ti kažem da je po meni crna najbolji izbor, ako godište ne predstavlje problem. Mada, sad posle priče o plavoj, prodavac mi ne izgleda kao neki mulljator ako je sve tako rekao i auto ostavio u takvom stanju.
Имам једно потпитање...
Odgovori