Domaći proizvodi (slatkisi i kremovi u drugoj temi)

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Domaći proizvodi

Post od nikaragva »

Gaginh0 napisao:Euro krem, naspram Nutele i kojekakvih gluposti :D

Bambi cokolada, naspram Milke, jos su neke Bambi cokolade posne, sto mi super dodje za vreme postova...

Ne mogu sad da se setim, ali ima sigruno jos stvari...
Sve cokolade bi trebalo da su posne, koliko ja znam :-|
Naravno one bez punjenja. :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni je takodje Eurokrem neprevazidjen... Moze Nutella da ima 13 posto lesnika,ali zato toliko i kosta,a zasladjivaci koje koriste su odvratni i gorki,zato eurokrem mozes da jedes do besvesti i jedino moze da ti smeta mnogo secera posle nekog vremena,a posle Nutelle te pece grlo od lose hemije...
Cokoladna bananica od Bambija,grisine,smoki,svakojake napolitanke nase su najbolje,Bakina Tajna sokovi,dzemovi,sve njihovo,Najlepse zelje cokolada,ubedljivo najkvalitetnijeg ukusa.
Nasi suhomesnati proizvodi su za 2 klase iznad nemackih ili bilo cijih drugih,nvaljda zato sto su najprirodniji...
Sta znam,meso nam je jos uvek super ukusa,ali sve cesce se na policama nalazi bezukusno gumirano,zato sto se stedi na ishrani zivotinja radi veceg profita...
Jogurti nasi su najbolji,svuda su slatki...
Imamo mi dosta zajebano kvalitetnih proizvoda kada je prehrambena industrija u pitanju...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Iskreno, sumnjam da je ista od domacih industrijskih suhomesnatih proizvoda preterano prirodno i nezagadjeno. Cak sta vise, mislim da krljaju sve najjeftinije i da stede na svakom dinaru, od ishrane zivotinja, preko plata radnika i pranja masina (ovo mi je profesor na faksu pricao) i hemije. Ne mislim da su strani bolji i zato ne konzumiram ni jedne ni druge, ili maks. izbegavam. Jedino sto je provereno je kada tast napravi kod kuce. To je bar koliko toliko poznatog porekla, sa manje otrova.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Re: Одг: Domaći proizvodi

Post od MilisaV »

nažalost toliko godina jedemo loše proizvode da smo jednostavno toliko navikli na njih da nam bolje ne odgovara. pa naravno da ću gledati procenat lešnika i mleka da bude veći, i ostala 'švapska sranja'. vi uživajte u šećeru, ja ću u lešniCima i mleku. btw nutela je skoro iste cene kao ek, a kad se uzme u obzir sirovinski sastav, onda je i jeftinija.

Посл ато са U8815 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Koji sirovinski sastav? Uzmi u obzir da je pola Eurokrema bela strana koja ne sadrzi lesnike...
Kao da su samo lesnici bitni u kremu? To je samo jedan od mnogih sastojaka...

dragvorl,slazem se,retki su dobrog kvaliteta industrijski...
Za Zlatiborac znam da su dobri,to mi je prijatelj i sve zivotinje se zdravo uzgajaju,kao u privatnim domacinstvima,mozda malcice losije...
Ali to je ono o cemu ja pricam,kupim u Maxiju meso,onako,moze da se jede...
Donesem svoje meso iz sela,ono kao da je druga zivotinja u pitanju. Jednostavno,puniji ukus,mekse meso,cela kuca se umirise kada se pece...
Ali i dalje to nije kriticno kao u Nemackoj i ostalim zemljama,veruj mi... Ono tamo je tuga Bozija...
A ako hoces kvalitet kao sto je kod nas u Maxiju,sto im je otprilike najbolje sto moze da se nadje,platis ga kao sv. Petra kajganu...

