Auto do 2500e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Re: Auto do 2500e

Post od Martin »

Bravo Dunxe - logan. Upravo to isto htedoh napisati. Može se naći 2005-to za oko 2500 evra, ali obrati pažnju na rubove.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Martin napisao:Pre čipa je bila oko 6, a sada je oko 5,5 (sa jačim načinom vožnje).
Što se tiče modela koje sam ja naveo - konkretno za Bravo/Brava - jako su se dobro pokazali sa 1.2 i 1.6, sa i bez plina. :doubleup:
+1 za 1.6 16V :doubleup:

Jedino sto malo vise trosi u odnosu na ostale 1.6 motore ali su jako dobri i pouzdani.

Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

16_Valve_ napisao:Sumjam da je taj motor po necemu toliko specifican da ne moze da ga usteluje niko... :) Ako je isti motor kao u twinga keca 1.2 16v, ne bi trebalo da bude problema :)
Isti je motor i nije za plin. Neće crći odmah, ali se na duže staze ne slaže sa tng-om...
Zlaja011
Reactions:
Pridružio se: 14 Jun 2015, 18:21

Post od Zlaja011 »

Imao sam Alfu 147 JTD sa 640.000km vozio je god dana posle prodao drugaru vozi je i dalje ima oko 720.000 uradio sam joj viljuske i crevo od turbine koje je puklo i to je to

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Logane generalno svi hvale, a svi samo jednu manu - limariju. Ali koliko para - toliko muzike.

Da vam posteno kazem, kome treba auto za svaki dan za po lokalu, da sto manje trosi i da nema raznih ,,gluposti,, , nego mu treba auto da bi seo i da bi se vozio, eventualno se rashladio klimom kada upekne zvezda kao danas....A da pritom bude i niske cene, a jeftinog odrzavanja...Mislim da je Fiat Punto 2 najbolji izbor.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Post od bozza1979 »

Ja sad da kupujem, ne bih uzeo Punta samo iz jednog razloga. Jako lako ih obijaju i vade gorivo... inace super zahvalan autic

Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Zlaja011 napisao:Imao sam Alfu 147 JTD sa 640.000km vozio je god dana posle prodao drugaru vozi je i dalje ima oko 720.000 uradio sam joj viljuske i crevo od turbine koje je puklo i to je to

Zlajo, ovo mi lici na "presao sam preko mosta koji se raspada, a i onaj iza mene. Zasto ne probas i ti? " :)

Klica benzinac je meni tu najlepsi, ima bas finih primeraka da se probere.
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:
Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
Garaža: Volvo v40 1.9 TD

Post od nmaric1993 »

TDI napisao:Logane generalno svi hvale, a svi samo jednu manu - limariju. Ali koliko para - toliko muzike.

Da vam posteno kazem, kome treba auto za svaki dan za po lokalu, da sto manje trosi i da nema raznih ,,gluposti,, , nego mu treba auto da bi seo i da bi se vozio, eventualno se rashladio klimom kada upekne zvezda kao danas....A da pritom bude i niske cene, a jeftinog odrzavanja...Mislim da je Fiat Punto 2 najbolji izbor.
Dve glavne limariju i prednje lezajeve. Ja nesto nisam bio zadovoljan sa njom dok sam je vozio, cak sam i mislio da je bolja dok je nisam vozio, ali ako se gleda sto jeftinije onda verovatno obavlja posao. Plus je sto je udobna, odnosno vesanje je joj je meko, ali samo to. Ostalo za te pare i ne nudi nesto posebno.
A slazem se za punta da je najbolji izbor.
Zlaja011
Reactions:
Pridružio se: 14 Jun 2015, 18:21

Post od Zlaja011 »

@schonenk

Daleko bilo da sam tako nesto hteo da preporucim, vec samo da kazem da ima automobila koji su umi posle velike km odlicni, tj zalomi se da sluze dobro, a nekih gde ti se cini sve super servisna knjiga, prvi vlasnik itd a kod tebe sve pocrka...

Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 12:32
Garaža: Golf 3 GTI 16V

Post od 16_Valve_ »

dragan napisao: Isti je motor i nije za plin. Neće crći odmah, ali se na duže staze ne slaže sa tng-om...
Covek koji mi inace ugradjuje plinove vozi zadnjih 10 godina samo Renoe, sa tim motorima i svi su imali plin. Ne mogu da se setim koliko je prelazio sa Twingovima, ali zadnje sto znam je da ima Clia kao tvog 1.2 16v sa plinom, kupljen nov, ima 220.000 na satu, motor ne pokazuje nikakve znake umora a od prvog dana ima sekvent.

