Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Biciklizam

Post od Kuzmanovic »

Ja sam danas otvorio sezonu :presrecan:
Presao sam 29 km i pored debelog, udobnog sedista koji ima i amortizere, imam bolove u guzici. :kuku:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

BAJKER napisao:Sad moze samo i da gleda slike a da sedne na tocak to mu je misaona imenica, eno visi mu bajk na zidu ko ikona :kezo:
Javlja mi se, da ces za jedno dva do tri meseca i ti tvoj da gledas na zidu :mrgreen:

Vesti iz sveta biciklizma mozes da pratis i ovde na forumu :dobarvic:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

BAJKER napisao:Sta je ovo Pajo, penkalo :mrgreen:
Biber sprej protiv kučića. :kezo:

Kako ide nova mehanika? Ima li razlike u menjaču, šifterima?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

zuzazu napisao:Javlja mi se, da ces za jedno dva do tri meseca i ti tvoj da gledas na zidu :mrgreen:
A zaboravljas da ce mo cera i ja na tocak celo leto u tandemu, majka ce sa drugim kolica da gura za to vreme :isplazijezik:
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Najlaksi bicikl na svetu.
2,7 kg
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ovako nešto kupi kandidatu za zeta. Skršiće se na prvoj beogradskoj rupi i bežaće i od tebe i od ćerke glavom bez obzira kad izađe iz urgentnog. :kezo:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Bas me zanima kako bi se ovaj bajk ponasao da ga dohvati bivsi reprezentativac u biciklizmu Mikos Rnjakovic :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Bio sam do Decathlona ovde ima neki Triban 3 model za 400 jura, sa samaraljkama... ima na youtube ,crveni je,jel imate neke utiske
?

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Meni nije jasno zasto su ti bicikli od karbona toliko skupi, verovatno ih brend prodaje...

Ne pricam napamet. Camac koji veslam je dugacak 5,2 metra, tezak 12kg i napravljen 100% karbon. Postoji i lagana maratonska verzija, 6-7kg tezak, isto 5 metara i 20 centimetara dug, verovatno tanje izrade od mog.

Naravno camci su nenormalno tvrdi i kvalitetni, kao i svaki karbonski predmet. Drugu je na auto putu sa 140 odleteo s krova, prevrtao se milion puta pre nego sto je stao i nije pukao, samo je bio dosta izgreban.

Veslo kosta oko 250e, ima oko kilogram tezine (mislim da je 900 grama), takodje 100% karbon...

E sad, zasto su bicikli toliko skupi - stvarno ne znam... Moguce da koriste neka bolja vlakna ako postoje...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ima kod kineza za 500 jura:)

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Koliko sam ja uspeo da ukapiram kad je o karbonskim predmetima reč što je premet lakši u odnosu na neki prosek to je preciznije izrađen i uglavnom u malim serijama pa je skuplji.
Svako od nas ko bi imao pristup tehnoligiji izrade bi mogao da baci 28 slojeva i napravi nešto. Štos je napraviti isto to ali od npr dva sloja, a tu je bukvalno sve bitno i takav proizvod se dobija uz puno istraživanja, grešaka..... i to se na kraju plaća, a laća se i prestiž koji takav proizvod nosi.
U biciklizmu postoji more proizvoda od karbona koji nisu lakši od aluminijumskih i koji su samim tim nerazumno skupi imajući u vidu da su 2 ili 3x skuplji od alu dela, ali postoje i proizvodi koji su čak i do 50% lakši od najlakšeg alu dela. E oni su preskupi i uglavnom ih nećeš naći u katalogu najvećih proizvođača, već ih prave relativno male specijalizovane radionice.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Je l' svaki dan vozite biciš ili se se pauzira neki dan?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Vozi slobodno svaki dan ako ti tako odgovara. Pa nisi profi koji vozi trku i koji pada na nos kad siđe s bicikla. Kad ti se ne vozi nemoj. Nađi svoj ritam.

Evo primer kako par grama manje košta 3-3x više http://www.powercordz.com/derailleur-ca ... eur-system
Najkvalitetniji setovi Shimano ili slično su 20-30€.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Captain Slow napisao:Je l' svaki dan vozite biciš ili se se pauzira neki dan?
Druze nije bicikl toliko opasan, slobodno peglaj koliko god mozes i koliko ti prija. Ako ti se danas vozi, samo udri. Ako ne, odmori danas pa ce ti se sutra vratiti volja. Nema tu neke filozofije za nas amatere. :pivo:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

prva ovogodišnja vožnja, 27 km na planini Goč,trenutno me svaka koska boli :mrgreen:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Odgovori