Kada je jedne godine deda uzeo neki aditiv sto se stavlja u hranu zivotinjama da narastu vise,kada ga cale nije ubio zbog toga :D
Mozes da zamislis koja je to hemija u pitanju,kada se na 100 svinja stavlja 100g aditiva,a pojedu svaka po jedno 1kg hrane sigurno... Znaci na 100kg mlevenog kukuruza im das 100g aditiva i to napravi toliku rekaciju da ti svaka svinja posle jedne sezone ima ko zna koliko kilograma vise...
Strasno.
Ista stvar je i sa povrcem,mozda jos i gore...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja ti o tome i pricam, sve je to hemija i prevara, nije to nesto novo, ko malo otvori oci to ce znati. Ja cu izbegavati koliko mogu. A sto se toga tice koliko je u Nemackoj gore to ne znam, ali sam u USA jeo meso, cak sam i sam pekao na rostilju, nije to bilo nesto posebno neukusno i sta ja znam, garantovano je nakrljano nekim hormonima, mada kazem, nisam nesto siguran da je kod nas mnogo drugacije, narocito vazi za industrijski uzgajane tipa Matijevic i ostalo. Po selima mozda nije u toj meri losa situacija, ali definitivno se ide u tom smeru. Samo da kazem, kada sam bio zadnji put u USA stigao je kuci izmedju ostalih i letak sa sniclama, sad se ne secam tacne cene, ali bilo je nesto tip $80 za funtu (sto je oko pola kile), uglavnom ultra skupo, ali je max prirodno, bar po prici, tu se otprilike moze stvoriti neka slika.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sloba napisao: Pa to je to, ili prihvataš ili gubiš posao. Ne ostavljaju treću opciju. To je NIS-ov sistem već par godina.
Pa ako cu svakako dati otkaz kada me prebace u Skelu, sto kad tad dodje od premora, onda necu ni prihvatiti.
Preko 50km od kuce ne smeju da te posalju bez pristanka. Znam da ce naci nacin da te oteraju ako hoce, ali ako ce me vec oterati, ceracemo se do kraja. Prostudirao sam Zakon o radu detaljno. Ko ga je*e, udario bih kontru, pa dokle izdrzim. Jeste nam nikakva pravna drzava, ali mobing postoji, ko zna... Znam dosta primera gde su ljudi tuzili prilicno jake firme, koje su morale da im nadonade stetu, vrate ih na posao i ostalo...

Najgore je sto se svi plase necega i nekoga, pa se desava masovni mobing nad celim kolektivom, a svi cute i trpe. Zasto? Zato sto smatraju da nikada ne bi mogli da isteraju svoje, da ce izgubiti 'leba za decu, da ce ih neko batinati... Gomila toga su mitovi usadjeni nam u glave. Deo je nazalost i istina.

---------
@trojanac
Proizvode tzv sopstvenih robnih marki (Premia, K-plus, Dobro i sl) najcesce zaobilazim.
Nesto sam probao, ali vecinu i ne. Da li je psiha, ali mi se cini da im kvalitet nije zavidan. Bez obzira sto neke od tih proizvoda pakuju poznate firme, mislim da razlika nije samo u ambalazi. Ne verujem da ce neka firma praviti potpuno isti proizvod za sebe, kao za drugoga, po mnogo nizoj ceni. Sami bi sebe pokopali.

---------

Slazem se za domace slatkise, koji su odlicni. Medjutim, nekima je draza Milka od rodjene majke.
Nisam primetio da je neko spomenuo Banini, kojem je vecina proizvoda fenomenalna, ili smo bar toliko navikli na njih :D
Trenutno, broj jedan su mi Slatki oblaci, kolaci sa jabukom. Imaju i Zlatne cvetove, sa kajsijom, ali se davim ovim sa jabukom, pogotovo kada je svez.

