Cene goriva u Srbiji

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Re: Cene goriva u Srbiji

Post od srdjanyo »

Ciljna grupa, ovi što se voze autobusima, odmah izašli iz istih i produžili dalje. Kao po komandi. Barem je tako bilo u Novom Sadu.

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Tu je sve na 10 minuta peške :mrgreen:
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Ljudi narod je odlucio na izborima. Da je odlucio vecinom ne bi se moglo toliko ni zavrnuti glasova.
Gledam i slusam okruzenje, gde god dodjem, sve glupi i svi sa diplomama nekih sega mega fakulteta.Koje su to price, bahatost, bez trunke morala, samo se gazi i ponosi se sa tim, kompleksi na sve strane. To moj mozak ne moze da razume, kako njih tako i njihove porodice.
Polazim od toga da je porodica stub, temelj drustva, pa sta onda da pomislim kakve su nam porodice u Srbiji?
Porodice su disfunkcionalne i vecinom ima neke patologije, da nije tako ovo bi bio zdrav sistem. Radio sam na terenu nesto malo pa sam se svega nagledao, uslova zivljenja, odnosa prema deci....
Nije mi tesko da razumem ljude na selu, zatucani, gledaju samo tv, internet nemaju a pola njih ni kupatilo pa bistre desavanje ispred prodavnice ili poljo apoteke. Oni su jednostavno tu gde su, to je njihov stil zivljenja i ne mogu da imaju sirinu pa razmisljaju kako im se plasira ali zato ova druga klasa je jednostavno jeziva.
Urusilo se obrazovanje i porodicni odnosi i to je najveci problem.
Nekad je profesor bio bog i batina a sta sad...? Kako se pre dolazilo na posao? Sad dodju u bermudama a zene u suknjicama iznad kolena i jos jaucu vrucina je a klima radi.
Jednostavno neke stvari se moraju postovati i da se znaju pravila, ovde se sad ne zna nista i vlada zakon dzungle.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Pa, nece valjda da dzedze u busu 1h.

Gesendet von meinem SM-J500FN

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ako si mi rek'o.

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sto rece sergej trifunovic ko iz onog vica kad muz gleda komsiju kako mu jebe zenu i kulira sve vreme al kad je obriso q*ac o zavesu e tad je popizdeo i krenuo da dize frku.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

rade74 napisao: 10 Jun 2018, 09:45 Sad dodju u bermudama a zene u suknjicama iznad kolena i jos jaucu vrucina je a klima radi.
Jednostavno neke stvari se moraju postovati i da se znaju pravila, ovde se sad ne zna nista i vlada zakon dzungle.
Ne diraj mi bermude :) Podseti me na situaciju od pre par nedelja kada bilo toplo ovde kod nas u NLu pa svi dolaze u sorcevima, macicama i sandalama. Ja imao nesto sa familijom pa sam se lepo obukao. Sef u panici me pita da li idem na razgovor za drugi posao :) da se odmah dogovorimo za uslove...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pravda za kratke suknje!
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ljubo tebi moze i Svajcarci da zavide na zivotu veruj mi. Na balkanu je situacija "malo" drugacija.

Nazalost,jer da je standard i opsta sredecenost ko kod vas a ljudi i druzenje ko u Srbiji bio bi raj na zemlji.

Ali ipak ne moze skupa uredenost i balkanski mentalitet izgleda.

Rekao je dobro onaj seljak pre neko vreme, nas treba jebat
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Milan napisao: 10 Jun 2018, 02:23 Ajde Laki, čovek ne živi ovde i kako kaže "ne zanima ga" (ali mu smetaju štrajkovi kada se ljudi bore protiv otimačine), ali ljudi koji žive ovde i ne vide u kakvoj prokletoj (htedoj napisati jebenoj, ali kao da budem fin) i odvratnoj klasičnoj dikaturi živimo mi posebno nisu jasni, da ne budem grublji.

Reče neko siromašna država, naravno da je siromašna kada braća Vučić izvlače milijarde svaki dan preko svojih veštačko osnovanih firmi za sisanje državne sise, preko otetih firmi, restorana, preduzeća, svako ko je na SNS sisi živi kao car, ovi njihovi sendvičari i botovi debili su srećni što imaju da prežive, a 90% države preživljava na 25000 dinara. Naravno da će akcize i dažbine da budu takve kakve su jer država ne prihoduje ništa, i jedini način da se isti puni su akcize na sve i svašta, veći pdv, porezi, saobraćajne kazne, gluposti kao što su atesti za folije, pa dva (HAHA) tehnička pregleda godišnje...

