Dizne
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Dizne
Moj majstor kao preventivu i kao rešenje za početni stadijum zaprljanosti dizni isključivo preporučuje te čistače. I to bilo koji, nebitna je marka jer se svi baziraju na istoj hemiji. Naročito su efikasni ako sa sa gorivom sagore u cugu na višim obrtajima. Put za Grčku ubio se za to. Ima i konkretnih primera da su sredstva efikasna, nema umišljanja i marketinga.
Ja sam sipao bar 10 puta, i nikad se nista lose nije desilo, ali ni preterano dobro.
Samo poslednji put kad sam sipao na pola rezervoara, motor se osetno umirio, i bio sam zadovoljan...
Samo poslednji put kad sam sipao na pola rezervoara, motor se osetno umirio, i bio sam zadovoljan...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Sipao 5 godina redovno u Stildžana, auto je i dalje ko puška, motor pogotovo. Sad sipam i u Alfu.
Da li pomaže, ne znam. Drugi su imali probleme sa diznama, ja nisam, ni sa diznama ni sa bilo čim drugim iz te priče. Svakako ne škodi, to jedino potvrđujem iz prve ruke (svakih par točenja sunem wynss).
Da li pomaže, ne znam. Drugi su imali probleme sa diznama, ja nisam, ni sa diznama ni sa bilo čim drugim iz te priče. Svakako ne škodi, to jedino potvrđujem iz prve ruke (svakih par točenja sunem wynss).
Definitivno sam odlučio da će na put ovakav. Sjebao sam četvrtinu rezervoara, i već nekih 100km se nije ponovilo (desilo se dva puta po malo da zatrese), tako da auto ide ovakav na put, a kad se vratim ide na ultrazvučno čišćenje i teram dalje.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Imao si nekakve simtome, sam si procenio da su uzrok dizne i sada pišemo kao da smo sigurni da je to. Za forum je super, ali za tebe je možda ćorsokak. Ako te kopka, pre sipanja bilo kakvog aditiva i čišćenja dizni, uradi dijagnostiku jer uzrok nepravilnog rada mogu biti i druge stvari.
Danas predveče krećem...
Vala baš Slobo, ustanovismo virtuelnu dijagnostiku...
Pošto se smirilo, teram ovako, pa ćemo od ponedeljka videti. Bio sam do AC Andjelković, na osnovu priče su mi rekli da su dizne, ali videćemo. Sada sve radi, peglaću na plin put, pa od ponedeljka (taman je tu i prvi u mesecu
) pa ćemo da rešimo to...
Vala baš Slobo, ustanovismo virtuelnu dijagnostiku...
Pošto se smirilo, teram ovako, pa ćemo od ponedeljka videti. Bio sam do AC Andjelković, na osnovu priče su mi rekli da su dizne, ali videćemo. Sada sve radi, peglaću na plin put, pa od ponedeljka (taman je tu i prvi u mesecu

Da aktiviramo temu...
Do skoro nisam imao nikakvih problema, ali u poslednje vreme se oseti da ne sagoreva kako treba na benzin i hoću da očistim benzinske dizne (mislim da je vreme posle skoro 80000km na plin).
Potrebna mi je preporuka gde odraditi čišćenje i koliko otprilike košta. Hteo bih da napomenem da hoću isključivo čišćenje na aparatu, nisam zainteresovan da to radim sa aditivima.
Do skoro nisam imao nikakvih problema, ali u poslednje vreme se oseti da ne sagoreva kako treba na benzin i hoću da očistim benzinske dizne (mislim da je vreme posle skoro 80000km na plin).
Potrebna mi je preporuka gde odraditi čišćenje i koliko otprilike košta. Hteo bih da napomenem da hoću isključivo čišćenje na aparatu, nisam zainteresovan da to radim sa aditivima.