Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Tesla automobili

Post od Laki021 »

Rekao sam vec par puta sta mislim o ceni Tesla akcija, ali svejedno ovo sa Bear market, Bull market je budalastina, pogotovo na primeru ovakve akcije koja ne zna gde udara. Jedne nedelje je u Bull marketu, sledece u Bear, nema to veze sa zivotom.
Inace ne bih ja citao taj sajt uopste. Nisam prosli put komentarisao, mislim da si ti postovao o tome koliko je akcija shortovano, samo sto je prava interpretacija toga da akcija moze nekontrolisano da eksplodira zbog toga pre nego da se srusi i pride to nudi podrsku na putu dole iako vecina ljudi to konta drugacije.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa kolega (iz druge teme saznao :)), nisam bas siguran sta je sajt pogresno napisao osim sto se slozio sa tvojom konstatacijom da vrednost akcija (firme) nema bas mnogo veze sa ekonomskom stvarnoscu, a termine ne bih komentarisao amerikanci ionako vole da daju bombasticna imena svemu i svacemu. Inace mislim da je taj sajt odlican, sa dosta napumpanih stvari i umetnutih komentara ali manje nego na drugim mestima.

Ps: inace termin je mesec dana a ne nedelju, ali to bas i nema veze sa pricom..
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

SolarCity reports bigger quarterly loss as expenses surge

(Reuters) - SolarCity Corp SCTY.O reported a bigger quarterly loss as the residential solar panel installer's total operating expenses jumped 54 percent.

SolarCity, which is backed by Tesla Motors Inc TSLA.O founder Elon Musk, said net loss attributable to shareholders widened to $25 million, or 25 cents per share, in the first quarter ended March 31, from $21.5 million, or 22 cents per share, a year earlier. (bit.ly/1T1DI9Z)

Revenue rose 81.6 percent to $122.6 million

Total operating expenses rose to $226.9 million from $147.4 million.

The company said in February it would increase sales and marketing spending to counter the impact from its decision to exit the Nevada market.

I jako dobar review Tesla X

http://www.cnet.com/roadshow/auto/2016- ... -x-review/

Genralno su zadovoljni ali smatraju da sto pre treba da se manu ovih vrata i izbace model sa obicnim i prakticnim vratima.
sunnyvale
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2016, 05:19

Post od sunnyvale »

Evo sta kazu kada sam ih pitao hoce li biti isporuka u Junu.

--------------------------------------------------------

Hey Sunnyvale,

Thanks so much for your email and I hope you’ve been well!

Currently our factory has been working on the final design and implementation of our 5-seat Model X configurations, and therefore our production projections have been adjusted. We are waiting on updated factory projections for your Tesla at this point, and as soon as I receive more factory information for you I will be reaching out.

Thanks again and I sincerely appreciate your flexibility as our factory continues to work to prepare your custom-built Model X!

Please let me know if there’s anything I can do to help in the meantime.

Respectfully,

Paul Allen | Delivery Manager
4180 El Camino Real, Palo Alto, CA, 94306
Office: 650-681-5800. Option 4 | email:pallen@teslamotors.com
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Pod pseudonimom šalješ zvanična pisma?

Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Aj sad da zamislimo klasicnu reakciju vozaca Mercedesa da mu odgovore da pojma nemaju kad ce mu biti isporucen auto koji su obecali za Jun. Bio bi to izuzetan "customer satisfaction", iskakalo bi po novinama kako Merc tretira kupce... ali kod Tesle to sve prolazi bez problema jos uvek.
Poslednja izmena od Laki021 u 11 Maj 2016, 10:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao:Pod pseudonimom šalješ zvanična pisma?
To sam i ja prvo pomislio, ali je verovatno ovde izmenio :)
Ako nije - onda :glavomuzid:
Poslednja izmena od Delija u 11 Maj 2016, 10:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Neozbiljna firma.
sunnyvale
Reactions:

Post od sunnyvale »

Ma ovde sam izmenio :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Očigledno im tražnja i tržište omogućavaju, a Mercu ne. Ako kupcima odgovara, ne vidim bilo kakav problem.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pretpostavljam da su ponudili zamensko vozilo u medjuvremenu dok kasni auto?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pa ne kasni :)
Jel su se bilo gde obavezali kad ce biti isporuka?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
sunnyvale
Reactions:

Post od sunnyvale »

Prilikom klikanja po konfiguratoru cim izaberes 5 sedista odmah su rekli Juni.

Sad ne kazu oni da ce kasniti ali ne kazu ni da nece. Vise da hoce nego da nece. :)

Nisu ponudili naravno :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

nidza napisao:Očigledno im tražnja i tržište omogućavaju, a Mercu ne. Ako kupcima odgovara, ne vidim bilo kakav problem.

Tapatalk
Merc pravi preko 2 miliona vozila godisnje sa stalnim rastom prodaje od 5-10% godisnje, tako da je vrlo diskutabilno sta im trziste omogucava a sta ne, vise je pitanje sta zele. Jedan od razloga zasto im tako dobro ide i jeste jer na pravi nacin tretiraju kupce.
Samo pokazujem koliko one ankete o zadovoljstvu kupaca gde je Tesla najbolja nemaju nikakvu tezinu. Kupci Tesle (koji su trenutno i 99% fanovi iste) su spremni da tolerisu daleko vise od vozaca bilo koje druge marke, OK im je da im kola kasne, da se kvare, ok im je osrednji enterijer da ga proglase ravnopravnim S klasi, OK im je domet od 350km... Sa druge strane druge marke imaju daleko razmazenije kupce.
I nije u redu da se tako neodgovorno ponasaju bez obzira da li im to za sada prolazi ili ne, tim pre sto to nisu ni malo jeftina kola (koja su jos uvek subvencionisana).

Opet ponavljam, najpametnija stvar koju mogu da urade sa Modelom X je da izbace i verziju sa normalnim vratima.

Juce sam bas pogledao, cena litijuma je eksplodirala i vise se nego duplirala zadnjih nekoliko meseci, ovo ne moze dobro da utice na zaradu na Modelu 3 i opste elektricnom autu prihvatljivog dometa za 35-50 000 dolara (tj predvidjeni pad cena baterija u kratkom roku je jako upitan). Litijuma ima vise nego dovoljno u svetu i na dugi rok nije problem, ali na neki kratki i srednji rok ovo moze biti jako problematicno.

Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Mudri su, stvarno, mene bi ta neodredjenost datuma isporuke bas nervirala ali koriste hype i to je sve kao normalno...
Odgovori