Pitanje za Hondaše - polovni Jazz
Re: Pitanje za Hondaše - polovni Jazz
Jos jedan zanimljiv detalj, jel ste znali da ima 8 bobina jazz?? 

Honda Undetected Garage
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Jeste, ima dve svećice po cilindru, ali obične su. Uz visoku kompresiju, različito vreme paljenja svećica u odnosu na opterećenje/obrtaje i recirkulaciju gasova ima prilično visok stepen sagorevanja smese u odnosu na većinu agregata uz malu potrošnju. Pritom, momenat je prilično nisko za benzinca. Jedna bregasta mu daje to i kompaktnost. Koga zanima detaljan review agregata, može da pročita ovde. Neznalci umeju da zveknu kako je motor prevaziđen ili zastareo jer ima 8v 

Pa ne, aj lepo napiši deluje da znaš o čemu pričaš, koji je to deo karoserije problematičan? Ja sam imao taj auto dve i kusur godine i ne znam koji je to deo mogao da bude rđav?mr.Big napisao:Ma jok, znaju dobro ovi Samuraji/Nindže o čemu ja pričam, samo se prave![]()
Dakle fq400, nek' virne neki limar ispod Džeza -neće nikako da škodi. Verujem da je OK, ali...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Bilo je na VG forumu prepucavanje o tome i slike trulog Džeza...
Nema potrebe da odmah skačeš, to što si ga vozio ne čini te ništa posebnim. Voze ga milioni žena širom sveta i džaba im -nemaju pojma o kolima ko i većina ostalih žena. Činjenica je da se Džez razlikuje od ostalih modela Honde, a to je verovatno povezano sa mestom proizvodnje i ciljanim tržištem. Sve ovo pišem sa jedinim ciljem da čovek proveri stanje limarije pre kupovine, bez ikakvog napada na Honda-sektu...
Evo vam segment hondine garancije:
JAMSTVO NA ISPUŠNI SUSTAV - 5 godina, Honda jamci da se na ispušnom sustavu Honda vozila specificiranom u jamstvenom listu nece pojaviti perforacije uzrokovane korozijom u razdoblju od 5 godina uz neogranicenu kilometražu. Jamstvo vrijedi od "nadnevka pocetka valjanosti jamstva", koji je naveden u jamstvenom listu. Napomena: ovo jamstvo vrijedi za sve modele osim Jazz-a.
JAMSTVO PROTIV KOROZIJE NA SASTAVNIM DIJELOVIMA - 12 godina, Honda jamci da se na Honda vozilu specificiranom u jamstvenom listu nece pojaviti korozija s unutarnje i vanjske strane karoserije i sastavnih dijelova u razdoblju od 12 godina, uz neogranicenu kilometražu. Jamstvo vrijedi od "nadnevka pocetka valjanosti jamstva", koji je naveden u jamstvenom listu. Napomena: ovo jamstvo vrijedi 12 godina za sve modele dok za Jazz model vrijedi 6 godina.
JAMSTVO PROTIV KOROZIJE ŠASIJE - 10 godina, Honda jamci da Honda vozilo specificirano u jamstvenom listu nece imati nikakvih funkcionalnih grešaka, uzrokovanih perforacijama nastalim uslijed korozije, na odredenim komponentama* u razdoblju od 10 godina uz neogranicenu kilometražu. Jamstvo vrijedi od "nadnevka pocetka valjanosti jamstva", koji je naveden u jamstvenom listu.
* Odredene komponente su: vilice ovjesa, prednji i zadnji most, poluosovine, cijevi kocionog sustava, cijevi sustava goriva, spremnik goriva, opruge.
Napomena: ovo jamstvo vrijedi za sve modele osim Jazz-a.
Nema potrebe da odmah skačeš, to što si ga vozio ne čini te ništa posebnim. Voze ga milioni žena širom sveta i džaba im -nemaju pojma o kolima ko i većina ostalih žena. Činjenica je da se Džez razlikuje od ostalih modela Honde, a to je verovatno povezano sa mestom proizvodnje i ciljanim tržištem. Sve ovo pišem sa jedinim ciljem da čovek proveri stanje limarije pre kupovine, bez ikakvog napada na Honda-sektu...
Evo vam segment hondine garancije:
JAMSTVO NA ISPUŠNI SUSTAV - 5 godina, Honda jamci da se na ispušnom sustavu Honda vozila specificiranom u jamstvenom listu nece pojaviti perforacije uzrokovane korozijom u razdoblju od 5 godina uz neogranicenu kilometražu. Jamstvo vrijedi od "nadnevka pocetka valjanosti jamstva", koji je naveden u jamstvenom listu. Napomena: ovo jamstvo vrijedi za sve modele osim Jazz-a.
JAMSTVO PROTIV KOROZIJE NA SASTAVNIM DIJELOVIMA - 12 godina, Honda jamci da se na Honda vozilu specificiranom u jamstvenom listu nece pojaviti korozija s unutarnje i vanjske strane karoserije i sastavnih dijelova u razdoblju od 12 godina, uz neogranicenu kilometražu. Jamstvo vrijedi od "nadnevka pocetka valjanosti jamstva", koji je naveden u jamstvenom listu. Napomena: ovo jamstvo vrijedi 12 godina za sve modele dok za Jazz model vrijedi 6 godina.
JAMSTVO PROTIV KOROZIJE ŠASIJE - 10 godina, Honda jamci da Honda vozilo specificirano u jamstvenom listu nece imati nikakvih funkcionalnih grešaka, uzrokovanih perforacijama nastalim uslijed korozije, na odredenim komponentama* u razdoblju od 10 godina uz neogranicenu kilometražu. Jamstvo vrijedi od "nadnevka pocetka valjanosti jamstva", koji je naveden u jamstvenom listu.
* Odredene komponente su: vilice ovjesa, prednji i zadnji most, poluosovine, cijevi kocionog sustava, cijevi sustava goriva, spremnik goriva, opruge.
Napomena: ovo jamstvo vrijedi za sve modele osim Jazz-a.
- Ji 4Tze
Sećam se onog slupanog i Mangeovih trabunjanja.
Ali pošto ne znaš za neki drugi slučaj, ti bi ko pravo muško radije da provociraš. A za ostale milione žena ne znam da su im Jazzovi korodirali, do sad bi oni 2001. nestali u prahu da je tako.
Ali pošto ne znaš za neki drugi slučaj, ti bi ko pravo muško radije da provociraš. A za ostale milione žena ne znam da su im Jazzovi korodirali, do sad bi oni 2001. nestali u prahu da je tako.
Zvučiš pomalo neuravnoteženo
Pogledaj moje postove hladne glave i reci gde je tu provokacija. Ove primere sam naveo na tvoje insistiranje i zaista ne vidim šta je neobično u zagledanju karoserije kod 12g starog auta. Ja sam čak i nj.v.Golfa4 terao kod limara na proveru, posle iskustva sa trojkom.
Ne bi trebao toliko lično i burno da doživljavaš svako komentarisanje japanskih ,,savršenstava na točkovima'' - strefiće te srčka...
BTW:
Žene sam pomenuo kao model nepoznavanja auto-problematike i kao tipične vozače ovog Barbimobila. Ne vidim kakve to ima veze sa tobom i gde se pronalaziš...

