Opel Zafira (A) ili Citroen C5 (I)
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Re: Opel Zafira (A) ili Citroen C5 (I)
Udobnost za voznju je uvek bilo nešto cime su veliki Citroeni mogli da se pohvale.
Citroen nije vise skup za odrzavanje kao nekad, jer postoji veci izbor delova.
Njegovo hidraulicno vesanje je kod tog modela odlicno, malo ko se zalio na isto.
Bogat je opremom.
Ima veliki utovarni prostor, cak i kada je limuzina u pitanju.
NIJE veliki potrosač za svoju tezinu i velicinu.
Ako pricamo o 2.0 HDI 109 KS, taj motor je više nego dokazan, kako u Citroenu, tako i u Pezou.
Ko se i malo razume u kola, nije mu tesko samostalno popraviti neke sitnice, kao ni uraditi mali servis. Sve je lako dostupno.
I rekoh vec, Citroen trazi pedantnog vlasnika koji vodi racuna o svom autu. Lose trpi neredovno odrzavanje.
Moje je misljenje da prosecan Srbin, na koga se stalno pozivam, ima neku odbojnost prema Citroenu i usađenu teoriju kako je Citroen skup za odrzavanje i kako se tesko nalaze delovi. Što je netačno. I mahom se bezi od Citroena, ne sluteci, da se za taj novac, dobija mnogo bolji auto i koji bi vise ispunio neke zahteve od konkurenata.
Citroen nije vise skup za odrzavanje kao nekad, jer postoji veci izbor delova.
Njegovo hidraulicno vesanje je kod tog modela odlicno, malo ko se zalio na isto.
Bogat je opremom.
Ima veliki utovarni prostor, cak i kada je limuzina u pitanju.
NIJE veliki potrosač za svoju tezinu i velicinu.
Ako pricamo o 2.0 HDI 109 KS, taj motor je više nego dokazan, kako u Citroenu, tako i u Pezou.
Ko se i malo razume u kola, nije mu tesko samostalno popraviti neke sitnice, kao ni uraditi mali servis. Sve je lako dostupno.
I rekoh vec, Citroen trazi pedantnog vlasnika koji vodi racuna o svom autu. Lose trpi neredovno odrzavanje.
Moje je misljenje da prosecan Srbin, na koga se stalno pozivam, ima neku odbojnost prema Citroenu i usađenu teoriju kako je Citroen skup za odrzavanje i kako se tesko nalaze delovi. Što je netačno. I mahom se bezi od Citroena, ne sluteci, da se za taj novac, dobija mnogo bolji auto i koji bi vise ispunio neke zahteve od konkurenata.
Da ne otvaram novu temu.
Po svemu sudeći, izbor je pao na C5. Međutim, došlo je druge dileme. Benzinac ili dizelaš.
U pitanju je dizel 2.0 od 109KS i benzin 2.0 od 136 KS.
Koji je bolji izbor i zašto?
Hvala.
Po svemu sudeći, izbor je pao na C5. Međutim, došlo je druge dileme. Benzinac ili dizelaš.
U pitanju je dizel 2.0 od 109KS i benzin 2.0 od 136 KS.
Koji je bolji izbor i zašto?
Hvala.
Ako je i dalje do 3500 eura?
Gledaj koji bolji primerak nadjes mada je veca verovatnoca da je manje vozen benzinac.
poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Gledaj koji bolji primerak nadjes mada je veca verovatnoca da je manje vozen benzinac.
poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
Ma dizel... taj benzinac trosi previse.
Cena oba je do 3100. Tj, za dizelaša 2004 godište traži 3100, ali kontam da daje za 3000, a benzinca 2003. godište traži 2500, zadnja cena. Oba jako lepo izgledaju, održavano.
Naravno, u benzinca bi išao plin nakon kupovine. Tako da bi cena oba bila 3000e, kad se pogleda.
Šta mi je bolje - i u smislu potrošnje (dizel vs plin) i u smislu održavanja?
Naravno, u benzinca bi išao plin nakon kupovine. Tako da bi cena oba bila 3000e, kad se pogleda.
Šta mi je bolje - i u smislu potrošnje (dizel vs plin) i u smislu održavanja?
ja bih uzeo onaj u boljem stanju. To sto izgleda lepo ne znaci da je i dobar.
2.0 HDi je vrhunski motor, ali je to relativno mator auto i dosta je presao. Verovatno je benzinac presao manje i kapiram da bi na duze staze bio jeftiniji za odrzavanje.
2.0 HDi je vrhunski motor, ali je to relativno mator auto i dosta je presao. Verovatno je benzinac presao manje i kapiram da bi na duze staze bio jeftiniji za odrzavanje.
Naravno, išao bi neko ko se dosta razume da pogleda pred kupovinu.
Ali, hipotetički, ako su istom stanju, koja je bolja varijanta?
Dizel je prešao (navodno) 180.000, a benzinac (navodno) 150.000. Tako stoji na satu.
Uživo zaista deluju odlično, utegnuti.
Da, svi kažu da je HDI vrhunski motor, a nikako da iskopam kakav je ovaj benzinac od 136KS. Da li je u rangu HDI ili lošiji/bolji.
Ali, hipotetički, ako su istom stanju, koja je bolja varijanta?
Dizel je prešao (navodno) 180.000, a benzinac (navodno) 150.000. Tako stoji na satu.
Uživo zaista deluju odlično, utegnuti.
Da, svi kažu da je HDI vrhunski motor, a nikako da iskopam kakav je ovaj benzinac od 136KS. Da li je u rangu HDI ili lošiji/bolji.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Kolega sa posla je imao C5 - benzinca, 2.0. Sa plinom po Beogradu potrošnja nije padala ispod 10-12 litara. Na otvorenom oko 8.
Više ga ne vozi jer je imao udes na auto-putu, "pokupio" ga šleper. Auto uništen - on prošao bez ogrebotina...eto, ako ti nešto znači - siguran auto. Za ne daj bože.

