Koji auto - potrebni saveti - oko 3000eur budzet
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Re: Koji auto - potrebni saveti - oko 3000eur budzet
Ja navijam za Astru jer smatram da je bolje uzeti nesto normalno za taj novac i odrzavati kako valja.
Za cifru od 3000 ne mozes mnogo da biras pa je mozda najbolje da uzmes nesto sto sigurnije po pitanju odrzavanja dok se ne steknu uslovi za nesto mnogo bolje.
Za cifru od 3000 ne mozes mnogo da biras pa je mozda najbolje da uzmes nesto sto sigurnije po pitanju odrzavanja dok se ne steknu uslovi za nesto mnogo bolje.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Nisu ni Alfe bauk za održavanje, to su urbane legende, pogotovo ne 147 i 156 koje su rasprostranjene prilično. JTD ko JTD, limarija solidna, zamenske ima od kineske do koje hoćeš, čuveni trap se pretrese za male pare. Kum vozi 147 i pre par meseci je menjao šoferku u Ivaniću - 10.000 dinara, made in EU. I sve drugo što je menjao košta kao i za većinu modela iste klase. Servisa, bar u NS i BG, ima milion. Svako ko radi Fiat, radi i Alfu, ne pravi razliku.
Ono što je opravdaniji problem u vezi polovnih Alfi u Srbiji je taj što su mahom sve uvezene iz Italije, oglodane kao koska. No, takva je i cena.
Ono što je opravdaniji problem u vezi polovnih Alfi u Srbiji je taj što su mahom sve uvezene iz Italije, oglodane kao koska. No, takva je i cena.

Dodao bih da su nekada glavni kukači na Alfu bili upravo nadrimajstori kojima je bila enigma da dopru do delova motora i demontiraju ih kako su navikli na traktorima. Mada i Alfa je sva na foru i trikove...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Trap ako je los moze solidno da kosta da se uradi kako valja, ne bih ja za to rekao da su sitne pare.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Re: Одг: Koji auto - potrebni saveti - oko 3000eur budzet
Ako žvaće kao na većini, to nije skupo. Na to sam mislio. Ako je rasturen, koštaće na svakom, ali to ne treba ni kupiti.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Za te pare, najrealnija sansa ti ja da nadjes dobru Astru.. Ima ih gomila na oglasima, s tim da u 90% iz uvoza i da im je 100% vracena kilometraza..
Prednost je sto ima delova i majstora na svakom cosku, mesta ima sasvim dovoljno, lepo se vozi, ali bih pre uzeo benzinac i ugradio mu plin..
Prednost je sto ima delova i majstora na svakom cosku, mesta ima sasvim dovoljno, lepo se vozi, ali bih pre uzeo benzinac i ugradio mu plin..
Brzine idu u H-a !!!

Da, pa nista ostaje mi da tragam za nekim ok primerkom od nabrojanih modela pa cemo videti sta ce na kraju ispasti.
- sErGiO
- Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
- Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V
Za te pare neverujem da ćeš naći dobru 147 sa dizel motorom, a ni 156. Generalno 156 je nešto jeftinija od 147 a održavanje je isto. Ja sam moju 156 1.8 TS platio 2800€ ali sam očekivao da ću imati do 1000€ ulaganja da je dovedem u red, što se uglavnom i obistinilo tako da za te pare bi možda ipak birao nešto drugo. Računaj da kad uzmeš polovan auto odmah uradiš veliki servis i planiraj da imaš 250-350€ u te svrhe plus još poneki neplanirani trošak kojih ima sigurno na 10-11 godina starom autu koje god marke da je. Sve u svemu gledaj da uzmeš auto a da ti ostane bar 500-600€ za ulaganje.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Ako nisi "gadljiv" eno "moj" logan osvanuo u oglasima ..
sent using Tapatalk

sent using Tapatalk
- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Ја бих за те паре неку лимузинчину из '90-их, мада то сам само Ја. 
Рачунам, да када немам за нови ауто, свеједно ми је када купујем да ли ће бити старији или мало старији.
Имам неколико аута лимо из '90-их (од продатих БМВ 520и; Мерцедес Е250 диесел), а још увек Тојоту Камри. Сви одлично служили, навозао сам се као човек, нарочито са 5-ицом која је имала одличну опрему за то време...

