Pomoć pri kupovini do 5000e
-
- Pridružio se: 08 Apr 2025, 19:57
Re: Pomoć pri kupovini do 5000e
Razumela. Prvobitno sam i htela G Punta, pa sam onda pomislila da je bolje nešto bolje da kažem. Čitala sam dosta ta Toyotu, ali slabo ima bilo kakvih oglasa sa mojim kriterijumima. Ne znam šta da promenim od kriterijuma. Da li da nije prvi vlasnik ili slabiji motor, manje ks, starije možda modele... Svega se plašim, jer sam jedva sakupila za prvi automobil i ko zna kada ću ponovo moći.
Sve je to OK, samo je 200.000km vec velika kilometraza, ja bih trazio auto sa manje km, ako je vec prvi vlasnik iz Srbije, ovde ljudi uglavnom voze oko 10.000 godinje, a cesto i manje.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
-
Mišljenje o fiat 500l? Da li baš puno troši?
Na hyundai 1.2, 1.4, i 1.6 motorima se ne radi v. servis jer svi imaju lanac, nije predvidjena zamena po fabrici koliko mi se cini a glupo je menjati lanac dok se ne istegne i ne pocne da se cuje a to se retko desava pre nekih 250k km recimo, ako je auto uredno odrzavan. Inace nije ni to neka skupa stavka lanac sa klizacima i ne znam sta jos bese ide u setu je oko 150e, manje vise cena kao i za klasican v.servis kod automobila sa kaisem.
Inace i20 ili i30 nisu nista bolje odradjeni automobili od grande punta, naprotiv, iz iskustva pricam, grande punta sam vozio 5 godina a imao sam vise hy i20 npr. koji su teski plastikaneri pa cak i u najjacoj opremi ne mogu da prismrde grande puntu po kvalitetu i dizajnu. I30 ista prica samo sto je komforniji od punta, imao sam i par kia ceed, sve je to jeftino uradjeno i prilicno siromasno , dizajn realno nikakav i spolja i unutra a ipak su to dosta novija kola od grande punta koji datira iz 2005. ali sama kola su korektna, pouzdana i prosto uradjena da se lako odrzavaju, mada i kod punta je ista prica ali samo pravim poredjenje jer kazes da bi htela nesto bolje od grande punta.
Ja ti garantujem da kupis dobrog grande punta da se neces pokajati, drugar je kupio punto Evo na metan, mislim sa je 2011. godiste, sa 190k km pravih, auto iz uvoza, sad ima 250+ posle 2 godine voznje bez ijednog problema sem odrzavanja i sto mu je skoro procureo dihtung dekle na poklopcu ventila a isto je bio skeptik ok tog auta kad je kupovao ali nije imao puno izbora obzirom da mu je trebao auto na metan a punto je bio best buy u tom momentu.
Fiat 500l opcija sa 1.4 16v motorom mislim da nije bas srecno resenje, mnogo bolja opcija kod njih je dizel motor ili pak 1.4 turbo koji sigurno manje ili isto trosi kao 1.4 95 konja ali bar ide. Racunaj da 500l u gradu trosi bar 9l benzina sad dal ti je to mnogo ili malo sama proceni.
Ford 1.0 ecoboost motore izbeci u sirokom luku
Inace i20 ili i30 nisu nista bolje odradjeni automobili od grande punta, naprotiv, iz iskustva pricam, grande punta sam vozio 5 godina a imao sam vise hy i20 npr. koji su teski plastikaneri pa cak i u najjacoj opremi ne mogu da prismrde grande puntu po kvalitetu i dizajnu. I30 ista prica samo sto je komforniji od punta, imao sam i par kia ceed, sve je to jeftino uradjeno i prilicno siromasno , dizajn realno nikakav i spolja i unutra a ipak su to dosta novija kola od grande punta koji datira iz 2005. ali sama kola su korektna, pouzdana i prosto uradjena da se lako odrzavaju, mada i kod punta je ista prica ali samo pravim poredjenje jer kazes da bi htela nesto bolje od grande punta.
Ja ti garantujem da kupis dobrog grande punta da se neces pokajati, drugar je kupio punto Evo na metan, mislim sa je 2011. godiste, sa 190k km pravih, auto iz uvoza, sad ima 250+ posle 2 godine voznje bez ijednog problema sem odrzavanja i sto mu je skoro procureo dihtung dekle na poklopcu ventila a isto je bio skeptik ok tog auta kad je kupovao ali nije imao puno izbora obzirom da mu je trebao auto na metan a punto je bio best buy u tom momentu.
Fiat 500l opcija sa 1.4 16v motorom mislim da nije bas srecno resenje, mnogo bolja opcija kod njih je dizel motor ili pak 1.4 turbo koji sigurno manje ili isto trosi kao 1.4 95 konja ali bar ide. Racunaj da 500l u gradu trosi bar 9l benzina sad dal ti je to mnogo ili malo sama proceni.
Ford 1.0 ecoboost motore izbeci u sirokom luku
Obicno se razmimoilazim sa kolegom OMP oko misljenja glede polovnjaka, ali ovde se slazem.
Grande Punto je dobar(vrlo dobar) i uspesan model.
Ja bih uzeo i 500l, kad bi zadovoljio pomenute kriterijume(ocuvanosts, kilometraza, stanje, vlasnik i ostalo....), cak i taj 1.4 16v.
Kod njega je problem (1.4) sto trosi ulje, sto u praksi znaci da ces na svaka dva meseca izvuci sipkicu ulja, i doliti po neki deci ulja, po potrebi, da se nivo vrati na MAX.
Ukratko dobar komad FIATa je dobar auto, zapadnog kvaliteta, nije neko djubre kao sto je bio Jugo, Lada i sl.....
