Onaj red sto vidite napolju je red za burek, ako hocete nesto od peciva slobodno prodjite sa strane i sacekajte drugi red koji je obicno manji. Tako je bar u Trpkovicu na Slaviji.
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Ranije im je bio sjajan sa sirom, ali sad im je jednostavno nedovoljno pecen, ziv. Jbg guzva. Steta sto ne smem vise burek. Dobre su im one pite sa pomorandzom i limunom, stapici sa maslinama mmmmm.
Najbolji burek tj pita je u "Sarajevu", Lole Ribara. Godinama drze kvalitet, personal se retko menja - sto je u ugostiteljstvu jedan od najboljih pokazatelja kvaliteta.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Meni je Trpković uvek bio masan da Bog sačuva i u ona najzlatnije vremena koja spominjete.
Inače, Čarli s kiflama je fenomen jer im niko nije ni približno iskopirao kifle za sve ove decenije. No, i oni su pali u poslednje vreme, iako su i dalje najbolji s kiflama.
U mojoj dosadasnjoj pekarskoj karijeri sam definisao 3 tipa bureka:
srpski masni klasicni sto se prodaje po pekarama u bgu i sirom zemlje
bosanski, manje mastan i vise u obliku pite koja se zavrce u krug, ima ga u buregdžinici Sarajevo
crnogorsko/albanski vrlo malo masti(bez masti u poredjenju sa nasim), prodaje se kao standardni burek(sa naglaskom na EK) širom cg.