Čovek 6 godina NIKOME nija izašao na tv duel, krade svake izbore, kupuju glasove sirćem uljem hlebom i kešom na sve strane (opet poreskim parama), ucenjuju ljude i prete im da glasaju za njih, o helikopteru kada su ubili 7 ljudi (i jednu bebu) za novinski naslov i malo medijske pažnje da ne pričam, sava mala takođe, Mitrovićev sin koji je ubio devojčicu na ulici i nikom ništa takođe, Vulinova tetka iz Kanade takođe, 20+ stanova i 101 afera Siniše Malog je povod za nagradu u vidu ministarske fotelje... 100.000e dajemo za smrdljivu jelku, ukrasi novogodišnji stoje do jebenog aprila... Mislim... Ima toga za izvoz.

Sve u svemu, ovo ovde više nije država, ovo je BUKVALNO prćija i vlasništvo Braće Vučić i njegovih podanika koji su privatizovali apolutno sve u ovoj državi, od prava, ustava, medija, ovde ne da više nema demokratije već je više ima u super nerazvijenim zemljama trećeg sveta gde se problemi i dalje rešavaju mačetama i odsecanjem ekstremiteta. Ovo nije nikakvo preterivanje, ovo je činjenično stanje i svako ko toga nije svestan je ili glup ili neobavešten.

Drugim rečima, Laki, ćuti, uživaj tamo gde si i svako veče kada legneš da spavaš zahvali se bogu ili omiljenoj višoj sili što nisi više u ovim govnima ovde ako si ikad i bio ovde, a nas pusti da se borimo za ovo malo jebenog dostojanstva što nam je ostalo. Što se tiče ovoga što si rekao "nikakvo sranje ne sme da se desi, investitori neće doći" - situacija je u praksi skroz drugačija, to je apsolutno jedini način da se nešto promeni u ovoj zemlji. Ovde i ovako niko ne investira, osim prevarantskih ugovora kao što su fijatov i emiratski koji su toliko dobri super mega cool za nas da su državne tajne i niko ne sme da zna šta tamo piše, logično, jel da...

Kažeš da se vlat menja na izborima, ali to je postalo nemoguće jer izbori odavno nisu legitimni. Predprošli izbori su najbolji primer kada su pustili dveri iznad cenzusa za šatro bukvalno jedan glas, i to ne bi, da ovi iz opozicije se nisu bunili. Toliko ima neregularnosti da izbornim mestima da je to smešno, a po manjim mestima bukvalno stoje tipovi sumnjivog morala tj kriminalci i propalice, siledžije koje idu i zavode red i strah po biračkim mestima. Uostalom, samo pogledaj broj aktuelnih glasača i sve će ti biti jasno. Sad sam proverio, na poslendjim predsedničkm upisano 6.724.949, glasača pa ti pogledaj koliko je to u odnosu na broj ljudi koji ovde živi pa mi reci da li je to moguće. Naravno da nije.

Evo izbori u Srb, jedan lep primer:

Za njega glasa manje od 25% biračkog tela i to je to. Pola ne izađe, i to je to. To nije nikakva većina, samo posledica njegove odlične kampanje zatucavanja naroda, ubijanja u pojam onih koji ga ne vole, a situaciji nikako ne pomaže stanje u opoziciji koje je srednje žalosno tj nikakvo.

Fino receno.

Ja sam se odavno pomirio sa cinjenicom da ovde nikada nece biti bolje (da se ne lazemo, pogledajmo celu nasu istoriju i navedimo kada je ovde bila stabilna situacija). Zato i podrzavam svakog ko moze da zapali. Ja jos uvek ne uspevam da prelomom, iako sam ziveo napolju skoro 7 godina...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Laki021 napisao: 09 Jun 2018, 21:17 Ne kontam zasto drzava opste drzi takvu akciznu politiku goriva, ljudi su jako osetljivi na cenu goriva i to su laki politicki poeni ako im se omoguci jeftino gorivo, s druge strane vidimo sta se desava kad cena goriva skace.
U budzetu, akcize od goriva cine jako mali procenat, tako da ih nije problem spustiti.
Imam utisak sa bi ljudima u Srb bilo draze da im ukinu akcize na gorivo a dignu porez na plate 10%.
Mozda da si previse daleko od svakodnevnih problema i stanja u kome se zivi i radi.
Ne kontas jer ne zivis ovde i ne znas kakvo je stanje sistema, drzave, nevezano za ovu ili onu vlast. I koliko je bedna kupovna moc gradjana u poredjenju ne samo sa zemljama EU vec Azijom i Afrikom.
Akcize sa PDV koji se placa na akcizu nije "jako mali procenat" vec naprotiv osnova budzeta i predstavlja glavni stabilan izvor prihodne strane.
Oni ne znaju vise sta da povecaju, doprinosi i porezi na plate su povecani, administrativne takse su povecane, porez na nepokretnosti, komunalne takse, sve bukvalno sto drzava uzima je skuplje iz godine u godinu.

