Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Cacak - Parmenac.
Izvrsna teletina ispod sača. Kafana postoji 20 i kusur godina i spremaju isključivo jedno jelo - teletinu.
Kafana se zove Brana (baš Brana, ne "kod Brana"), lokalci je znaju kao "kod Nemca".
Cene su vrlo korektne, tri porcije teletine, tri salate i tri pica - 2700rsd. PREPORUKA!
Lokacija: kada se ide iz Požege, posle klisure sa desne strane, prekoputa Kneginje.
Izvrsna teletina ispod sača. Kafana postoji 20 i kusur godina i spremaju isključivo jedno jelo - teletinu.
Kafana se zove Brana (baš Brana, ne "kod Brana"), lokalci je znaju kao "kod Nemca".
Cene su vrlo korektne, tri porcije teletine, tri salate i tri pica - 2700rsd. PREPORUKA!
Lokacija: kada se ide iz Požege, posle klisure sa desne strane, prekoputa Kneginje.
@Xepoj
Ta tvrda mocarela za picu je jeftinija i naravno losijeg kvaliteta pa mi samo nije jasno kako moze da bude zamerka kad neko stavi bolju. To sto zoves baby mocarela(mada nije svaka u tim pakovanjima baby tj. bas mali parcici) je zapravo prava mocarela
dok one biserko sir varijante su neka soc pica varijanta.
Ta tvrda mocarela za picu je jeftinija i naravno losijeg kvaliteta pa mi samo nije jasno kako moze da bude zamerka kad neko stavi bolju. To sto zoves baby mocarela(mada nije svaka u tim pakovanjima baby tj. bas mali parcici) je zapravo prava mocarela

Nije sve sto je skupo, automatski i bolje. Ja kazem sta je po mom ukusu i sta mi ide na picu, od cega ja pravim picu.
A i razlika u ceni je skoro pa nebitna. Takodje, uzimajuci u obzir da je vecina pravih mocarela iz uvoza, moze se reci i da su verovatno jeftinije.
Nisam drzao predavanje o mocareli, vec napisao svoj utisak ukusa na sajtu odakle sam narucio picu.
Znam da je mocarela u sustini mladi sir, ali retko ko ume da od toga da napravi dobru picu.
Baby mocarela bi valjda trebala da je extra mlada mocarela, vise od standardne.
Primer dobro iskoriscene mocarele je u bivsoj Picasso piceriji u starom gradu u Budvi, gde sam jeo najbolji picu ikada, gde smo drugar i ja 10 dana 2 puta dnevno ostavljali po 20e za has, jeduci samo tu picu i od tada nista slicno nisam osetio.
Prost recept: Mocarela i prsuta, a u posudici sa strane vrhunski pelat koji sam pospes.
I bri sir je skup, pa ga ne podnosim, kao ni bilo koji drugi sir sa plesnima.
I parmezan je relativno skup, pa ne posipam cevape njime.
A i razlika u ceni je skoro pa nebitna. Takodje, uzimajuci u obzir da je vecina pravih mocarela iz uvoza, moze se reci i da su verovatno jeftinije.
Nisam drzao predavanje o mocareli, vec napisao svoj utisak ukusa na sajtu odakle sam narucio picu.
Znam da je mocarela u sustini mladi sir, ali retko ko ume da od toga da napravi dobru picu.
Baby mocarela bi valjda trebala da je extra mlada mocarela, vise od standardne.
Primer dobro iskoriscene mocarele je u bivsoj Picasso piceriji u starom gradu u Budvi, gde sam jeo najbolji picu ikada, gde smo drugar i ja 10 dana 2 puta dnevno ostavljali po 20e za has, jeduci samo tu picu i od tada nista slicno nisam osetio.
Prost recept: Mocarela i prsuta, a u posudici sa strane vrhunski pelat koji sam pospes.
I bri sir je skup, pa ga ne podnosim, kao ni bilo koji drugi sir sa plesnima.
I parmezan je relativno skup, pa ne posipam cevape njime.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ok, ta pica je mogla da bude bezukusna iz milion razloga al valjda znaš da je mocarela default sir za picu po italijanskim standardima i to nije pitanje ukusa ili ne znam čega nego je jednostavno tako. E sad ta ista mocarela kad se koristi za picu najčešće se koristi ta soc suva varijanta dok se sveža koristi samo u baš dobrim picerijama i cena u prodavnici kod nas je oko 1300-1500 za kg i logično je da je neisplativo tako nešto koristiti. Da ne pominjem da kod nas picerije najčešće ni ne koriste mocarelu već raznorazne kačkavalje i slično.
Ma nema tu dileme, ja ti kazem sa cime ja volim da jedem.
Opet, kazem ti da mi je najbolja pica ikada bila sa pravom mladom bivoljom mocarelom, ali kada znaju da spreme ili kada imaju dobru mocarelu.
Kod nas, 1/10 pica sa mocarelom ima super ukus, imas u mojim komentarima i one gde mi se svidelo.
Probao sam preko 20 vrsta mocarela i sa njima sam spremao pastu, picu, biftek, svinjski file, belo meso, sendvice...
Apsolutno najlepsa mi je leskovacka mocarela i ako je neka srednja cena, mislim da 1kg izadje oko 1000-1100 dinara.
To je ja mislim standardna kravlja mocarela, samo malo mozda manje obradjivana/kuvana, pa je tvrdja.
Dimljena mocarela mi se recimo bas retko svidi.
Opet, kazem ti da mi je najbolja pica ikada bila sa pravom mladom bivoljom mocarelom, ali kada znaju da spreme ili kada imaju dobru mocarelu.
Kod nas, 1/10 pica sa mocarelom ima super ukus, imas u mojim komentarima i one gde mi se svidelo.
Probao sam preko 20 vrsta mocarela i sa njima sam spremao pastu, picu, biftek, svinjski file, belo meso, sendvice...
Apsolutno najlepsa mi je leskovacka mocarela i ako je neka srednja cena, mislim da 1kg izadje oko 1000-1100 dinara.
To je ja mislim standardna kravlja mocarela, samo malo mozda manje obradjivana/kuvana, pa je tvrdja.
Dimljena mocarela mi se recimo bas retko svidi.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja samo htedoh da pitam ovog debelog ovde: jesi mi ti rekao da je BG Burger u Kolarcevoj dobar?
Burger Bar preko puta Pekare Toma?
Meni i Milosu je bio mozda i najbolji burger kod nas, jeo sam ga jedno 4,5 puta, jebeno za parking
Ako je los, da se ogradim da ga nisam jeo od kraja leta 2014.
I da ruzni, ja cu stomak da smanjim, a nos raste ceo zivot
Meni i Milosu je bio mozda i najbolji burger kod nas, jeo sam ga jedno 4,5 puta, jebeno za parking

