Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od fq400 »

Velja napisao:Naravno da vredi više i da njegova reč treba da je poslednja - ali samo u Bg. Isto kao što će i u svakom selu većina lokalaca sporiti pravo dodjoša da se širi i pametuje tamo. Čak će to vrlo kulovski potencirati i kad treba i kad ne treba.
Pa valjda upravo to treba da bude razlika između 'Beograda' (kao primera grada) i sela - dok se za selo često (nepravedno) podrazumeva nazadni ili barem neprogresivni pristup, grad bi trebalo upravo da bude sredina u kojoj će svako naći mesto, imati priliku da iskaže svoju individualnost i imati jednak uticaj na zajednicu kao i bilo koji drugi stanovnik, ili će makar imati to pravo ukoliko ima šta da 'ponudi'.

Kad se na to doda činjenica da Beograd sam po sebi i nije neka metropola i samim tim nema kapacitet da se prilagodi promenama, niti da privuče ljude kakve bi voleo (koji bi se uklopili u poželjnu viziju gradskog života i takvog životnog stila uopšte), niti da ljude motiviše da se prilagode gradskom životu, onda i ne čudi što grad kao grad sporo napreduje, u nekim pogledima stagnira, a u nekim pogledima bogami i ide unazad.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Kad se na to doda činjenica da Beograd sam po sebi i nije neka metropola i samim tim nema kapacitet da se prilagodi promenama, niti da privuče ljude kakve bi voleo (koji bi se uklopili u poželjnu viziju gradskog života i takvog životnog stila uopšte), niti da ljude motiviše da se prilagode gradskom životu, onda i ne čudi što grad kao grad sporo napreduje, u nekim pogledima stagnira, a u nekim pogledima bogami i ide unazad.
Ne slažem se s ovim. Mislim da je Beograd skroz ok po pitanju upijanja novih ljudi, primanja njihovh uticaja i davanja uticaja na one koji dođu i u tom delu je prava metropola.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

@fq400
Ma to ti je globalni običaj, od Mumbaja do Rejkjavika... Jedino se Njujork hvali ultratolerancijom, mada čisto sumnjam da je tako van Menhetna. Beograd je triput trpeljiviji prema svakom namerniku od bilo kog norveškog grada.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Rakhil napisao:Koliko se secam, sve je nabavljeno za mandata prosle vlasti, verovatno jos nije ni otplaceno. A saobracaj definitivno i merljivo jeste gori nego pre 2-3 godine, bas se oseti.
Pod saobraćajem ja smatram da su i saobraćajnice - a ne sećam se kad je bilo ovoliko rupetina po ulicama u poslednjih 15ak godina.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Velja napisao:Naravno da vredi više i da njegova reč treba da je poslednja - ali samo u Bg. Isto kao što će i u svakom selu većina lokalaca sporiti pravo dodjoša da se širi i pametuje tamo. Čak će to vrlo kulovski potencirati i kad treba i kad ne treba.
pa, ako ti je reper neki polupismeni primitivac iz p.zde materine i njegovo ponasanje, onda ok... ako ne, onda ces shvatiti da je i jedno i drugo lose...

mc je lepo rekao, stoka je stoka, samo nekako imam utisak da je stoka rodjena u beogradu radija da to potencira nego stoka rodjena u nekoj, bez uvrede, pripizdini...

ali stvarno nisam imao za cilj da diskusija ode u ovom pravcu...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Šta fali, samo ćaskamo... Evo, reci mi kako bi se ja proveo da odem npr u SM i nekom ispred kuće/zgrade praktično demonstriram uređivanje njegovog životnog prostora.
Mislim da bi moj problem sa hemoroidima rapidno napredovao u roku od pet minuta :D
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Uroš S. napisao:Tu preko puta tebe živi otac od Olivere Vukićević, pa je pre nekoliko godina stavio upozorenje "PAZI SNEK, MOŠ POVREDIT" jer je na stazici poledio sneg :-) možda vam je on kenjao.
dragan napisao:jel to ona frckava iz boljeg zivota?
branja napisao: Zar nije Olivera voditeljka na Rts?
Ko je Olivera Vukicevic? :D
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

starac vujadin napisao:Ne slažem se s ovim. Mislim da je Beograd skroz ok po pitanju upijanja novih ljudi, primanja njihovh uticaja i davanja uticaja na one koji dođu i u tom delu je prava metropola.
Definitivno ima razmene uticaja, ali je krajnje diskutabilno koliko je uspešna i korisna za sam grad i sve ljude koji u njemu žive. Ne pripadam onoj grupi koja tvrdi da je Beograd nekad bio super i sve, a da je sada upropašćen. Moje mišljenje je da Beograd objektivno nikad nije bio nešto poseban u odnosu na druge svetske gradove ukoliko zanemarimo okolnosti i okruženje i poredimo ga direktno. Naravno da je pod datim okolnostima (recimo od sredine 20. veka pa do čuvenih devedesetih) bio ispred sličnih gradova u regionu, ali je u međuvremenu usporio i bojim se počeo da gubi trku. Kako sada stvari stoje, tek će pristizati računi za sve što se radi (i ne radi) i ne verujem da će uskoro moći da stane rame uz rame sa ostalim uporedivim gradovima. Naravno, govorim o kvalitetu života, ne o turističkoj perspektivi 'dobre ribe, ludilo provod, jeftin alkohol, ekstra hrana' i sličnim kategorijama.

