Koji su najbolji sokovi?perfiko napisao: Koji je najbolji dodatak jelima? Golf, a šta bi drugo!
Pa Golf!

Koji su najbolji sokovi?perfiko napisao: Koji je najbolji dodatak jelima? Golf, a šta bi drugo!
Fiat 128 je hedžbek isto koliko i Mercedes 190 (W201)mirko alvirko napisao:Odgovor na tvoju zeljuj je - nema idejnog tvorca u jednom coveku ,kompaniji ..Ova ideja se
razvijala,oblikovala sa vise strana da bi se realizovalu u onom modelu za koga ceo svet kaze -da! to je
hedzbek !On je sjedinio sve ove elemente koje je autor izdvojio na pocetku ..mada je mozda to i fiat 128
samo prokleti nemacki novinari uticase da se taj extra kvalitet Fiata ne odrzi.
Na prvo pitanje sam ti odgovorio -mnogi pojmovi,kovanice dolaze sa engleskog govornog podrucja i ne moraju da imaju dodirnih tacaka sa mestom gde je nastao hatchback..kao sto je i ovde slucaj.perfiko napisao:Koliko ja znam... ne znaš.mirko alvirko napisao:Koliko ja znam niko hedzbek nije dovodio u vezu za Fiatom(zastavom) vec je prica pocela od Golfa.
Ako je Fiat(zastava 101) bio auto za duga putovnja,dovoljno prostran za porodicu,visenamski ,uz to extra kvalietan sto je sve sustina ove price onda je on bio medju pionirima.![]()
Izvini , ali morao sam.
Hajde da mi molim te objasniš, ako je golf udario temelje zašto se onda koristi engleska a ne nemačka reč za taj temelj? Pa da krenemo dalje...
Znači ovde se ne radi o tome koje je najuspešniji hatchback (a i to je veliko pitanje da li je baš Golf I), već ko je idejni tvorac tog koncepta. A to Golf svakako nije. Čak ga je jedna Zastava preduhitrila. Dakle, već si promašio suštinu ove priče.
A kad smo kod dugih putovanja, prostora i višenamenosti, i ekstra kvaliteta, golf ima eventualno jednu karakteristiku, a u najmanje jednoj navedenoj ga "kec" dobija.
Svaki Golf (pa i Golf prve generacije) ima mnogo dobrih "strana" tako da mu nije potrebno dodavati one zamišljene. I bez toga on je Golf.