Fiat Bravo VS Golf V

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Fiat Bravo VS Golf V

Post od maniaxxx »

Pa dobro, malo je jaka izjava ( ali treba malo da se podigne tenzija :mrgreen: ). Moja iskustva sa JTD ( doduše u opelu ) sam več pisao u jednoj temi ( ne sečam se kde ), ali još uvek stojim iza toga, da je jtd od 120 konja bolji od tdi sa 105. Jeste da nema ona BUM ko 1.9 tdi i izgleda, ko da ne ide toliko ko TDI ali kad uporediš dosta je brži. A potrošnja je umerena, potpuno u rangu TDI, CDTI i sličnih traktora :mrgreen:
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Uroš S. napisao:Verovatno si u pravu. Ti prvi TSI su imali neki problem s kompresorom valjda, ili sa lamelicom koja ga pali/gasi, tako nešto. Zbog toga sam mislio, a i oba su vrlo brzo izbacili iz ponude.

Vozio sam par puta Bravo 1.9Mjet sa 120ks i razočarao se kako ide, verovatno sam posle napisa o čuvenom JTD očekivao mnogo više. I kako sve živo krcka unutra a imao je tada 75000km pravih. Službena Oktavija sa 190000km je izmislila solidnost za njega. Nema ni najmanjeg cvrčka.
Pa taj TSI ima tak drugar i kaže da do 300000 ne planira da ga menja :mrgreen: .

A šta se tiče dolidnosti i kvalitete izrade, tu verujem da je VW u dosta velikoj prednosti prema fiatu, ali opet ne verujem,d a je zbog toga toliko više vredan, znači da možeš za taj budget da dobiješ boljeg ( očuvanijeg ) fiata nego VW
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Mnogi su izostavili bitnu stvar. Auto se isklucivo kupuje u Nemackoj i tamo ce biti registrovan.

Licno, meni se malo vise svidja Bravo iz nekoliko razloga:

Za taj novac moze da se uzme veoma ocuvan primerak, sa malo km 40-50k, sto bi se reklo, kao nov, i neka ocekivanja su da bi takav auto mogao da predje bar jos 100k uz redovno odrzavanje i zamenu po nekog dela, a uklapa se u racunicu da se sa sto manje novca potrosenog na odrzavanje predje sto vise.

Recimo ovako nesto:

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fi ... acity=2000

Golfovi se tesko nalaze za taj novac, da budu ispod 100k, ali opet mogu da se nadju odlicno ocuvani primerci.

Inace auto kupuje moj otac, i njemu se vise svidja Golf, posto imamo jedog matorog Passata 2.0 l5 koji je presao 600k km, sa nekim malim ulaganjima, recimo najvece ulaganje je bila promena kompletnog prednjeg trapa, motor nije pipnut, i njemu je VW uber auto :D

Drugi minus je sto je Golf 2-3 godine stariji, za taj novac. Ja sam stvarno neodlucan sto se tice Bravo vs Golf, i po meni pobedu odnosi Bravo ukoliko nadjemo neki odlican primerak, za sta imamo dobre sanse.

@Next bas i nismo ljubitelji francuskih automobila, a 308 ispada iz planiranog budzeta, jer bi se na moje insistiranje :D, za malo vise novca uzela Alfa 159.

@Risto

Verovao ili ne, Focus je tu negde sa Bravom, sto se tice cene, nije losa opcija i moze da ostane po strani, za slucaj da naletimo na neki dobar.

@Aca BG

Napisah da je tema otvorena i za druge predloge.

@Nidza

I ja mislim da Bravo nema slabih strana i jtd je, po meni, u blagoj prednosti. Sad ostaje prica o prostoru, koji je prostraniji, ima veci gepek i slicno. Ako je sudeci po spoljasnjim dimenzijama, Bravo je veci, ali opet ne mora nista da znaci, moja Alfa 156 je dugacka oko 4,5 metra, pa opet nema puno prostora.

@Uros

I meni se svidja Octavia, ali se druga generacija relativno tesko nalazi za taj novac, i ako se nadje obicno su u klot opremi sa nekim slabasnim benzincem, sto bas i nije za putovanje od 1600 km u jednom pravcu.