Problem najviše vidim u činjenici da poznajem više ljudi koji su iz Beograda otišli da žive u Budimpeštu, Atinu i Prag na primer, nego što znam za obrnute slučajeve. Nije reprezentativan uzorak naravno, ali je dovoljno indikativan.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa to nema veze sa gradom kao takvim nego sa čabrom u zemlji, nisu promenili grad nego državu.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

aleksa napisao:Ko je Olivera Vukicevic? :D

Tipujem na matoru balerinu, Hristininu kevu.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Zezno se nešto Urke, permutovao ime ili prezime.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ma Lidija, ona radikalka, ne znam otkud mi Olivera :D
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Velja napisao:Šta fali, samo ćaskamo... Evo, reci mi kako bi se ja proveo da odem npr u SM i nekom ispred kuće/zgrade praktično demonstriram uređivanje njegovog životnog prostora.
Mislim da bi moj problem sa hemoroidima rapidno napredovao u roku od pet minuta :D

pricas o potpuno razlicitim stvarima...
pored toga sto je generalno debilno da iko ima protiv bilo kakvom uredjivanju gde je to potrebno, ja ili taj moj komsija kojem sam pomagao ima potpuno jednako pravo da uredi ispred ulaza zgrade gde je stan ciji je vlasnik kao i bilo ko drugi.
ja licno nisam tamo otisao zato sto mi je dosadno u zivotu, i cvile mi jaja za lencove koji ce radije da gledaju prasumu ispred ulaza nego da malo uhvate da srede to nego sam otisao jer me je taj komsija pozvao da mu pomognem. a taj komsija je vlasnik stana u toj zgradi gde je krs ( tu mu zivi cerka sa unukom, valjda ne moram da objasnjavam da je "rastinje, zmije, krpelji, spricevi, polupane flase u zelenilu" - lose, "uredjeno cisto zelenilo" - dobro ) i ima potpuno jednako pravo da sredi ispred kao i onaj genijalac kome to smeta, mada ne znam kako to ikome moze da smeta uopste... cela ta koncepcija "smeta mi sto radite to sto bih i ja sam trebao da uradim" mi je generalno debilna i ne mogu da verujem da uopste pricamo oko toga ali ajde...
dakle, to nije uredjivanje zivotnog prostora po svojoj fiks ideji negde sa cim nemas veze, nego je to sredjivanje okoline u kojoj zivimo po zdravom razumu.
sto se tice mitrovice, kao i bilo gde drugde imas idiota koji su antiprotivni, ali ih nema ni blizu u tolikoj meri, i milion puta je lakse da se ljudi organizuju da urade nesto korisno za zajednicu. i milion puta su manje nadobudni.
kod mojih u selu se ljudi u ulici skupe i svako prolece nekoliko puta pokose celu ulicu ispred svih kuca gde nije pokoseno, i na delu ulice gde su placevi bez kuca, da bi se moglo lepo prolaziti trotoarom, ako ni zbog cega drugog onda zbog decice iz ulice koja idu u skolu, i svaka pomoc je uvek dobrodosla i sigurno ti niko ne bi lecio hemoroide ako bi dosao da malo pripomognes. ako ne verujes, evo bice ovih dana radna akcija, pa cu da te obavestim ;)
e sad, sto su to priglupi seljaci, a ova stoka je rodjeni beogradjanin, to je druga stvar...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Uroš S. napisao:Ma Lidija, ona radikalka, ne znam otkud mi Olivera :D
Pa zato i kažem. ;)

Tu je negde Mitar Mrkela imao stan koji je dobio od Zvezde, pa je verovatno ostavio njoj kad su se razveli. Inače žnaru je toliko, da je crnkinja mislio bih da je Scottie Pippen. :kuku:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Dragane, moram malo da opravdam i nas lenjguze koji ne okopavaju oko zgrade, pa ću podsetiti da u Bg postoji firma kojoj je dužnost da se bavi zelenilom i Rakhil se mnogih radosti odriče zbog njih. Ovim ratarskim inicijativama i moj kućni savet prikriva nerad i bezobrazluk ovih javnih službi. Ne smemo im dozvoliti da lenčare !!!
Odgovori