Paraćin-Boljevac-Zaječar, preko prevoja Čestobrodica.
Spremio sam vam još jedan prikaz-upoznavanje sa sada u potpunosti renoviranim putem između Paraćina i Zaječara.
Nedostaje snimak privih 5 min. puta, odmah posle silaska sa auto-puta ... zbog tehničke greške

.
Odrađeno u Sony Vegas Pro 12 i 4x ubrzano.
Pošto je put bio poslovni (sa službenim automobilom, uglavnom voženo po P.S.-u), morao sam da skrenem sa magistralnog puta Paraćin-Zaječar i da svratim u Boljevac (to se vidi na snimku kao silazak sa puta i odmah povratak na isti, kretanje kroz Boljevac je izbačeno - kao irelevantno). Znači na snimku u 6 min. i 50 sec. ja silazim sa puta (desno) a Vi bi trebali da produžite magistralnim putem (levo, prema Zaječaru).
Snimak lepo pokazuje koliko su klimatski uslovi u Timočkoj Krajni, specifični i različiti u odnosu na vreme u ostatku Srbije tj. možemo ga jasno razgraničiti na vremenske uslove sa "ove" i sa "one" strane Čestobrodice ... "nebo i zemlja" što bi rekao naš narod.
Inače, pravo je uživanje voziti ovim putem ... brz, siguran, krivudav - milina uz dobra mašina
http://youtu.be/xw2V7AmkxPc
I naslovni kadar iz filma u full res. (pre ubrzanja filma, koji dovodi do efekta razmazivanja):