@Zlaja, to je ono sto sam rekao, nekome se posreci da nema problema.... Sa svim dizelima modernije tehnologije, starosti od oko 10 godina ljudi imaju uglavnom takve probleme da im se isplati da voze 3.0 benzinca. Da li je nasa nafta toliko losa ili sta je u pitanju, ne znam.... Drugar ima Clia dvojku 1.5 dci, crkle dizne, reparacija 480e.... I onda nema zdravog razuma da covek kupi dizela, sve sto ustedi na gorivu ode na popravku....

TDI, ne znam koliko auto moze da protruli za 10 godina? Ima li neka serija koja narocito truli i neka koja malo manje korodira, po godistu? A za punta se isto slazem...
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Priča oko 1.2 16v je malo poduža i komplikovana, ima dve verzije tog motora, reno nisan srbija je zabranio ugradnju tng u njih u garanciji, jedini atmo motor za koji su to uradili, na osnovu iskustava od ranije i van srbije. Kasnije se pokazalo da ako se ugradi tng mora da se malo prilagodi i održavanje, čitaj pošto je to motor kod kog se šteluju ventili, da se interval smanji, a samo štelovanje nije najprostije pa se onda menja i ekonomija cele priče itd itd
Dakle, nije neverovatno da ima pozitivnih iskustava ali ako postoji neka alternativa u smislu motora bolje je odabrati nju...
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Mislim da se malo preteruje oko cele te price o skupom odrzavanju dizela. Ok, ima vise skupih stvari, ali ja npr. ne mogu da kazem kao 16_valve da svi u mom okruzenju imaju toliko skupih kvarova. Takodje, koliko god figurativno bilo to poredjenje sa 3.0 benzincem, nije ni blizu. Sadasnji dizel star 13 godina je u porodici vec 3-4 godine i (da kucnem u drvo :) ) pre toga 2 CR dizela, tako da posle svega mislim da je malo preterano oko te price.

Ne znam koja se kilometraza planira tim autom, ali ja ni male dizele ne bih tako kategoricki otipsivao. Ako se sa njim planira 100-200 hiljada verovatno ce stradati nesto od krupnijih stvari, ali ni jedan benzinac nece tu kilometrazu preci bez ulaganja, ma koliko bio pouzdan i ma koliko odrzavan.

TT
Имам једно потпитање...
miroslavm
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2014, 23:18

Post od miroslavm »

Ja imam Citroen C2 HDI 1,4 vec dve godine. Progledao sam. Nikakvih znacajnijih troskova nisam imao osim redovnih servisa. Jednom godisnje potezem do Atine i nazad, u cugu , vrlo je udoban. Po gradu dodam malo love na onu sto dobijem od firme za prevoz i to je to. Ako vozim u spicevima potrosnja ide i do 6,5 inace 5 po gradu, na otvorenom 3,5-4 a na autoputu na konstantnih 120-130 4,2 lit

sa klimom npr. Dakle ako nemas veliku familiju preporucujem C2 ili C3. Inace od malih dizela meni su najkvalitetniji i najizdrzljiviji fijatovi mjet i ovi hdi
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:
Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
Garaža: Volvo v40 1.9 TD

Post od nmaric1993 »

Sto se tice logana, nema veze od godista, tj nema pravila koji ce da istruli koji ne. Verovatno zavisi od dana u nedelji koji je farban :D
Recimo ja znam dva primerka oba 2006 godiste, znaci skoro sa pocetka proizovdnje, korodirao na rubovima,vratima a vozen u gradu, bez cukanja. Drugi primer isto godiste, vozen po selu, brdu, kaldrmi, kuda jedva i traktori idu, nigde tacke korozije.
Mada limarija se i da lako pregledati tako da to korodiranje i nije neki problem, ako kupis citavu sad ona za 3-4 godine ako toliko mislis da zadrsis auto nece istruliti, mozda negde pusti.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

16_Valve_ napisao:TDI, ne znam koliko auto moze da protruli za 10 godina? Ima li neka serija koja narocito truli i neka koja malo manje korodira, po godistu? A za punta se isto slazem...
Imaš automobile sa mnogo boljom limarijom od Daciine, koji su stari 10, mozda 11, 12 godina, a počela je da ih hvata korozija. To zavisi od više faktora. Na prvom mestu, koliko je auto čuvan.

Kada sam rekao da imaju lošiju limariju, prvenstveno sam mislio da je tanka. Ulubićeš je sa malo jačim udarcem.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Odgovori