Ljubitelji satova?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Ljubitelji satova?

Post od goblin »

member napisao:Ne vidim razlog da opet uzmeš nešto što ti se već jednom pokvarilo? ! Na tvom mjestu bih uzeo neki Franck Mueller koji je najlakše prodati, pa bih ga prodao, i onda za taj novac kupio sat nekog drugog proizvođača koji mi se zaista i svidja!
Nema veze sto se pokvarilo, zato i imam garanciju. Bas je i vlasnik firme koja je distributer prokomentarisao kako mu je to prvi Kunz na reklamaciji od kad radi...

Kombinacije sa uzimanjem drugog sata i naknadnom prodajom, pa opet trazenje treceg sata mi nikako ne odgovaraju. Zasto bi to radio uopste?
Meni se svidja taj Kunz i odgovara mi. Fazon je samo sto sam njega dobio po povoljnijim uslovima od pune cene, a sada samo imam mogucnost da biram koji hocu model iz game Kunza i Milera za istu cenu zbog cele situacije. Samo je pitanje da li mi se neki sat vise svidja od njega u slicnom cenovnom rangu.

Kunzu je cena malo "nabudzena" zbog toga sto je limitirana serije, tako da je moguce u zameni uzeti "ozbiljniji" mehanizam. Medjutim meni to nije presudno i sasvim sam zadovoljan sa njegovim mehanizmom, pogotovo zbog dodatnih komplikacija koje ima.
Za sada sto sam gledao (kod njih na stanju, u katalozima, na netu...) nisam nasao nista sto me vise zainteresovalo od modela koji vec imam. Ima modela koji su mi privlacniji ali je i cena daleko veca a nemam nameru toliko da doplacujem.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Koliko se sećam, ti si tog Kunza kupio jer je bio značajno ispod cene, a pritom nisi bio nešto oduševljen njime pa si se lomio da li da ga uopšte i kupiš. Ako ti se u medjuvremenu svideo, to je ok, ali kažem moje mišljenje da ako mi se jednog dana pokvari npr. Bmw 520d,i od fabrike dobijem priliku da uzmem neki auto od 50.000 koliko je koštao taj 520d, pa tu nema ni zero šanse da bih opet uzeo isti takav 520d.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Nije bilo bas tako.
Dobio sam ponudu za njega solidno ispod cene, i meni se odmah svideo ali nisam imao pojma koliko realno vredi i nikada nisam cuo za Kunz. Pa sam iz tog razloga malo istrazivao o cemu se radi posto sam svakako iako je bilo ispod cene dao ozbiljnu lovu za njega. Ali sto se tice samog sata on se meni od samog starta bas svideo, samo nisam hteo da ispadnem budala da placam debelo nesto za cega nikada nisam ni cuo niti znam koliko vredi, pa sam bio skeptican dok sve nisam isproveravao...

Sto se tice kvara, to me ne dotice. Pokvario se kao i bilo koja druga mehanicka sprava koja moze da se pokvari. Imam garanciju koja je ispostovana i to je to.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Scuderia napisao:Mozda sam pogresio, ja sam nasao da je 45mm.
Dosta tu ima subjektivnog utiska. Meni Orient Symphony koji je 40.5mm deluje veće na ruci od SKX007 koji je nominalno (koliko se sećam) 43. Evo ti poređenje, trudio sam se da slikam sa iste udaljenosti ali možda sam baš SKX007 malo približio, tako mi deluje.

Vostok Amfibija 420380 39mm

Slika

Raketa 24H 40mm

Slika

Orient Symphony 40.5mm

Slika

SKX007

Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ovako da, ali treba videti na ruci. Meni je obim zgloba 16.5-17cm. Zapravo moze i SKX proci s oyster/president narukvicom.

Slika

Slika

Mislim da ce Invicta otpasti, vise sam negativnih nego pozitivnih kritika procitao. Ima dosta satova tog tipa, malo i ja izvoljevam pa gledam previse sitnice, a bilo bi najbolje neke videti i probati. Za koliko moze 007 da se zavrsi?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ovo ti nije SKX nego SKXA čini mi se. Drugačija sekundara i markeri. U suštini isto. Mislim da možeš da se zavučeš ispod 150€. Ali sa Oysterom nema, ima sa Jubilee ili sa Z22 gumom za te pare. Oyster posebno OEM je oko 40-50€. Jubilee ima OEM za 20€.

P8 Lite TT
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Aha, hvala :thumbup:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Nije SKXA, ovo je neki mod verovatno, yobokies ili dagaz cifer. Nebitno. Sad gledam na ebayu kod prodavaca sa reputacijom, 140-160$ sa poštarinom. To je bruka cena za taj sat, obzirom da ovde nema ispod dve glave i to K verzija, J je po 400e. To su Singapur odnosno Japan, nema razlike, svi satovi dolaze iz obe fabrike i identični su. Samo J idu za USA jer roba iz Japana ima carinske olakšice u USA. Tako su bar saglasni forumi.