Cak sta vise mali FIAT benzinci su medju najboljima u toj klasi, sto se tice kvaliteta,
Ja bih uzeo i 500l, kad bi zadovoljio pomenute kriterijume(ocuvanosts, kilometraza, stanje, vlasnik i ostalo....), cak i taj 1.4 16v.
Kod njega je problem (1.4) sto trosi ulje, sto u praksi znaci da ces na svaka dva meseca izvuci sipkicu ulja, i doliti po neki deci ulja, po potrebi, da se nivo vrati na MAX.
Ukratko dobar komad FIATa je dobar auto, zapadnog kvaliteta, nije neko djubre kao sto je bio Jugo, Lada i sl.....
Cak sta vise mali FIAT benzinci su medju najboljima u toj klasi, sto se tice kvaliteta,
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ja vozikam taj 500L, doduše sa manje od 19000km i nema greške. Nije prići Scenicu, ali je korektan.
E sad, taj 1.4 jeste upitan, za one koji su navikli na bolje. Što ga duže vozim, sve se više navikavam. Može da se potera, tada će i da potroši. Na otvorenom je dosta lakše no po gradu, nije ni oreviše bučan na AP. Za ulje je rano pričati, jer je skoro urađen servis.
Tako da, korektan je automobil. Bolje bi bilo da je 1.6 dizel (1.3 ne bih), ili 1.4t, ali nema(m)
Kako stvari stoje, pre će otići Scenic, pa ću se još bolje združiti sa ovim. Uvek može da se čipuje za još par KS
Tapa
E sad, taj 1.4 jeste upitan, za one koji su navikli na bolje. Što ga duže vozim, sve se više navikavam. Može da se potera, tada će i da potroši. Na otvorenom je dosta lakše no po gradu, nije ni oreviše bučan na AP. Za ulje je rano pričati, jer je skoro urađen servis.
Tako da, korektan je automobil. Bolje bi bilo da je 1.6 dizel (1.3 ne bih), ili 1.4t, ali nema(m)

Kako stvari stoje, pre će otići Scenic, pa ću se još bolje združiti sa ovim. Uvek može da se čipuje za još par KS

Tapa
Realno odavno su retki motori koji ne trose nista ulja, svaki mora malo da popije sad dal je to na 1000 ili 5 ili 10k ali mora, ni taj 1.4 16v ne trosi pola litre na 1000km, bar nisam cuo kod nekog ko ga vozi i gde je iole dobro odrzavan, na par hijada dodati koji deci nije strasno nista, ja recimo na tjet-u a koji je u osnovi isti taj motor 1.4 16v nisam nikad dolivao ulje za 10k km na koliko sam menjao a pri zameni smakne mozda 2-3 dl. Sad na alfi ne znam ali evo presao sam 3k km od zamene i pogledao skoro sipkicu nista nije mrdnulo
Nissan note 1.4 benzin, Clio 3 1.4 i Toyota yaris 1.4, eventualno Honda Jazz 1.4. Navodim iz razloga što ljudi u mom okruženju ih voze i ne maze ih. Vidim da su prezadovoljni, pogotovu su mini van po meni zanimljivi, pogotovu za nekog ko duže nije vozio, zbog preglednosti. Ispravite me ako grešim.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Da nisan note i honda jazz su odlicni automobili samo sto je jazz skup u tom godistu koje ona trazi i jako ih je malo na oglasima
-
Baš sam htela da pitam za citroen c3 i c4. Lepši su mi fizički od fiat grande punta, ali svakako da mi je bitan i kvalitet, pouzdanost i da nije preskupo održavanje, ali i da je komotan automobil, jer se neću uvek sama voziti u njemu.OMP napisao: 09 Apr 2025, 16:25 Da nisan note i honda jazz su odlicni automobili samo sto je jazz skup u tom godistu koje ona trazi i jako ih je malo na oglasima
Ne znam da li je toliko komplikovana potraga za taj iznos novca i onoga što očekujem ili je samo do mene.
Baš mi je sada jedan komšija hvalio citroen c3, ali mi se čini da je on fizički manji od c4.
Gledala sam i sa motorima 1.0, 1.2; ali sam čitala da oni teže nose veći prtljag, da su tromi, da teže zaobilaze na autoputevima... Jeste da ću retko voziti u takvim uslovima, ali sve je to diskutabilno.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
C4 je klasu veci od C3, sto znaci da je u vecini karakteristika bolji, prostoru, zvucnoj izolaciji, udobnosti...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
-
bojanaboki123 napisao: 09 Apr 2025, 16:37Na pogrešan sam tekst odg., nema veze. Čini mi se da sve što tražim skoro i nema u oglasima. Čak i kada spustim kriterijume, jako je slab izbor. Gde drugi ljudi kupuju? Nisam baš za autoplaceve, iz uvoza (jedino od rođaka) ali jako teško. Mislila sam da je najbolje prvi vlasnik i kupljen u Srbiji, a ne mogu ih pronaći kao da tražim iglu u platu sena.OMP napisao: 09 Apr 2025, 16:25 Da nisan note i honda jazz su odlicni automobili samo sto je jazz skup u tom godistu koje ona trazi i jako ih je malo na oglasima
-
Čini se i meni da je odlična opcija Grande punto, ali u oglasima su uglavnom sa vrlo malo ks. Jeste da sam početnik, ali neću uvek biti, a ko zna kada ću do sledećeg automobila doćiBax napisao: 09 Apr 2025, 15:17 Obicno se razmimoilazim sa kolegom OMP oko misljenja glede polovnjaka, ali ovde se slazem.
dobar auto se proda prijateljima, u roku od odma, i ne stigne na oglase....
-
Kako nedruštveni dođu do dobrog auta?