Ako je los, da se ogradim da ga nisam jeo od kraja leta 2014.

I da ruzni, ja cu stomak da smanjim, a nos raste ceo zivot

- Rakhil
Danas sam ostavio 500 dinara tamo, i htedoh ti samo reci da ti decko ne znas nista o hrani i da ti je glup ukus

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

500 dinara? Kako si uspeo stekaro jedna, ja nisam tamo jeo ispod 800
Probacu ponovo bas

Probacu ponovo bas

- Rakhil
Ne trudi se, bacanje para bas. Daleko daleko ispod Intergalactica, gore cak i od Instituta.
U jebote, pa sta su uradili, zamenili meso balegom?
Fora tu je bilo bas to meso, koje je bilo najcistije i najukusnije.
Ajde da ja imam operisan ukus, ali bas obojica, a i jos par ljudi... jebem li ga
Sada moram da probam, pa da im zalepim hamburger na izlog i da gledam prodavca pravo u oci dok meso klizi
Ili je problem u necem totalno petom, kao na primer da neko ko jede spagete dok mu zena jede sniclu, jednostavno nema ukusa
Fora tu je bilo bas to meso, koje je bilo najcistije i najukusnije.
Ajde da ja imam operisan ukus, ali bas obojica, a i jos par ljudi... jebem li ga

Sada moram da probam, pa da im zalepim hamburger na izlog i da gledam prodavca pravo u oci dok meso klizi

Ili je problem u necem totalno petom, kao na primer da neko ko jede spagete dok mu zena jede sniclu, jednostavno nema ukusa

Poslednja izmena od Xepoj87 u 17 Apr 2015, 16:21, izmenjeno 1 put ukupno.
- Rakhil
Meso je skoro bez ukusa, hleb od juce
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Posle ovih Rak'ilovih reči, opasno mi je poljuljano mišljenje o Heroju i Milošu kao poznavaocima dobrih Fastfudova.
A hteo sam ujutru da probam.
A hteo sam ujutru da probam.

Probaj, ne budi sisa