Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Re: Tesla automobili

Post od passenger »

Vi 500 k ste pametni, a ostatak sveta seljaci. Online ću kupiti auto maksimum 1000 eura, pod garancijom vlasnika da je auto u voznom stanju.

Šta me briga za gedžete u kolima. Hoću da me auto preveze dokle hoću, uz najveću moguću zabavu za 100k $. voziš auto bez ruku... da hoću da vozim bez ruku, išao bih taxijem.

Automobili su prestali da budu to što jesu u vašim glavama. kupi nov M5 ili E63, pa vidi je l prestali da budu to što jesu. U suštini, vi ste uhvaćeni u trik neke nove stvari i hoćete da se razlikujete od ostalih kupovinom kompjutera na četiri točka.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Razumem da neko "unapred" kupi auto, ali ja to nikad nw bih radio. A buducnost nije u tome, Tesla to radi jer nema proizvodne kapacitete.

Sent from my m2 using Tapatalk
sunnyvale
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2016, 05:19

Post od sunnyvale »

Pogledaj samo ovaj video i sve ce ti biti jasno.

https://www.youtube.com/watch?v=Uk7O0uSfhmQ

Imao sam prilike da se provozam ovim vozilom bez volana. Jednostavno vremena se menjaju. Prihvatao ti to ili ne.

Jednostavno automobili ce biti gadgeti vrlo brzo. Sledecih 10 godina je presudno za razvoj.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Pa nije bas tako, sta bi trebali da kazu vlasnici ferrarija, lamborghinija i slicnih automobila? U fazonu to su automobili ostalo je go q..c? Tesla automobili su veoma zanimljivi i tehnoloski i fizicki tj. kao pojava. Malo nepristrasnosti nije na odmet.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ne bih ni ja uzeo auto bez probne vožnje. Teslu svakako i ne kupuju ljubitelji automobila već ljubitelji novih tehnologija.
sunnyvale
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2016, 05:19

Post od sunnyvale »

Floyd napisao:Ne bih ni ja uzeo auto bez probne vožnje. Teslu svakako i ne kupuju ljubitelji automobila već ljubitelji novih tehnologija.
Upravo tako. Mene prvo zanima da li ima LTE, zatim koji LTE da li je ovaj novi advance + da li je ukljucen u cenu automobila ili mora posebno mesecno da se placa. Koliko cesto rade software update, koje software funkcije ima, koji je OS, ko je voice assistant, da li nude API i slicno. Na drugom mestu mi je izgled a na trecem udobnost i funkcionalnost kao prevoznog sredstva.
Poslednja izmena od sunnyvale u 12 Jun 2016, 11:10, izmenjeno 5 puta ukupno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Super su ti self driving cars ali za koriscenje u svrsi javnog prevoza i slicno jer u teoriji mogli bi da se voze mnogo brze sa minimalnim mimoilazanjem al to je stvarno neki science fiction koji nije realan bar jos 200 godine.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

ftj napisao:Super su ti self driving cars ali za koriscenje u svrsi javnog prevoza i slicno jer u teoriji mogli bi da se voze mnogo brze sa minimalnim mimoilazanjem al to je stvarno neki science fiction koji nije realan bar jos 200 godine.
Moze ali ne ocekivanom brzinom. Ici ce sporo u najboljem slucaju ali ce ici. Potrebna je gomila senzora i kojekakvih dzidzabidza da radi savrseno jer ako i jedan zakaze posledice su velike. Mnogo ljudi fantaziraju sa racunarima, ipak oni imaju limite (habanje, kvarljivost).

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa tek covek ima limite, pa opet vozi - a o dedama i babama za volanom da ne pricam :) Ja se slazem da nismo preterano blizu pouzdanog samostalnog vozila, ali vreme neumitno tece i sa priblizno slicnom dinamikom razvoja godine su u pitanju ne dekade... Probliem je sto ce razvoj brzo doci do 90% pouzdanosti, a za onih jos 9,99% mogu da prodju dekade...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Zato kazem, na kraju ce to doci do nivoa da ce moci da funkcionise mnogo velikim brzinama i sa minimalnim razmacima ne bi li se prevoz ubrzao i postao efektivniji i ceo taj self driving dobije svoj smisao. Ako je poenta samo da covek dobije jednu radnju manje to i nema mnogo smisla. Sve i da se dobije veca bezbednost, ako je to na ustrb efektivnosti opet ceo sistem nema svrhu.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

sunnyvale napisao:Pogledaj samo ovaj video i sve ce ti biti jasno.

https://www.youtube.com/watch?v=Uk7O0uSfhmQ

Imao sam prilike da se provozam ovim vozilom bez volana. Jednostavno vremena se menjaju. Prihvatao ti to ili ne.

Jednostavno automobili ce biti gadgeti vrlo brzo. Sledecih 10 godina je presudno za razvoj.
Ovo me podseti na pricu sa kolegom (21 god) o automobilima i samovozecim automobilima i kako treba da nabavi auto a on na to pa ja vec imam samovozeci auto - skoda fabija - on jedinac zivi sa mamom i mama ga razvozi gde god pozeli, sta ce njemu drugi samovozeci auto :) uz to kaze da se auto sam poravlja i sipa gorivo :) bez da on da i centa...

A o menjanju vremena :) ako stavis pelene (za odrasle) ne moras cesto da ides u wc. Isto vazi i za ovaj googlov auto..
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

ljuba napisao:Pa tek covek ima limite, pa opet vozi - a o dedama i babama za volanom da ne pricam :) Ja se slazem da nismo preterano blizu pouzdanog samostalnog vozila, ali vreme neumitno tece i sa priblizno slicnom dinamikom razvoja godine su u pitanju ne dekade... Probliem je sto ce razvoj brzo doci do 90% pouzdanosti, a za onih jos 9,99% mogu da prodju dekade...

Ima limite ali bolje da čovek sam sebe sjebe nego neko drugi (taj drugi je računar).
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ako je sunnyvale prosecan predstavnik kupaca Tesle, a ima ih u tolikom broju - nema zime za njih :kuku: :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Nema gorih smorova od prosečnog kupca Tesle.

Ja sam izludeo od ovog na Facebook i unfollow sam ga. Ima dve Tesle i Reno Zoe i odlepio sam više o člancima o njima, o struji, o zelenoj planeti itd. Ako ćemo realno, koliko samo u toku produkcije zagadi Tesla? Dok se iskopaju rube za baterije, prebaci brodovima (koji troše 16t/h nafte, dva turba i 14 cilindara npr koji proizvode 120k ks i zagade ekvivalentno kao 50 miliona automobila), proizvede, prebaci u auta, auto prebaci na druge kontinente? I onda su mi oni zeleni kao crna zemlja.
Od drugarice suprug kupio skorije Zoe i to je poludeo jer je morao, a hteo novu Oktaviju karavan, nego je gradonačelnik jednog seoceta i onda mora da vozi tako nešto zeleno. Čini mi se da plaća 80 eura mesečno da bi ga ''tankao''.

Pametan jedan poznanik, takva Tesla. Živi u USA i kupio čovek pre par meseci Corvetta C7, bruji mu motorčina od 660 ks i cepa 3.7s do stotke i manje će sada, jer ga je tjunirao. Tako tjuniran sa fabričkim pneumaticima 1/4 ml za 9.8s. Kaže prestao da pije kafu, nego kad krene na posao probudi ga zvuk motora

Slika

Slika

Slika
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Odgovori