Lexus LS i LSF 2013

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Re: Lexus LS i LSF 2013

Post od fq400 »

Ni meni ne liči na Audi, nimalo. Više mi liči na ovu Hondu na primer:

Slika

Mada mislim da sve te sličnosti više vuku na boju kola, ugao slikanja, pozadinu itd, nego na sama kola. A što se tiče spojenosti gornjeg i donjeg dela prednje maske, ima ih još, pa ne liče na Audi...

Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:

Post od fq400 »

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ji 4Tze napisao:Šta ima da liči na Audi, tamo gde se Lexus uglavnom kupuje, Audi voze domaćice i babe :)
Tamo gde se Leksus kupuje, Audi vozi onaj ko ima para i visok društveni status. :)

Inače, onako, prilično bledunjav i neupečatljiv dizajn, bez karaktera, kakav mi je uvek i bio Leksus, i Tojota s njim.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

:think:
Jedna reč...
...osoba...
...prvo slovo M.
:kezo:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: Lexus LS i LSF 2013

Post od Sloba »

Ako ćemo o bledunjavosti i nedostatku karaktera, Audiju je zaista teško parirati. Koliko god tehnički dobar bio, dokle god postoje Mercedes i BMW, uvek će biti treći. Sudbina.

Lexus kao marka ima određenu težinu i specifičnost i ne leži svakom. Meni lično je preozbiljan. Isti ljudi koji biraju Lexus, biraju Saab ili Volvo, iako nije problem da pokažu koliko su teški kupovinom bilo čega. Sve je u glavi. :mrgreen:

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Slika

Ja ne znam kako ovo nekome moze da bude bled dizajn i kako neko moze da kaze da je Audi marka sa nedostatkom karaktera, cak naprotiv dizajn je toliko "karakteran" da a3, a4, i a6 imaju mozda i previse slicnosti. Takodje je u mnogim stvarima, koje se ticu dizajna Audi prvi u industriji, a o tehnologiji nema potrebe govoriti. Audi je sve, samo ne dosadan i bledunjav.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Uroš S. napisao:
Ji 4Tze napisao:Šta ima da liči na Audi, tamo gde se Lexus uglavnom kupuje, Audi voze domaćice i babe :)
Tamo gde se Leksus kupuje, Audi vozi onaj ko ima para i visok društveni status. :)

Inače, onako, prilično bledunjav i neupečatljiv dizajn, bez karaktera, kakav mi je uvek i bio Leksus, i Tojota s njim.
У том неком свету, такви људи неће погледати не Лексус ни Ауди, већ нешто много ексклузивније, сурова реалност... :) Мада сигурно ће их куповати они што хоће највише за те паре.

Off topic
Јбт гледам по Америци шта људи возе, ко год успе нешто, пуна гаража егзотичних Енглеза и Италијана, верујем да тамо мораш поседовати барем Порше не би ли те неко приметио, ак оће уопште...
Pozdrav
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

@Dusan

Naravno, nema potrebe da dokazujemo da je Audi vrhunska marka, to se svakako podrazumeva.

Što se dizajna tiče, jedan par narogušenih farova ne menja višedecenijsku sliku nečega. Audi je hladan i dosadan, isto ono što ljudi znaju da trljaju na nos Lexusu. Pogledaj sliku boka novog A3. Izgleda isto kao onaj od pre 10 godina sa nakalemljenim modernim svetlima. Naravno, ne govorim da je Lexus po dizajnu ispred, već samo da Audi nije baš najbolje rešenje za osporavanje mnogobrojnih vrednosti koje Lexus nosi. Gde je bio Lexus LS pre 20 i kusur godina po opremljenosti i tehnologiji, gde su bili drugi, i Audi među njima. Od prošlosti se ne živi, ali ni to ne treba olako ignorisati.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Ja ipak mislim da Audi nikada preterano ne eksperimentise i nema negle zaokrete u dizajnu, (ne luta kao mnogi proizvodjaci) modeli jednostavno evoluiraju u nekom odredjenom pravcu i to se meni bas svidja, kontinuitet. Zasto bi novi A3 trebalo da dozivi neke ekstremne promene kada je taj dizajn i sada atraktivan, a opet vec provoeren.

