Suzuki SX4 - pokazivač temperature ne radi

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
djomla81
Reactions:
Pridružio se: 04 Jan 2013, 12:09

Re: Suzuki SX4 - pokazivač temperature ne radi

Post od djomla81 »

Izgleda da sam dizao paniku bez potrebe posto pokazivac temeprature ipak radi :D
A kako sam to zakljucio...
Ujutru kada sam se budio pokazivac je uredno pokazivao trenutnu temperaturu.
Posle prvog jutarnjeg paljenja sam vozio samo kratke ture od po 2-3km i 2-3 minuta voznje (nisam bio u Bg-u) tako da termometar nije stizao da izmeri pravu temperaturu i uvek je prikazivao samo ono sto je izmerio pri prvom jutarnjem paljenju.
Juce je ceo dan pokazivao izmerenu jutarnju temperaturu (ceo dan su i dalje bile samo kratke voznje) i tek kada sam krenuo nazad za Bg on je krenuo polako da povecava i posle nekih 10min voznje je prikazao pravu temperaturu.
Tako da hvala jos jednom svima na pomoci. :pivo:

p.s.mozda ce ovo nekome da pomogne ako se nadje u istoj nedoumici
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Suzuki SX4 - pokazivač temperature ne radi

Post od BAJKER »

Termometar koji meri spoljnu temperaturu nema veze sa radom motora, on treba da ti prikaze trenutnu izmerenu temperaturu, u slucaju da je ujutro bilo npr. 15 stepeni i ti vozis pa parkitas pa dodjes posle dva tri sata a temp. pokazuje i dalje 15 stepeni a spoljna je vec preko 25 onda je problem ili crkla sonda termometra ili su kontakti oksidirali pa nema dobrog ocitavanja temperature. Probaj da kontakte naprskas WD-om pa ces videti da ce brze da menja temperaturu kako bude rasla ili padala. Ipak sve mi govori na tu mogucnost da je kod tebe.
Slika
Odgovori