Pogledaj moje postove hladne glave i reci gde je tu provokacija. Ove primere sam naveo na tvoje insistiranje i zaista ne vidim šta je neobično u zagledanju karoserije kod 12g starog auta. Ja sam čak i nj.v.Golfa4 terao kod limara na proveru, posle iskustva sa trojkom.
Ne bi trebao toliko lično i burno da doživljavaš svako komentarisanje japanskih ,,savršenstava na točkovima'' - strefiće te srčka...
BTW:
Žene sam pomenuo kao model nepoznavanja auto-problematike i kao tipične vozače ovog Barbimobila. Ne vidim kakve to ima veze sa tobom i gde se pronalaziš...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Predlog da auto pregleda limar nije loš. Ali stav da Jazz voze milioni žena (samo žene?), i da je barbiemobil je u najmanju ruku uvredljiv. I to u temi gde su se javila dva muška vlasnika (sadašnja ili bivša). Ok za ovaj rozi koji se kupuje, ali pošto već pominješ milione primeraka očigledno ne misliš samo na roze varijante. I još pitaš gde je provokacija?! Provokacija postoji, i nije vezana za japan ili Hondu.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Svojevremeno sam gledao jedan Jazz, baš ove boje, u Delti. Ostao poslednji komad, snižena cena maksimalno i da sam imao love tog momenta, kupio bi ga bez obzira na boju. Uvek mogu reći da sam uzeo ženin auto, a da je CR-V u garaži.
Jazz je prva Honda koju sam vozio i fenomenalan je auto. Izuzetno je lak za vožnju i verovatno zato ga i žene često biraju, ali daleko je od Barbimobila. To je ipak rezervisano za VW.
Inače, gledam malo oglase i ovaj Jazz mi se čini dobar. Jedino što je malo stariji.
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... onda_jazz/

Jazz je prva Honda koju sam vozio i fenomenalan je auto. Izuzetno je lak za vožnju i verovatno zato ga i žene često biraju, ali daleko je od Barbimobila. To je ipak rezervisano za VW.