A sto se Lexsusa tice, ozbiljan i mozda jedini konkurent van Evrope crnoj trojci :kezo: . Ono sto se meni ne svidja je mana svih istocnjackih automobila, nedostatak "topline" u kabini. Previse sivih i plasticnih povrsina nekako neprijatno (zato najbolji prolaz i ima u Severnoj Americi, jer znamo da Ameri ne prave neku razliku), to je samo neki moj subjektivni osecaj. :pardon:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Novi A3 sa boka, ako mislimo na slike iz teme o novom A3 je očigledno samo mula nakalemljena za testiranje. Meni je Audi uvek bio kul, i uvek pre Merca, ne ulazim u to ko je bolji. To je za "hladnoću" dizajna je kao što neko voli u unutrašnjoj dekoraciji kuće npr, drvo, a drugi voli staklo i kamen. Nema tu kamen je hladan a drvo greje, jednostavno, onaj kome se ne sviđa će reći da je hladan a kome se dopada reći će da je sveden, odmeren, elegantan, a za ovo drugo će reći da je kič, usiljen, bla bla bla. Dok, po mom mišljenju, o bledunjavosti i nedostatku karaktera možemo da se složimo, čak i kada imamo različite stavove.

7footer, ne mislim na milijardere tipa Džej Lenoa i sličnih koji imaju kolekcije od 10 ferarija pa ih sve farbaju u istu boju jer mogu, mislio sam na "prosečne" dobrostojeće ljude tipa hirurge, advokate, i slične, naravno reč je o situaciji u USA, tamo je Nemački automobil odraz dobrog ukusa, dobre plate, i ultimativnog šmekerizma, bar ako je sudeći po filmovima iz protekle 2-3 decenije.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Lele, od Lexusa LS smo stigli do Audija A3 :dobarvic:
Ja bih se bar raspitao malo šta je to LS a tek posle ušao u priču, nisam baš siguran koliko su filmovi reper za bilo šta.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Audi moze biti sta hoce,a ja sam jedan od najvecih pljuvaca njihove politike:"Jaje jajetu"; ali se ne moze reci da je dosadan.
Lexus je upravo to.
Koliko god dobar i po listama pouzdanosti bio najpouzdaniji,cak i lep,uvek je dosadan.
Lexus vecinom kupuju ljudi kojima je zao da daju dosta vece pare za premium nemce ili koji striktno gledaju da dobiju najvise za svoje pare,a koliko god to neko ne zeleo,Lexus nudi najvise za te pare i najbolji je pokazatelj prave vrednosti automobila...
Biti prvi na listama pouzdanosti,a pri tom imati tehnologiju koja parira najboljima,nije lako postici i to ne treba zanemariti.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Uroše, tamo gde je Nemački automobil odraz dobrog ukusa, dobre plate i ultimativnog šmekerizma, Leksus se bolje prodaje od Audija.
Dizajn je stvar stava firme, neke se odluče za "evoliciju" (a Audi ih je moramo priznati tu sve zaj...o, jer više ni sami ne primete razlike između dve generacije), neke za recimo "revoluciju" (tu prednjače istočnjaci), ali to je do filozofije proizvođača, a ne "traženja"
Dok god se oba prodaju, znači da su obe filozofije ispravne.
Generalno meni se ovaj Leksus dopada. Dovoljno je drugačiji od ostalih iz ciljne grupe da bi bio prepoznatljiv, a to i jeste cilj.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:

Post od fq400 »

Malo drugačiji enterijer, meni lično bolji. Ona lamperija u kombinaciji sa bež unutrašnjosti malo smara za moj ukus...

Slika

Slika

Slika

Slika
Odgovori