Da ne bude zabune, odgovorio bih ja i ostalima, ali sam manje vise rekao sve sto sam imao.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ja sam Oktaviju dao samo kao primer, u poređenju sa Bravom koji je prešao 3x manje od privatnog lica. E sad ni Oktavija nije nešto za duža putovanja, ja sam skoro napravio oko 650km u cugu i bio sam prilično izmožden od vožnje, verujem da to može bolje. Doduše to je A5 pre FL. FL je dosta komfornija rekao bih, ali njih tek nema za te pare.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ako je caletu VW uber-auto i ako se auto kupuje za njega, pa za ime sveta kupi Golfa i neka covek bude miran. Ovako, ako kupis Bravo, stagod da se desi na autu od kvarova, on ce kriviti Fiat, a mozda i tebe, rekao ti on to ili ne. ("eto, da smo uzeli Wagena, ovo ne bi moglo da se desi" i slicno)

Druga stvar, mozda je Golf stariji i vise presao, ali taj Golf ne pokazuje tako rano znake trosenja. Nakon 10-15 god, svaka plastika kada je skines pa vratis ce da kaze KLIK i da legne na mesto, nista nece da cvrci i skripi, nista nece biti podlozno koroziji... Ni u cemu najbolji, ali u svemu natprosecno dobar. :thumbup:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Amin :plusone:
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

iako bi moj izbor bio drugaciji ti bi ipak trebao da uzmes Golfa...

Sto Tex rece ako otac zeli Golfa onda treba i da ga kupi. Istina da je Bravo ljepsi auto, mozes ga sigurno naci sa manje kilometara i dosta bolje opremljenog za isti novac ali imam osjecaj da bi tvoj otac bio stalno nezadovoljan cinjenicom da nije kupio Golfa... Juri nekog 1,9 tdi i zavrsi posao :think:
Svako treba da vozi ono sto zeli, naravno u granicama mogucnosti, tako da nase naturanje Brava, Focusa ili Meganea nema mnogo smisla ako covjek nece biti zadovoljan prvenstveno cinjenicom da "slusa tudju pamet"...
botr
Reactions:

Post od botr »

Ne bezi on ni od drugih automobila i Bravo mu se svidja bas iz razlog sto za tu sumu novca moze da se nadje odlican primerak, star 5-6 godina sa malo km. U svakom slucaju necu da ga ubedjujem da kupi drugi auto, nego cemo u istom danu da odemo da pogledamo automobile koji su interesantni, da ih proba, pa neka sam odluci sta mu se najvise dopada.

On je nekako ubedjen da je VW i dalje jednostavan za odrzavanje, a bas i nije tako.

Recimo, meni se dopada ovaj, http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... acity=2000 , samo neke lepe felnice da se nabace.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Enterijer je odvratan sa ovom Trendline opremom, ja bih isao na Brava u Emotion paketu.. :doubleup:
Korisnikov avatar
sErGiO
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V

Post od sErGiO »

Provozao sam jednom prilikom G5 2.0 TDI i iskreno nit me oduševio performansama a naročito ne enterijerom. Em je užasno sterilan em krcka sve kao da auto ima 20 godina. Ne znam čime se to opravdava toliko cena tog auta ali ja ga nebi pogledao u životu. Fiat Bravo je bar lep ako ništa drugo.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Slika
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

@Botr: JEsi li naknadno menjao post ili ja nisam video da i druge marke dolaze u obzir?
botr
Reactions:

Post od botr »

Nisi video.
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

sErGiO napisao:Provozao sam jednom prilikom G5 2.0 TDI i iskreno nit me oduševio performansama a naročito ne enterijerom. Em je užasno sterilan em krcka sve kao da auto ima 20 godina. Ne znam čime se to opravdava toliko cena tog auta ali ja ga nebi pogledao u životu. Fiat Bravo je bar lep ako ništa drugo.
Ispasce da smo sErGiO i ja zaludjenici za italijane pa ne razumemo VW, ali i ja sam za G5 stekao isti utisak, nekako ogromna masivna inst. tabla a prazna, samo gomila neke plastike i nekako deluje nedovrseno :ccc:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Ja ni ne smem da napišem kako sam izašao iz G5 posle 200 km magistrale...

sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
botr
Reactions:

Post od botr »

U sustini ja volim kada je auto tvrdji. Ne volim meka sedista u koja potonem kad sednem i ljuljanje. Ne prija mi.
Odgovori