Audi A4 1.8 TFSI 2013

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Audi A4 1.8 TFSI 2013

Post od Markoni »

Laki taj menjac trazi neku vrstu prilagodjavanja. Bas sam pre 3-4 dana vozio taj menjac u kombinaciji 2.0 TDI 150 KS motorom. Inace vec dobro poznajem taj motor, i taj menjac ga je totalno unakazio. Moze on dosta lepo i udobno da se vozi bez tih pojava koje ti opisujes, samo trazi promene nekih navika koje se sticu sa ostalim menjacima. Za nekoga ko dosta putuje, preferira laganu i tecnu voznju, taj menjac je pun pogodak. Za sve ostalo je tesko smece u svakom smislu te reci.

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Ono o cemu sam vam govorio vezano za DSG
Slika
znaci konstantna brzina, menjac u D (vec ga je prebacio u VI stepen) i pogledajte obrtaje. ''Zna menjac'' sta radi ali za moj ukus previse su niski obrtaji. Dobra stvar je da menjac na malo jaci dodir ekstra brzo promeni u nizi stepen.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Benzinci i CR dizeli jos i trpe te male obrtaje. Sa PD motorima je to bilo katastrofalno. Drug je vozio Leona 2.0 TDI DSG, koji isalta vec na 60 u petu u D modu. Auto toliko brunda da imas osecaj da ce da pukne...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ja sam vozio Passata B6 1.8TSI 160 ks DSG. Ono sto me nerviralo je D i kada ubrzavas nije toliko ostar, vec je opusten, primetno kasnije reaguje na gas i ne ide u obrtaje pri saltanju, sto je za benzinca bitno. Ali kontam D, to je za opustenu voznju, pa mozda i to nije lose, da ne trosi puto.
U S modu, je vec druga prica, kada se vozi agresivnije, ali sa druge strane kada ustalis brzinu na npr. 140, on i dalje drzi u 5oj(od 6), pa je onda i potrosnja visa.

Sta znam, za sluzbeni auto odlican, kao sto je i ovaj bio. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Kako gledate odnos obrtaja motora i prenosni odnos na CVT menjaču, kakve brzine? CVT valjda radi u odnosu na opterećenje a ne na broj obrtaja, nema fiksni broj brzina kao klasičan menjač...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

U pravu si, kada stisnes na 3000rpm on drzi konstatno 3000rpm, a ''prenose'' prilagodjava zadatom broju.

Mada nisam vozio nikada CVT, malo je cudno to sve, ali verujem da treba proces prilagodjavanja.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Treba, pogotovo ako voziš i slušaš motor, ne povećava obrtaje a povećava brzinu. Tipa pretičeš, ubrzavaš a isti obrtaji... Još ako iz suprotnog smera ide vozilo onda patosiraš pedalu i psuješ a ono samo što ne poletiš :D više mi je trebalo da se naviknem na to nego na dve pedale.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ne drži stalno isto, šeta kroz obrtaje i on. Ne stoji zakucan na istim. Kad ga patosiraš on ide do crvenog, pa zastane pa obori obrtaje a i dalje ubrzava i tako...
Bar sam tako video na internetu, a internet nikad ne laže :D
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ji 4Tze napisao:Kako gledate odnos obrtaja motora i prenosni odnos na CVT menjaču, kakve brzine? CVT valjda radi u odnosu na opterećenje a ne na broj obrtaja, nema fiksni broj brzina kao klasičan menjač...
Nije tako na Audi menjacu. To sto ti pricas je sustina CVT-a, ali znaju oni da ljudi to ne vole, pa se menjac ponasa kao obican automatik, vrlo retko ga uhvatis da lagano menja obrtaje. U S modu bez tempomata i M modu ima 8 precizno zakljucanih prenosnih odnosa i ne seta obrtaje.

Jutros sam presao jos 300km uspavanke na autoputu sa njim, drzao sam ga u D, pomirio se da povremeno vibrira i zvuci ko dizel i sada je imao potrosnju 6.8, dosta bolje, samo smor teski...

Zavrsio sam druzenje sa doticnim Audi-em, a kao najvecu manu bih mu istakao polazak iz mesta kada to treba naglo uraditi (da se ubacis negde, skrenes levo i sl) e to je apsolutni debakl kako radi, stiskas gas, stiskas ono nista nista nista, auto se ko pracka nateze a onda od hednom skripa i cica guma i opet tesko krece od silnog proklizavanja...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Laki, CVT je CVT, dakle Constant Variable Transmission :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ma znam, ali ti ne citas sta pisem :)

Menjac simulira da ima brzine, tako da ne koristi prakticno beskonacno prenosnih odnosa nego ima neke prenose koje uvek zadaje (konkretno 8).
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne bih to nazvao prenosne odnose već predefinisane obrtaje na kojima radi. Tako bi teoretski mogao da ima 201 brzinu.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Laki021 napisao:Ma znam, ali ti ne citas sta pisem :)

Menjac simulira da ima brzine, tako da ne koristi prakticno beskonacno prenosnih odnosa nego ima neke prenose koje uvek zadaje (konkretno 8).
Novi SX4 će imati/ima to.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Evo kako izgleda taj Audi ... samo što ovaj ima manuelni 6-brzinski menjač, motor je najslabiji - od 120 KS.
Auto je od mog brata od tetke, koji živi u Norveškoj. Cena je prava sitnica 370.000 kruna tj. nešto preko 45.000€ :o. Ebi ga, standard bato ... pa ima i da se plati.
Odabran je posle (da ga parafraziram) isprobavanja raznih automobila (nekih Volvoa, VW CC itd.) ali su na kraju odlučili da je Audi A4 ono pravo a kriterijum je bio: udobnost, zvučna izolacija, osećaj u vožnji, kompletan utisak/doživljaj celog vozila itd.
Njima je auto isključivo prevozno sredstvo od tačke A do tačke B ... i ništa drugo !
Ne obraća pažnju na potrošnju ali "misli" da je u gradu negde oko 8-9 lit. a na otvorenom pri 100 km/h je 4.5 lit (ako je ravno, ovo je zapazio da baš stoji na displeju) ... tamo nema jurcanja, svi vozie STROGO po propisima!
Nema nikakvih problema u vožnji kao što je spominjao Laki021, kaže da je auto milina voziti tj. da se on vozi sam.
Toliko vam trenutno mogu preneti informacija jer više teško i mogu, pošto im automobili nisu pasija kao nama :kezo: A sad, malo slika (slikano sa HTC One, ako nekog interesuje):

Slika

Slika

Slika
IY
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Poslednja izmena od maxer u 13 Avg 2013, 19:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Cene auta su im Slika Doduse ima i gorih cini mi se (Holandija, Singapur...)

Lepa boja eksterijera :thumbup:
Odgovori