Više ga ne vozi jer je imao udes na auto-putu, "pokupio" ga šleper. Auto uništen - on prošao bez ogrebotina...eto, ako ti nešto znači - siguran auto. Za ne daj bože.

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
U Srbiji je svaki auto,ispod 20 godina, "nov auto".

Ja vozim Pezo 307 sa tim motorom, nikad nije ispod 12 litara benzina u gradu, nikad.
HDI je po meni bolji izbor, "lepse" se vozi, nekako mi i prilici tom autu, zastupljeniji je za odrzavanje, delove, majstore...
HDI je po meni bolji izbor, "lepse" se vozi, nekako mi i prilici tom autu, zastupljeniji je za odrzavanje, delove, majstore...
Al' zato imaš na raspolaganju obrtaje...
Jednom takvom hidraulicaru ne prilici teranje u obrtaje... 

Hvala svima na odgovorima.
Uzet je dizelaš 2.0 HDI sa 109KS. Ide odlično.
Kako je dosad bio aktuelan plin, interesuje me gde je kvalitetan dizel.
Za područije Novog Sada.
Spominjali su mi OMV, MOL, a onda opet i da je svuda isti, da je svejedno.
Uzet je dizelaš 2.0 HDI sa 109KS. Ide odlično.
Kako je dosad bio aktuelan plin, interesuje me gde je kvalitetan dizel.
Za područije Novog Sada.
Spominjali su mi OMV, MOL, a onda opet i da je svuda isti, da je svejedno.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Cestitam na kupovini, predstavi auto u odgovarajucem podforumu.
Od mene imas preporuku za ultra-D sa NIS-a, ja sam zadovoljan sa tim dizelom.
Od mene imas preporuku za ultra-D sa NIS-a, ja sam zadovoljan sa tim dizelom.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
NIS Sentandrejski put,veća pumpa,prema Kisačkoj ulici.Ultra D i nema zime.
Čestitam na kupovini.
Čestitam na kupovini.