Krem Krem sam stukao vrlo brzo. Nisam neki poznavalac, ali je dobar. Posto slabo to koristim, ne mogu ni da uporedim sa drugim, ali bih ga svakako kupovao da ga imam negde u BGu. Ovako zavisim od prolazaka kroz GM :mrgreen:
(Mislim da mi za dve nedelje dolazi jos jedna kantica :siriruke: )
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Nasi suhomesnati proizvodi su za 2 klase iznad nemackih ili bilo cijih drugih,nvaljda zato sto su najprirodniji...
Nasi i nemacki suhomesnati prizvodi u principu nemogu da se porede jer nisu isti (ne pripremaju se na isti nacin). Za to sto je "isto" mogu reci da je lepse u DE pa su tako npr. nemacke virsle su mnogo ukusnije od nasih, pasteta isto, salame takodje itd. Najbolji prsut sam npr. jeo u Spaniji. Italijani imaju takodje vrhunske suhomesnate proizvode dok su kod francuza onako...meni se ne dopadaju puno osim nekih stvari. Kod nas volim da kupujem (i nepitam za cenu) kvalitetne domace proizvode od proverenih ljudi. Od fabrickog preferiram Zlatiborac...
Poslednja izmena od Floyd u 05 Avg 2012, 17:12, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Slika

Slika

Slika
Sremski bostan
-90% vodurine
-9% šećera
-1% nešto ostalo
...yebe kevu kol'ko je dobar ovih dana ;)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pa da, večernja kilaža 93, jutarnja 89. Živela lubenica. :D
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Bostan je vrh. :doubleup:
SlikaSlika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa nema bostana samo Srbiji :D
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sinoc sam se toliko najeo lubenice i legao u krevet, nisam mogao zaspati sigurno sat vremena, mislio sam da cu umreti :D

Sto se tice suhomesnatih proizvoda, industrujskih, nema tu nista dobro barem kod nas, strane nisam jeo.
Moj prijatelj radi u komerciji jedne velike multinacionalne kompanije, i razgovarao je jednom prilikom sa nekim takvim iz zlatiborca. Pokusali su (ima tome recimo 2,3 godine) da se probiju na austrijsko trziste, pa su poslali uzorke. Austrijanci im vratili s obrazlozenjem da nije za ljudsku upotrebu :)
Ne znam koliko shvabe kemijaju po mesu i suhomesnatom, ali bar kod njih postoji neka kontrola svega toga, kakva takva. Kod nas matijevic dodje lupi shakom o sto i bude kako on kaze, kakve inspekcije i bakraci, sve ih potrpa u guzni dzep.
To je sto se tice vecih proizvodjaca.
A i ovih manjih, koji imaju 2,3,4 mesare, i svoju proizvodnju nije nista drugacije. Prijatelj od kolege sa posla je jedan takav. On otkupljuje meso od seljaka, tako da je toliko koliko "prirodno" gajeno, ako se moze tako reci.
Ali opet ne moze biti dobro, kada se slanina susi par sati? Nabiju neke igle u njih i naspricaju nitritnim solima. To nam je on pricao, on tako radi.

Mogu sa ponosom da kazem da negde od jeseni 2005. godine nisam kupio nijednu jedinu salamu ili nesto slicno. Ponekad pastetu, riblju ili kokosiju, ali i to bas retko i riblje konzerve. To je sve od preradjenog mesa sto kupujemo.
Ili kupujemo sveze meso, pa susimo - obradjujemo, ili prikoljemo, ako se zadesi nesto u dvoristu uranjeno :)

Takodje ima 2,3 godine, da sam napravio filter proizvoda koji sadrze, odnosno ne sadrze hidr. biljnu mast, pa sam gomilu nase konditorije izbacio iz upotrebe. Ostalo je probrano, ali kvalitetno i manje skodljivo. Ali to sam vec jednom davio, da ne davim opet. :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Od industrijskih suhomesnatih meni je br1 Izletnička iz B.Topole. Ne znam koliko je verovati, ali mi je pričao čovek koji je tamo radio, da je to suhomesnati proizvod sa najmanjim brojem različitih sastojaka.

Tptlk
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

dragvorl napisao:Bostan je vrh. :doubleup:
:plusone:
Svaki dan se davim lubenicom... :kezo:
Odgovori