Stabilnost uslova poslovanja je presudno bitna za bilo kog investitora a pogotovu stranog, kao i sloboda kretanja robe ljudi i kapitala i tu se slazemo u nacelu. Problem je sto je sada narucen balans kupovne moci obicnog coveka ovde, cena goriva je samo povod za mnogo dublji problem onoga sto drzava zahvata od obicne plate koja omogucava tek zivotarenje.

Sada da smanje akcizu sa PDVom na akcizu za 20 dinara i vrate je na prethodno stanje kada je uvodjena Vlast ima odmah problem da isplati redovnu penziju i platu drzavnoj sluzbi. A gde je onda prica o povecanjima "nikada većim" i "nikada boljim platama".

Uradila je ova Vlast zadnjih godina dosta da dovede uz subvencije strane poslodavce i jeste nesto pokretnuo ali je sve to uradjeno zajedno tek mozda 1/20 neophodnih ulaganja da se zaposle ljudi a budzet normalizovao i punio glavninom od rada i novostvorene vrednosti a ne prostog povecanja % poreskih zahvatanja na energiju. Pri tome Vlast je unistila domace poslodavce u nekim sektorima.

Ne tako davno drzava je uvela i akcize domacinstvima na elektricnu energiju, na ono osnovno sto je svakom coveku danas neophodno za zivot. Kako se akciza prosto poveca Uredbom Vlade preko noci ne bi me iznenadilo da i struja postane u buducnosti problem kao sto je sada benzin za automobile i dizel za privredu.

Treba da procitas izjave ministara, bice ti jasnije zasto je cena akcize i goriva problem. Bahatost nijedne Vlasti nigde na svetu ne moze da prodje bez reakcije tako da ova okupljanja treba posmatrati i u sirem kontekstu od puke cene.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

srdjanyo napisao:Ako si mi rek'o.

Pa, na onakav komentar ni ne zasluzujes bolji odgovor

Gesendet von meinem SM-J500FN

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

5 Bambija za tebe! :kezo:

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Cena goriva je povod za opste ocajno stanje. Domaca privreda grca pod ekstremnim poreskim opterecenjima pri cemu je dizel jedan od primera tog opterecenja.
Dizel je komplet javni saobracaj, transport kamionima, osnovno gorivo za potrebe poljoprivrede i za jos mnogo toga.
To kosta sve nas za skoro svaki proizvod koji kupujemo kao krajnji potrosaci.

Porezi i doprinosi na plate su vec relativni preveliki udeo i veci nego u komparativnim privredama i zemljama slicnim nasoj, a veliki su jer mali broj zapravo radi u privredi i puni budžet tim porezima.
2,5 miliona ljudi u Srbiji je na drzavnoj sisi tj budžetu i to je prosto neodrzivo.

Jasno je i potpuno tacno da je stabilnost kriticno vazna za sve investitore i ulaganja bilo strana bilo domaca ali isto tako problem nije samo i jedino ova vladajuca partija i Vlast kao takva vec cela postavka sistema.

Deda Avram kada je pozvan 1994. da resava katastrofu je jednom lepo objasnio da u drzavi mora sve od temelja da se promeni i da ne valja sistem.
Ubrzo nakon toga je smenjen.

Cena goriva je odraz kompletnog sistema i posledica dubioze budzeta. Svake godine se povecavaju porezi i doprinosi na plate, porezi na nepokretnosti, takse pa cak i obicna administrativna, pa registracije vozila, osiguranja svega i svacega....

Nije moguce relativno i apsolutno beskonacno povecavati prihode budzeta povecavanjem poreskih zahvatanja a pogotovu ne brze od efektivnog privrednog rasta.

Taj koncept veci porez pa veca plata i penzija pa veci porez i opet povecanje plate je isprobavan vec puno puta a vrhunac je bio period 1992-1994. godine.

Kod nas je problem neravnoteze budzeta postojao i u SFRJ i pre sanckija i pre rata i dok se sistem ne promeni da glavni poslodavac bude zdrava privatna privreda nema te akcize i tog poreza koji moze da zadovolji apetite rashodne strane budzeta.

Dok strane investicije ne prevagnu i zaposle bar milion i po radnika treba i mora da se odrzava balans dokle moze da se cedi obican narod.

Sada je vlast preterala cedjenje i bunt je zbog toga, cena goriva je tek dobar povod.
Nema veze sa politikom ili opozicijom koja prakticno i ne postoji kao organizovana alternativa.

Da bi se razumelo iz DE, NL, S ili CH perspektive kolika je kupovna moc ovde treba da od svoje plate uzmu 1/6 i probaju da sa time 3 meseca recimo zive uz placanje svih obaveza na vreme.
Sit gladnom ne veruje, stara istina.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ne znam za ostale gastose, ali cak i dok gledam Kesica, iznerviram se od onih klipova koje pusta.

Iako imam sve kanale, jedino N1 mogu da gledam, ostali kao da su sa Marsa, ili iz Alise iz zemlje cuda.
Odgovori