Рачунам, да када немам за нови ауто, свеједно ми је када купујем да ли ће бити старији или мало старији.
Имам неколико аута лимо из '90-их (од продатих БМВ 520и; Мерцедес Е250 диесел), а још увек Тојоту Камри. Сви одлично служили, навозао сам се као човек, нарочито са 5-ицом која је имала одличну опрему за то време...
Pozdrav
^^^ nisi samo ti, delim tvoje misljenje
off: ima u mom komsiluku jedan dekica, poseduje merca c180 iz '95. godine, 1,8 benzinac, opisacu ga jednom recju: FABRIKA, preso 104 000, covek zivi u nemackoj, ovde dolazi par meseci u toku godine, ja sam se zaljubio u onaj auto, sve apsolutno savrseno na njemu, nema jednu jedinu ogrebotinu, I boja, motor jos prekriven onim fabrickim lakom, klima, servo, podizaci, felne. osim redovnih servisa nista nije pipnuto na njemu. kao je na prodaju ali nigde nije oglasen, naravno trazi oko 5000 eura ali mu nije hitno, i tako ga vozi vec 10-ak godina, kupljen u nemackoj tada od nekog doktora sa 80 000 km. sacekacu ja jos koju godinu pa cu da ga udomim, uostalom, u boljem ce se stanju odrzati u njegovoj garazi na klocnama, nego sa mojim eksploatisanjem. uvek bih pre kupio ovako nesto umesto nekog novijeg napucanog opremom i elektronikom

off: ima u mom komsiluku jedan dekica, poseduje merca c180 iz '95. godine, 1,8 benzinac, opisacu ga jednom recju: FABRIKA, preso 104 000, covek zivi u nemackoj, ovde dolazi par meseci u toku godine, ja sam se zaljubio u onaj auto, sve apsolutno savrseno na njemu, nema jednu jedinu ogrebotinu, I boja, motor jos prekriven onim fabrickim lakom, klima, servo, podizaci, felne. osim redovnih servisa nista nije pipnuto na njemu. kao je na prodaju ali nigde nije oglasen, naravno trazi oko 5000 eura ali mu nije hitno, i tako ga vozi vec 10-ak godina, kupljen u nemackoj tada od nekog doktora sa 80 000 km. sacekacu ja jos koju godinu pa cu da ga udomim, uostalom, u boljem ce se stanju odrzati u njegovoj garazi na klocnama, nego sa mojim eksploatisanjem. uvek bih pre kupio ovako nesto umesto nekog novijeg napucanog opremom i elektronikom

- sErGiO
- Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
- Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V
I sve je to super dok ne počne taj auto da se vozi svaki dan a onda će početi gomila problema jer godine su godine a stajanje tu ne pomaže, naročito kad su u pitanju gumeni delovi. Onda ćeš da se prekvalifikuješ u automehaničara jer ćeš skoro svaki vikend da visiš ispod auta 

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Čim nije kupljen od bakice dvadeset i nekog godišta, onda mora biti od doktora.sashicus napisao:^^^ nisi samo ti, delim tvoje misljenje![]()

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Kada se vec prica o takvim automobilima, pre par meseci sam sedeo u Kadettu D 1.6D koji ima na satu 52000 km. Auto je bukvalno nov, pocev od sedista, volana, menjaca, tapacira, pa cak i spoljnih kvaki koje bolje rade nego na mom Meganu.
Limarija je bez ogrebotine, o rdji ni reci. Koliko sam shvatio, auto je dosta godina stajao u podzemnoj garazi koja je imala centralno grejanje, isto neka prica sa covekom koji je radio preko pa ga nije vozio i kada je umro, auto je prodat i, i dalje odlicno sluzi.

Limarija je bez ogrebotine, o rdji ni reci. Koliko sam shvatio, auto je dosta godina stajao u podzemnoj garazi koja je imala centralno grejanje, isto neka prica sa covekom koji je radio preko pa ga nije vozio i kada je umro, auto je prodat i, i dalje odlicno sluzi.
vec smo dotacinjali slicnu temu sa stajanjem i gumenim delovima... za ovog c180 pouzdano znam da se 6 meseci godisnje ne vozi, a ostalih letnjih 6 meseci prelazi po 2000 - 2500 km-a, i znam da se za tih 6 meseci vozi otprilike svaki drugi dan, sto mu dodje po 30-ak kilometara dnevno, sto mislim da nije lose za razradjivanje.sErGiO napisao:I sve je to super dok ne počne taj auto da se vozi svaki dan a onda će početi gomila problema jer godine su godine a stajanje tu ne pomaže, naročito kad su u pitanju gumeni delovi. Onda ćeš da se prekvalifikuješ u automehaničara jer ćeš skoro svaki vikend da visiš ispod auta
uostalom, imam u selu jednu "golemu" radnu masinu koja stoji 11 meseci, i kad krene sezona desi se da po neki semering ili neka gumica popusti ali to je sve sitno i zamemarljivo, i ne mora da znaci da su bas zbog tog stajanja popustili, jednostavno su dotrajali...nego da ne trujemo coveku temu, sorry mares.