Detailing

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Re: Detailing

Post od Dare4x4 »

Ovo na Škodi su ogrebotine od noktiju, možda neka mačka npr. Skinuće se samo pastom i mekom krpom. Ovi rotacioni sunđeri su rizični zbog holograma, a nema potrebe uopšte raditi ovo njima.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Uradi se sa 2-3 paste, pa nema holograma. "Poslednji" prelaz bude sa npr 3M ultra fina.
U svakom slucaju, za manje povrsine moze i krpa.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Da posle zelenog cepa ide plava antihologram pasta i nema problema cak ni na tamnim kolima, mada na malim povrsinama i svetlim bojama automobila i ne mora ali pozeljno je, za antihologam mora i drugi sundjer ali i to ima da se kupi isto mali, crne boje je ali opet za ovako neke manje zahvate moze i rucno da se predje antihologram ili ti ulta fina (plavi cep kod 3M)
Korisnikov avatar
rele
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2012, 21:11
Garaža: Honda CB 750 Four K,Ducati Scrambler F.T,Honda Monkey,Cupra Formentor,Fiat 500C
Kontakt:

Post od rele »

Svako ko hoce da masinski polira auto preporucujem da se raspita na kojoj je bazi data pasta napravljena( SMAT ili DAT).
Od toga zavisi i koja tehnika rada se treba tj moze koristitii i doneti zeljene tj naj bolje rezultate.
Za 3M paste i rad sa masinom je vrlo bitno se upoznati sa tzv Zen tehnikom radam sa kojom se izvlaci maksimum iz pasti a uz minimalnu mogucnost ostecenja laka.
Ko radi rucno i sa krpicom to nije toliko bitno ali svakako upotrebiti barem 2 paste, grubu i finu.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ovde pricamo o kucnoj varijanti poliranja ne o profesionalnoj tako da ne treba praviti neku nauku oko toga, ko se time profesionalno bavi to je druga prica ali takvi i ne koriste ove opste poznate paste i materijale koji mogu svuda da se kupe kod nas, imam burazera koji se profesionalno time bavi i ne koristi uopste 3m i sl. opste poznate proizvodjace a radi mnogo skupe automobile.
Korisnikov avatar
rele
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2012, 21:11
Garaža: Honda CB 750 Four K,Ducati Scrambler F.T,Honda Monkey,Cupra Formentor,Fiat 500C
Kontakt:

Post od rele »

Upravo o tome se radi.
Za one sa malo ili bez iskustva je vrlo bitno da pocnu pravilno da rade sa onim sto imaju a ne da od samog starta rade kako nije pravilno.
Na taj nacin se cuva lak i postize bolji krajnji efekat.
Ja sam koristio tj i dalje koristim kojesta drugo ali 3M je uvek prisutan i nadje svoju priliku da se pokaze( poslednji veci projekat je bio F 348ts,izuzetno star i osetljiv lak koji je ko zna ko,kako i koliko puta vec radio).Sve sam odradio sa 3M-om i to samo zeleni i ljubicasti cep( gruba i antihologram pasta)kao pripremu za keramiku.
Kao sto rekoh profi ili ne,tehnika rada je svakako vazna uz predznanje o materijalu sa kojim se radi.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Jel probao neko ove absorbere zvuka za vrata:
Slika
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Ako hoćeš neki efekat treba ti dosta više od toga + da izoluješ prostor oko točkova.
Azmafon se npr. koristi za to.

Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk

A170T
Reactions:

Post od A170T »

Ovo su podlogice koje bi trebalo da priguše zvuk pri zatvaranju vrata, čisto da zvuče malo pristojnije. Točkovi nemaju veze sa tim. Mada ima i ovakvih, ali ko će ga znati koji su bolji
Slika

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Za 100 din neces propasti. Naruci, pa probaj.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Taj mercedes nije imao zvuk zatvaranja vrata ni kao nov tako da bolje popij 3 zidarca ispred zadruge, posle sve postaje lepše.

A170T
Reactions:

Post od A170T »

Skipper napisao:Taj mercedes nije imao zvuk zatvaranja vrata ni kao nov tako da bolje popij 3 zidarca ispred zadruge, posle sve postaje lepše.

House-Head-Nod.gif
House-Head-Nod.gif (403.18 KiB) Pogledano 1098 puta

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ako hoćeš da ti se vrata zatvaraju kao frižider, moraš ih rasklopiti, izlepiti bitumenske ploče po limenim delovima, izlepiti trake za dihtovanje stolarije svuda gde tapacir naleže na metal, onda moraš da utegneš sve što može da zvecka itd. Brava mora biti perfektno naštelovana i podmazana kako bi se vrata zatvarala što slabijim udarcem.
Ovo sa oglasa ne vidim kako može da pomogne, osim da odbija vrata pa da se zatvaraju još teže.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Nešto sam čačkao i čistio oko kola i stigao je komšija sa BMW E90 (valjda) i ono, dopalo mi se kako se kod njega taj zvuk čuje mngo prijatnije. Setih da postoje neki absorberi zvuka koji to navodno priguše, gledao sam već to ranije. Mada tu je glavni uzročnik brava, trebalo bi to rasturiti i podmazati ili zameniti novom. Planiram ovih dana detaljnije pranje i čišćenje podmazaću nekim sprejom koliko je moguće.
PS DA, svestan sam da je BMW E90 bolji auto od mog

icazic
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2019, 16:12

Post od icazic »

A170T napisao:Jel probao neko ove absorbere zvuka za vrata:
Probao ja, ne radi. Pri tome se i odlepljuje sa prvim pranjem.

Sent from my NX769J using Tapatalk
Odgovori