Mini bageri

Terenska vozila, kamioni, autobusi, vojna vozila
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Re: Mini bageri

Post od carov2 »

Dare4x4 napisao:
carov2 napisao: 24 Okt 2024, 11:32 Kako piše kolega Dare i ja ću da počnem da gledam...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni bi zaista dobro došao jedan ali nisam nikad poručivao tako krupne stvari. Ono što sam na sajmu video, deluje mi jako upotrebljivo. Čak taj lik mi reče da kod njih u firmi imaju jedan primerak koji može da se proba, a taj izloženi primerak mi je i palio na kratko iako je bio u hali :D
Da li možda imaš predstavu o tome kolika bi bila krajnja cena ako kinezima platim npr $3200 ?
To je pitanje za nekog špeditera, uglavnom klasičan uvoz, a transport po meni može biti najveća nepoznanica i iznenađenje, tu sam imao svakakva iskustva, po meni je najbolje da sam nađeš transport, ima u Srbiji firme koje se time bave i onda na neki način imaš garantovanu cenu transporta.

Imaš usluge špedicije i troškove skladišta eventualno, a PDV lako sračunaš.

Drushkan
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2017, 23:02

Post od Drushkan »

Ajde da se malo ubacim u temu. Drugar je gledao ovako neki manji bager da kupi polovan, ili uveze od preko, ali je odustao zbog cene. I nadje bas na Alibabi, pogleda recenzije, prodavac mu pošalje snimke. Dogovori se on oko kupovine, ali je problem dostava, svi veliki paketi koji se dostavljaju u kontejneru imaju ispostavu samo do luke, dalje preuzima špedicija koju vi nalazite, koja treba da obavi uvoz, takse, itd. I on je našao neku firmu u Bg, koja se bavi uvozom svega i svačega iz Kine, koja će obaviti sve za njega, čak otici i pogledati taj bager, i biti na mesto utovara. Tako da je on njima novac uplatio, i oni su sve rešili, i doneli mu na kućnu adresu. Cena usluge je koštala koliko i bager, oko 8000$ bager sa malom kašikom za kopanje temelja, velikom za sakupljanje zemlje/šuta i msm da je uzeo i prikljcak za lupanje betona, tj čekić. Na adresi ga izašlo oko 15 000e. Bager je fabricki bez kabine, ali je doplatitio za nju. Dok klimu nije uzeo, a doplata je oko 1000 ili 1500e.
Ako treba nekom informacija koja je firma u pitanju, mogu proveriti.
ISlika
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Pa napiši koja je firma, što da ne, kad već diskutujemo.
Mnogo mi to skupo u odnosu na cenu koju je dao kinezima, ne znam. Meni ovaj lik kaže besplatna je dostava do Beograda...
Ono što ja vidim da je lošije kod ovog modela je što hidraulika ide van ruke, a kod ovog što sam ja gledao ide kroz nju. Samim tim manja je šansa da se ošteti.

Evo sajta tog proizvođača o kom pričam https://www.china-vote.com/list-miniexcavator.html
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

To je njega zeznuo taj isporucilac, trebao je da dogovori komplet lanac, ne samo do luke.
Doduse, s obzirom na Kineze, dobro je imati svog agenta koji ce pogledati robu pre utovara. U prvoj firmi, imali smo agentai u Turskoj i u Kini koji su obilazili proizvodjace i garantovali da je sve kako treba.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Vidim ja, ima da se kopa i kopa
Slika

Ženin rođak je kopanje podigao na viši nivo. Tražili mu masu para da mu useku neko brdo na placu i da izravnjaju. Otišao i kupio ozbiljnu mašinu. Računao da će prodati posle i zaraditi, kada se u obzir uzme da neće platiti rad. Ispostavilo se da mu se svidelo više nego što je mislio, odlična igračka, a i deca vole :D

Neka kombinirka, tipa:
Slika

A sa ovim malim mašinama treba znati, a ko zna taj i radi. Nekadašnji komšija je imao jednu na kamionu. Ugovarao poslove po proceni, nikada na sat (kao neki), jer je radio brzo i dobro. Dešavalo se ljudima da se prevrnu, da obruše zid na sebe, da se potkopaju, oštećivali mašine, ma svašta... pokazivao mi fotke.