Ja da nisam uzeo ovde, jer nisam hteo da čekam a i nisam bio tako upoznat sa tematikom prošlo leto, uzeo bih ga online 100%. Evo npr zicer http://www.ebay.com/itm/SEIKO-Automatic ... SwHmhV8PV7

Srednja cena, ima za ispod 150$ free shipping. Ja bih uzeo Jubilee, mislim da grešiš. Ni meni se nije dopadala ta narukvica kada sam gledao slike. Međutim baš mi se svidela, izgleda dosta raskošnije a i brutalno je udobna. Ne čupa dlake ni najmanje, prilagođava se ruci.

Što se tiče zgloba, mislim da smo tu negde, nemam čime da merim sad, ali obično na poslednjoj rupi na kožnom kaišu standardne dužine, ili pretposlednjoj. Čelične isto skraćujem skoro do kraja. Počnem tako što izvadim 4 linka pa onda još skratim na mikropodešavanju na kopči.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ma videcu jos, nisam planirao dok nisam video ovu Invictu za 80e, medjutim ona otpada. Sad na ovaj naleteh, samo jaca cena, sto se izgleda tice savrsen, narukvica izlazi i suzava se bas kao kod Submarinera, to je ustvari detalj koji mi se najvise i svidja kod tog sata.

http://www.youtube.com/watch?v=4B6fS6ES698

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Nisam uživo video Submarinera ali sam imao prilike da probam Milgauss i Oyster Perpetual Datejust, oba na Oysterima, i te narukvice su boleština. Ništa bolje nisam video u životu. 20 na 18 mislim da je na oba, prava pravcata mera. 22 je gornja granica, 18 je malo. Al cena... Baš me zanima kakve su na Tudor Black Bay-u narukvice. Doduše i on je 3k. Longines Hydroconquest me je isto oduševio narukvicom i kućištem, poklopcem mehanizma, baš masivan sat, odmah se vidi da je to daleko ozbiljnija sprava od mog Seika, a HC je bio skoro na nekom sniženju u BG za 95.000 din. Dok npr taj Milgauss u odnosu na HC nije sad svemir razlika, a u ceni 10-15 puta. Ne znam da li si video Seiko SBDC001, poznatiji kao Sumo. Po nekim testovima "najbolji sat na svetu", naravno diskutabilno, ali ogromna količina sata za relativno male pare. Za oko 3,5-4 glave može da se nađe.

Edit: Lažem, ovo najbolji sat na svetu se odnosilo na SBDC007, titanijumsku verziju SBDC001-a.

Takođe, za ispod 200e, nema više sata od SKX007, ako ti se već taj fazon sviđa. Provereni automat, nepoderiv, vrlo precizan (moj unutar 3-4s/dan), izrada odlična, mineralno staklo, iluminacija barabar sa cenovnom klasom-dve iznad, kvalitetne narukvice i gumeni kaiš, jedino što nije hacking/handwinding. I uvek možeš da ga prodaš za slične pare koje si dao, drži cenu, ako te smori. Meni je to za sada jedini sat koji znam da ću zauvek čuvati.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Submariner ide sa 20 na 16, bas se vidi ozbiljno suzenje, a ovaj Squale Atmos 20 sa 20 na 18mm. Kuciste 40mm, bas mi se svidja. Mada u pravu si za cenu, ispod 200e SKX tesko da ima konkurenciju, a Squale je ~350e, mozda sam malo ispao neozbiljan, ali Invicta me povukla da odvojim stotinak eur, medjutim definitivno otpada nakon par tekstova o kvalitetu.

20 na 16, neki kazu previse, mada meni se svidja.

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Taj Squale mi čudan, sajt ko od našeg javnog preduzeća ali pre 10 godina. Vidim da ima ETA 2824. Mislim da je 6R15(SBDC) bolji mehanizam a on je u SBDC seriji. Ima manji bitrate, 21kbph naspram 28kbph kod ETA što znači da će duže da radi bez servisa, i generalno bi trebao biti malo robustniji. Mana je što je 28kbph Hi-beat tako da sekundara ide skoro pa neprimetnim tikovima.
Korisnikov avatar
milan_zmaj
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2015, 14:44

Post od milan_zmaj »

Squale je odlican brend i sa velikom iatorijom. To bi bio odlican izbor. A i Stainhart je proveren.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Korisnikov avatar
milan_zmaj
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2015, 14:44

Post od milan_zmaj »

Jel neko od Vas uclanjen na svet satova?

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Odgovori