Detailing

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Re: Detailing

Post od Dare4x4 »

Ako ti auto ne stoji non stop napolju i ako ga redovno pereš, trajaće ti daleko više od godinu dana.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Ne stoji na suncu, imam garažu. On kaže da zavisi od tvrdoće plastike koliko će izgurati, ali bi trebalo oko godinu. Ja povremeno kupim pastu i protrljam bez šmirglanja. Uspem da skinem ono žutilo, i to mi traje možda pola godine. Ali trebalo bi obraditi plastiku jer ima one pukotinice koje se vide pod svetlom i to bi još bolje sijalo kada se skine.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Te pukotine nisu na površini i nemoguće ih je ukloniti. Polirao sam farove na nekoliko automobila i staklo ispadne potpuno bistro ali kad se upale svetla onda se vidi kao mreža.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Starost plastike, decenije vožnje sa vrelim sijalicama odradi svoje. Jel probao neko tu keramičku zaštitu? Da li zaista ima efekta ili samo prodaja proizvoda pošto čovek sarađuje sa Sonax-om?

A170T
Reactions:

Post od A170T »

Evo mojih farova, upoređenju sa nekim idealnim što sam video na internetu.
Slika
Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ja sam i polirao i polimerizaciju radio i mazao sonax zastitu, sve je to bilo reletivno kratkog veka i opet krenu farovi blago da zute, uglavnom u gornjem delu kod haube koji je maltene horizintalan na grande puntu tako da nije nista toliko dugotrajno kako pricaju, mozda neka skuplja keramika i sl. zastite bolje rade posao ne znam ali i ono sto znam gde su ljudi radili kod profesionalaca farove izguraju 2-3 god i opet krenu da zute.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Tako i on meni kaže, bez keramike godinu dana, sa keramikom 2 god. Videću zavisno kako ispadnu farovi, ako budem zadovoljan odradićemo i to.

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Samo folija sa UV zaštitom je rešenje na duge staze.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Oooo, dobro nam došao...

Sent from my iPhone using Tapatalk
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

A170T
Reactions:

Post od A170T »

Odrađeno poliranje. Nije neki WOW efekat, ali to je neki maksimum koji može da se izvuče od spolja. Ali svakako je bolje nego ranije.
Slika

BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Ovako je to bilo kod mene. Na slikama, sa pastom i 15 minuta po faru. Da naglasim da su farovi bili žuti/beli. Na linku se vidi kad sam završio drugaru na skupu far, na žalost se ne vidi kako je bilo pre

https://youtube.com/shorts/vKA3iMXfx0M

SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Neki sličan efekat i ja dobijem nakon višesatnog trljanja bez polirke, ali je fora u tome što ubrzo sve ponovo požuti. Sada je odrađeno mašinski sa keramičkom zaštitom koja bi trebala da 2 godine održi farove u tom stanju.

BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Ja nisam koristio polirku. Svakako mašinski je najbolje. Mada, sad bi se opredelio za polimerizaciju.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ma radio ja polimerizaciju, kupio sam ono sranje, lepo to ispadne ali nije dugog veka kako pricaju, radio sam letos i opet pocelo polako da se zuti i muti, drugar isto radio i ista prica i kod njega. Sta znam, u sustini priprema je ista kao i za poliranje samo polimerizaciju moze da uradi i onaj ko nije uhvatio polirku u ruke dok sa polirkom treba malo vestine da ne zeznes plastiku fara.
Odgovori