TapaT

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ja plaćao bager 30 evra/ sat efektivnog rada pre 2 godine.
E sad koliko sati rada treba da se isplati kupovina, koje su danas cene..treba dobra procena obima potrebnih radova.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kako je krenulo, pola foruma se zakazalo za okopavanje.

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Kolega već ima ugovoreno, kao drugar što ugovorio sa Svetoforom da im izdaje halu, pa tek onda počeo da je gradi.

E to je poslovni rizik...

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Dare4x4 napisao: 24 Okt 2024, 10:40 Ja sam pre nedelju dana pregovarao sa kinezom na Alibabi ja Vote mini bager. Traži mi 3050dolara i još nešto sitno za dodatne alate (kašike, bušilicu...). Dostava bi bila besplatna do Beograda.
Mene sad zanima kakva bi bila dalja procedura i troškovi.
Video sam uživo isti takav na sajmu automobila u Nišu ali ta firma traži preko 9000e za njega. Kaže taj dečko, kupio je jedan bager za sebe ali je dobio toliko posla da ga je otplatio za 3 meseca. Ograde, kanali, nepristupačni delovi placa... sve je to njegova teritorija. Ameri daju dobre kritike za te bagere, a i ono što sam ja video uživo izgleda prilično solidno. Npr varovi na ruci i kašiki su očigledno od robota jer su perfektni, sva hidraulika ide kroz ruku, a ne pored pa ne može da se ošteti itd. Za neku ličnu upotrebu i po koju uslugu meni ono deluje sasvim dobro.
Skoro sam gledao neki video o importu iz Kine, evo pogledaj - doduše u Francuskum, možda mi u Srbiji imamo neke beneficije sa importom iz Kine.. mislim da je isti slučaj kad je tako kupio direktno sa isporukom ali je to prouzrokovalo daleko više troškova nego što je očekivao i da je bolje bilo da je našao nekakvog uvoznika, nisam baš razumeo koja je razlika, svi bi imali iste troškove...

Slika
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Ovde bar 1000e ima neplaniranih troškova. Gledao sam ranije neke klipove gde su ameri uvozili električne pikapove iz Kine. Slična priča, rekao bih. Oni ga šalju u drvenoj kutiji...

Još jedna stvar koju sam primetio gledajući slike. Oni najmanji bageri nemaju mogućnost da se samo kašika pomera levo-desno, dok ostali imaju. Ne znam koja je baš funkcija toga, jedino da ti se ne zavrti u glavi od okretanja zajedno sa bagerom :)
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Svakako da znači da se pomera kašika odvojeno od kabine, ako ništa drugo, barem možeš prići rovu iz boljeg ugla. Inače, to je najveći problem što se uglavnom šalje rasklopljeno u paketima.

Ljubitelju, jeste pre dve godine kako kažeš ali 30€ za bager i bageristu (ne samo da rentiraš mašinu) mi je više nego nerealno. Ispada da možeš rentirati mašinu za 15€ i manje.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Da, da, ima smisla.
Ovi bageri stižu sklopljeni. Samo treba da se montira zaštitni ram.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Dovezli bager, došao bagerista, doneo gorivo i neku mast za naduvavanje/punjenje gusenica, doneo i tu neku ručnu pumpu za tu mast.
Odradio traženi posao i naplatio ovo navedeno.
Ne znam za rentiranje, platio sam uslugu komplet.

30 evra /sat ukupno dogovoreno a koliko je šta unutar toga rasporedjeno nemam pojma, nije me ni zanimalo.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ma to je stara cena, neće da dođe sad niko za 30e sem ako recimo ne dolaze redovno pa aj neki put valjda da izađu u susret :)
Nek mi zatreba 10-20 takvih puta siguran sam da bi mi se isplatila razlika u kupoprodajnoj ceni koliko biih ga koristio
Boringly average, but also perfect for school run mums
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

za 30e ni pre 10 godina nisam mogao da nadjem kombinirku al da valja i da je dobar šofer, doduše van beograda.
Odgovori