Mnogi su izostavili bitnu stvar. Auto se isklucivo kupuje u Nemackoj i tamo ce biti registrovan.
Licno, meni se malo vise svidja Bravo iz nekoliko razloga:
Za taj novac moze da se uzme veoma ocuvan primerak, sa malo km 40-50k, sto bi se reklo, kao nov, i neka ocekivanja su da bi takav auto mogao da predje bar jos 100k uz redovno odrzavanje i zamenu po nekog dela, a uklapa se u racunicu da se sa sto manje novca potrosenog na odrzavanje predje sto vise.
Recimo ovako nesto:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fi ... acity=2000
Golfovi se tesko nalaze za taj novac, da budu ispod 100k, ali opet mogu da se nadju odlicno ocuvani primerci.
Inace auto kupuje moj otac, i njemu se vise svidja Golf, posto imamo jedog matorog Passata 2.0 l5 koji je presao 600k km, sa nekim malim ulaganjima, recimo najvece ulaganje je bila promena kompletnog prednjeg trapa, motor nije pipnut, i njemu je VW uber auto
Drugi minus je sto je Golf 2-3 godine stariji, za taj novac. Ja sam stvarno neodlucan sto se tice Bravo vs Golf, i po meni pobedu odnosi Bravo ukoliko nadjemo neki odlican primerak, za sta imamo dobre sanse.
@Next bas i nismo ljubitelji francuskih automobila, a 308 ispada iz planiranog budzeta, jer bi se na moje insistiranje

, za malo vise novca uzela Alfa 159.
@Risto
Verovao ili ne, Focus je tu negde sa Bravom, sto se tice cene, nije losa opcija i moze da ostane po strani, za slucaj da naletimo na neki dobar.
@Aca BG
Napisah da je tema otvorena i za druge predloge.
@Nidza
I ja mislim da Bravo nema slabih strana i jtd je, po meni, u blagoj prednosti. Sad ostaje prica o prostoru, koji je prostraniji, ima veci gepek i slicno. Ako je sudeci po spoljasnjim dimenzijama, Bravo je veci, ali opet ne mora nista da znaci, moja Alfa 156 je dugacka oko 4,5 metra, pa opet nema puno prostora.
@Uros
I meni se svidja Octavia, ali se druga generacija relativno tesko nalazi za taj novac, i ako se nadje obicno su u klot opremi sa nekim slabasnim benzincem, sto bas i nije za putovanje od 1600 km u jednom pravcu.
Da ne bude zabune, odgovorio bih ja i ostalima, ali sam manje vise rekao sve sto sam imao.