Od Kozanija (skretanja sa Egnatia Odos autoputa) do Nikija imaš nekih 90km, od toga je 60km magistrala slična po konfiguraciji onoj ispred Soluna samo nova (90 ograničenje ja držao 130km/h tu) a tridesetak kilometara autoput sa 120 ograničenjem na kojem se ne plaćaju putarine. Nema kamera za merenje brzine nigde. Sve je novo, dobar deo nije ni ucrtan na mojoj fabričkoj navigaciji u kolima, u mnogo boljem stanju nego ono parče oko Soluna. I najbitnije nema gužve, samo lokalci koriste ovu rutu, osim dvojice rumuna koje sam obišao uz put nijedne strane tablice nisam video.123456 napisao:Kakav je put posle kroz Grčku? Ja idem u Pargu sledeće nedelje pa razmišljam da li ovde ili na Evzoni...?STrider90 napisao:Border info:prešao sam sinoć u 19:20 preko Niki prelaza, odličan je put, čak i bolji nego onaj deo oko Soluna. Ima nekih 40ak kilometara manje ko ide ka Jonskom moru, i oko 10,5€ manje putarine plaćate. Ima samo nekih 8km između Prilepa i Bitolja lokalni put, pošto se to trenutno radi, ali je priroda prelepa i nema oštrih krivina.
Navigacija retko šalje na tu stranu pošto je tek pre 6 dana otvorena još jedna deonica moto puta od 10km, a pre nje je već završeno nekih 15km istog, i ograničenja su niža ali je meni putna brzina u proseku bila i viša nego ovamo preko Evzonija u sred noći. Grke smo prošli za 2min, Makedonci radili u tri trake i proveravali nešto likove ispred mene pa ostali 6-7min, meni nisu otvarali gepek. Na Preševu manje od 5min, odlično je što proveravaju samo naši, ono prethodnih godina sa dve kontrole u istoj kućici je bilo retardirano na kvadrat.
Prešao sam 660km od Mololithi do Niša za malo više od 6h sa jednom pauzom, prosečna potrošnja za pola litra viša nego ka moru, 7.0l u Q5 sa 190ks.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Bio sam i ja do Parge na izlet, prepuna je, prelep gradić. Ima neki italijanski vajb, posle čitam da su ih oni držali preko 300 godina. Preporuka za Tavernu Arkoudas tamo, jedna od najboljih jagnjetina ispod sača koje sam jeo u životu i cene su odlične (dobili dva uza, dva soka, bujurdi, kleftiko, keftedes, hleb, masline i vodu za 35€)
Sent from my iPhone using Tapatalk