Inače, gledam malo oglase i ovaj Jazz mi se čini dobar. Jedino što je malo stariji.
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... onda_jazz/
Posetite www.garaza.rs !
Sam sebi izgledam smešno kad se uguram za volan Punta, pa što ne bi zayebavao ostale muške vozače ženskih kola. Pogotovo kad imaju 2m i glavudže k'o ja, sa kojima izgledaju kao obesne pubertetlije u luna-parku. Sasvim je nebitan model kola -Punto, Jazz, Clio, nova Buba, Yaris itd...
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Ok, to je tvoj stav i mišljenje. Vratimo se sada temi.
Posetite www.garaza.rs !
- Ji 4Tze
Nije to stav i mišljenje već provokacija pa vredjanje. To što vi tolerišete ove kojima je Golf 4 "nj.v" auto ne znači da treba da im se dozvoli da lupetaju. Napisao je lik gore da se obavezno proveri "koliko je" korodirao a ne "da li" je korodirao...
Da je smešno kad muško sedi, jeste
ali auto je klasa za sebe.
Da je smešno kad muško sedi, jeste

Off topic
meni auto uopste nije barbiemobil, ali boja i te kako jeste, tik uz onu sto je trojke stavio na slici bube. jazz je koliko vidim untura isto uradjen kao i civic koji trojke vozi, a to je po mom misljenju i te kako korektna obrada
meni auto uopste nije barbiemobil, ali boja i te kako jeste, tik uz onu sto je trojke stavio na slici bube. jazz je koliko vidim untura isto uradjen kao i civic koji trojke vozi, a to je po mom misljenju i te kako korektna obrada
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Pitanje za Hondaše - polovni Jazz
Ja sam Yugom pre par godina "opalio" malo otpozadi baš jednu gospođu u Jazz-u. :lol:
Stala, izašla napolje, gleda branik i sa osmehom kaže: "Dobro je, nije ništa"...
Sela u Jazza i ode... 
Tapatalk
Stala, izašla napolje, gleda branik i sa osmehom kaže: "Dobro je, nije ništa"...

Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
U Jazz-ovom enterijeru je sve nekako tamo gde treba da bude, lako je navici se kada sednes u njega po prvi put, plus je prostran. Meni oduvek bio gotivan auto, u nekoj normalnoj boji 
Tptlk

Tptlk
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Re: Polovnjak, 3500-4000e
Citiraću kolegu sa HCS foruma, koji pored Jazz-a ima i Accord Type S i Avensis karavan. Dakle, zna čovek da proceni.
smiga napisao: Vratih se sa zimovanja. Kopaonik ... 80cm snega.
Pored Avensisa Wagon i ATS-a, ja sam se odlučio da na put sa porodicom krenem sa Jazz-om!
Pun pogodak i evo par utisaka:
Spakovao sam toliko stvari, da nisam mogao poverovati da je sve to stalo u auto. Tri velika kofera, sanke, dečije skije, gojzerice, kacige i bezbroj kesa.
Jazz ima prostora koliko i moj lift u zgradi.
Na put sam krenuo samo sa dve polovne zimske gume (Conti. 175/65 15 šara 5mm) na pogonskim točkovima i lancima u rezervi.
Bez lanaca sam se vozio u oba pravca bez ikakvih problema, a osim džipova, 80% vozila je imalo lance. Nikada i nigde me nije prodao, a guzio sam se za parking gde god sam stigao.
Palio je svaki put, na drugi okret, a jutros je bilo i -12c. Akumulator je još orginalni iz 2009-e.
Potrošnja 6,3l/100km u oba pravca. Auto put 120km/h do Pojata 175km, a posle još 100km lokalnog puta preko KŠ do Kopa. Posle uspona do vrha potrošnja je bila 6,5l/100km.
Jazz vredi svaki euro koji sam za njega dao i još jednom da ponovim:
"Mislim, da bi svako domaćinstvo, pored televizora, trebalo da ima i jednog Jazz.a u kući".
Posetite www.garaza.rs !
To je novi Jazz GE? Po magistrali 1.4ivtec trosi ispod 5, autoputem za GR malo preko 5 voznjom oko 120 i bez klime. Na 140-150 oko 7-7.5. Naravno, od 2009. samo 3 redovna servisa i prednje plocice koje su otisle na 25k km.